figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2009. december 13., vasárnap

Rachel Caine: Fade out (Morganville Vampires 7)

" Most, hogy Bishop hűvösön van Claire Denvers és barátai már majdhogynem kezdik teljesen biztonságban érezni magukat, most,hogy visszakapták szabadságukat. Claire végre megint tanulmányaira összepontosíthat, Eve pedig szerepet kap a helyi színházban. de amikor Eve egyik színésztársa eltűnik közvetlenül azután, hogy dokumentumfilmet kezdett forgatni, a legrosszabbra következtetnek. Claire és Eve hamar rájönnek, hogy ez a dokumentumfilm - melynek a főszereplői maguk a vámpírok - jóval nagyobb volumenű. És persze veszélyesebb, mint mindannyian gondolták volna."
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

Egyelőre az utolsó kiadott rész ( következő rész: 2010. tavasza). És egyben az egyik legeseménytelenebb is. Az előzőekhez képest elenyésző a cselekmény. Kimondottan lapos.
Az összes "akció" egy megkattant számítógép, aki Claire-t üldözi, meg egy perverz, kukkoló dokumentumfilm készítő csaj. Ennyi. Az egész könyv lassú. Végig vártam, hogy majd történik valami nagy, valami egetrengető, de semmi.
Claire harciasabb ugyan, mint eddig, de úgy érzem kicsit átment a hangsúly az emberi és (vámpíros) érzelmi konfliktusokra. Nem baj, csak nem ezt szoktam meg ettől a sorozattól.
Viszont azért a végkifejlet sejtetni engedi, hogy a következő rész némileg eseménydúsabb lesz. Legalábbis nagyon - nagyon remélem. Mert ezen most csak úgy átfutottam. Mintha ez ilyen időhúzó, töltelékrész lett volna, hogy több részből álljon a sorozat. Nem sok értelmét látom, de ez van. Ez most így sikerült.
Nagyon gondolkodtam, hogy hány smiley-ra értékeljem. Végül az segített, hogy a szereplők még mindig nagyon szimpatikusak. Ha hátrányukra változtak volna, tuti, hogy rosszabbra értékeltem volna. Így azonban:

Értékelés:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)