figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2009. szeptember 6., vasárnap

L.J.Smith: Vampire diaries 4 - Dark reunion

Azt kell mondjam ezen nagyon hamar "átszaladtam". Tegnap kezdtem el olvasni, ma meg már be is fejeztem. Elég rövidkére sikeredett, meg olvastatta is magát.
Tulajdonképpen ezzel a könyvel zárul a sorozat első fele, ami a 90-es években íródott. Érezni is rajta, mert teljes, kerek, befejezett. Nincs hiány a végén, minden szál el van varrva.
De valami mégsem az igazi, legalábbis nekem. Lehet, hogy azért, mert túl kiszámítható lett a vége, és így elvesztette azt a varázsát, ami az első 3 részben (1.rész, 2.rész, 3.rész) jelen volt.

Itt már minden volt: vámpír, vérfarkas (vagy farkasember, kinek hogy tetszik), szellemek,szellemharcosok. Ez a másik ok, miért kevésbé tetszett a történet. Túl sok természetfeletti lényt vonultatott fel az írónő. Egy - két fajtával még megbirkózom, de ennyivel...
Azért voltak benne jó részek, ahogy Elena Bonnie álmain keresztül próbált segíteni barátainak, ahogy Damon ismét túllépett önző énjén, meg a happy end.
Szóval nem mondom hogy rossz volt, de nem igazán érte el azt a hatást, amit az előző részek. Pedig minden megvolt benne, mert a sztori maga egészen jól sikerült.
Egy titokzatos gyilkosság történik Meredith szülinapi buliján, de az egyetlen szemtanú nincs kimondottan beszédképes állapotban, így nem tudni ki a gyilkos. De Bonnie álmainak, és "boszorkányos" képességeinek segítségével a dolgok összeállnak, Stefan és Damon visszatérnek, hogy megállítsák a gyilkost. Taylor ismét nagy szerephez jut, de a nagy csatában alulmarad, ahogy általában...
Megint bebizonyosodik, hogy az összefogás és az akaraterő csodákra képes .
Azért kíváncsi vagyok a folytatásra, ami már napjainkban íródott.

Értékelés:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)