figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2009. december 5., szombat

Rachel Caine: Midnight Alley (Morganville Vampires 3)

"Bár Claire Denvers főiskolájának városát vámpírok uralják, az élők és a halottak közti fegyverszünet viszonylag biztonságossá teszi a helyet. Egy ideig. Egyre több holttest kerül elő, a lányt egy pszichopata üldözi, és egy ősi vámpír a magántanára. És hogy hová vezet ez az egész? Claire rá fog jönni, és az eredmény garantáltan új értelmet ad majd az esti iskolának."
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

Ismét szólok, hogy utalások lesznek az előző részekre. Tehát vigyázat!!!
A második rész ott maradt abba, hogy a Shane apja elviharzott a városból, Claire pedig, hogy védettséget biztosítson barátainak, szerződést ír alá az egyik alapító vámpírral, Amelie-vel, melyben teljesen alárendeli magát a fővámpír akaratának... Ha ez még nem lenne elég, ezt be is kell vallania a többieknek, főleg Shane-nek, aki különösen nem kedveli a vámpírtársadalmat, úgy, hogy a társaság még Michael új énjével sem igazán barátkozott meg.
Ezt tetézik még a fenyegetések, a sűrűsödő hullák a ház körül, Eve pszichopata bátyjának, Jasonnek a jelenléte, akinek Claire-re fáj a foga, és ennek érdekében bármire képes.
Közben Claire még az iskolában is próbál helyt állni, meg Amelie magántanárt fogad mellé, aki kicsit sem megnyugtató személyiség. Egy hatalmas titkot kellene együtt felderíteniük és megoldást találniuk egy titokzatos betegség gyógyítására, de az idő rövid. Vajon sikerül Claire-nek mindenhol  jól teljesítenie, anélkül, hogy baja esne, annak ellenére, hogy védettséget élvez?
Ismét izgalmasra sikerült, bár szerintem nem annyira, mint az előző. A 2. részben 1 fő vonulat volt, itt viszont 4-5 szálon futottak az események, néha kimondottan figyelnem kellett, hogy értsem mi miért történik, ki - kivel van.
Megint sikerült az írónőnek hihetetlen csavarokat beletennie, főleg az utolsó oldalakon. Mikor azt hinné az ember, hogy végre nyugalom lesz, beüt a katasztrófa.
Durvultak egy kicsit az események, már volt hasba lövés, késelés is. Engem nem zavar, de elvileg fiatalabbaknak szól a könyv... Bár ha azt nézzük, hogy a tv-ben is ezt látják, akkor inkább a könyvből halljanak róla, ha már kikerülni nem lehet.
De visszakanyarodván a könyvhöz. Claire sokat komolyodott, de még mindig vannak átgondolatlan tettei. Ilyenkor jön a ház két pasi tagja, akik valahogy mindig megmentik őt, akár sérülések árán is. Shane próbál megbirkózni az új körülményekkel, de forrófejűsége (meg a tudat, hogy Claire védelme az ő feladata), megint bajba sodorja. Michael és Eve kapcsolatának útjába is sok akadály gördül.
 Monica, Claire ellensége (aki folyamatosan bántalmazta őt az első két részben), hirtelen kedves lesz, bár sejthető, hogy nem önszántából...
Az utolsó 2-3 oldal megint úgy vetíti előre az eseményeket, hogy nem lehet megállni, hogy az ember ne olvassa el a következő részt. Ehhez nagyon ért az írónő.

Értékelés:

14 megjegyzés:

 1. De jó lenne ha már ez a része is megjelent volna magyarul!:)

  VálaszTörlés
 2. @Névtelen Sajnos majd csak jövőre jön.

  VálaszTörlés
 3. Nem tudod h ki jött e már ez a része magyarul mert én nem találom sehol.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem, még nem jelent meg. A kiadó "félretette" a sorozatot, így egy darabig nem lesz belőle új rész magyarul.

   Törlés
 4. Szia.! Te angolul olvastad.? :) És az lenne a kérdésem, hogy Shane-hez közelebb kerül, Claire.? (Randi, csók, együtt "alszanak", bármi..) :D

  VálaszTörlés
 5. @kiruu Igen, angolul olvastam. Azonban sajnos erre a kérdésedre nem tudok itt válaszolni, mert spoileres, és nem szeretném elkotyogni, hátha valaki nem szeretné előre tudni. De ha írsz nekem egy emailt a címemre (nancy7 [kukac]citromail[pont]hu), akkor szívesen válaszolok neked. :)

  VálaszTörlés
 6. Nem lehet tudni hogy kb.mikorra varhato magyarul? Nagyon szeretnem mar elolvasni:))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mint fentebb is írtam, sajnos a kiadó félretette a sorozatot, úgyhogy nem valószínű, hogy lesz folytatás egyelőre. :(

   Törlés
 7. Szia!Azt szeretném megtudni,hogy nincs e ebből a könyvből magyar pdf,hogy letudjam tölteni mert az előző részeket is igy olvastam el és nagyon magával ragadott a könyv mert uirtó király :) Lécci ha van pdf betudnád rakni a válaszodba,hogy letudjam innen tölteni lehetőleg ingyen. :) Remélem érthetően irtam le mert a fogalmazásom elég gyatra szokott lenni néha :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!
   Nem foglalkozom kalózfordításokkal, úgyhogy ebben nem tudok segíteni.
   Üdv: Nancy

   Törlés
 8. Szia!
  A kiadó befejezte a könyvet? És ha igen:
  Megjelent már magyarul?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia!

   Legjobb tudomásom szerint nem, és úgy tudom, sajnos nem is fogják folytatni.

   Üdv: Nancy

   Törlés
 9. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Ems!
   Nekem a jogtiszta verziók vannak meg, így nem tudom elküldeni azokat, és egyébként sem foglalkozom terjesztéssel.

   Üdv: Nancy

   Törlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)