Ugrás a fő tartalomra

Rachel Caine: Lord of Misrule (Morganville Vampires 5)

" Morganville városában úgy tűnik béke honol emberek és vámpírok közt. Aztán megérkezik Bishop a vámpírok ura, aki azzal fenyeget, hogy eltörli az egész eddigi rendszert, feléleszti a gonosz erőket és hagyja eluralkodni a káoszt. De nem Bishop az egyetlen fenyegetés. Vészjósló fekete felhő gyülekeznek a város felett pusztító vihart ígérve. Közben Caire és barátai készülődnek a város megvédelmezésére a  természeti és természetfeletti erőkkel szemben."
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

 
Hát, hogy teljesen őszinte legyek csalódott vagyok ezzel a résszel kapcsolatban. Nem nyerte el annyira a teszésemet, mint az eddigiek. Számomra már picikét soknak bizonyult, ez a háború - szerű vonulat.
Holott egyébként a szereplők személyiségének alakulása rettentő érdekes volt.
Morganville csatatérré változott Amelie és Bishop háborújában, mindketten  bevetnek mindent egymás ellen, legyen az ember, vámpír vagy technika.
Claire próbál segíteni Amelie-nek, menti Myrnint, ahogy tudja, de főképp próbál a többiekkel együtt életben maradni. Ha nem lenne elég a csata, ott a közelgő tornádó. A könyv pedig, amiért tulajdonképpen ez a harc folyik a városban, alig kap szerepet. Szinte csak az utolsó 5 oldalon.
A szereplők szempontjából azért érdekes volt a történet, mert ebben a részben egyedül kellett helyt állniuk. Mindenki más "fronton" kapott helyet és feladatot. Claire menti Myrnint, Shane a könyvet, Eve a kávézót tartja, Michael pedig a főiskolát. És valahogy mégis mindig összetalálkoztak, ha csak rövidke időszakokra is, minta ezen múlna a történet további menete.Ami egyébként valószínű, hiszen, ha az írónő végleg szétválasztotta volna a 4 főszereplőt, lehet, hogy nem lenne ekkora sikere a könyvsorozatnak. 
Szerintem picit többet is ki lehetett volna belőle hozni, ha ez a háborús motívum nem lett volna olyan erős.
A rész végével pedig kimondottan elégedetlen vagyok. Remélem jobb lesz a folytatás.

Értékelés:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo