Ugrás a fő tartalomra

Lisa Jewell: Vince és Joy

"Emlékeznek az első csók ízére? Emlékeznek, hogy azt kérdezték maguktól, vajon ő az Igazi? És emlékeznek az első fájdalmas szakításra?

Vince és Joy szinte gyerekként megtalálta a boldogságot... de ahogy az lenni szokott, az élet közbeszólt. Egy szenvedélyes éjszaka, egy furcsa szakítás, majd hosszú csend, egy váratlan találkozás, egy összenézés, egy fellobbanó régi láng – két élet, néha együtt, néha csak egymás mellett, de sok találkozással, humorral, fájdalommal és örömmel – egy csodaszép szerelmi történet, ami a sors könyvében lett megírva."

Adott két 19 éves fiatal, akiket a sors egymás útjába sodor az egyik nyáron. Aztán hirtelen, tisztázatlan okokból elválnak útjaik. Évekkel később találkoznak csak újra egy véletlen folytán, de a körülmények nem éppen megfelelőek az újrakezdéshez. Aztán megint egy hosszabb szünetet követő találkozásnál eldől, hogy mi lesz kettejük sorsa. Tényleg összetartoznak -e, ahogyan évekkel ezelőtt, azon az éjszakán érezték, és amit a jelek is (amiket figyelmen kívül hagytak) sugalltak nekik, vagy ez az utolsó találkozás?


A jelek, amikre figyelnünk kéne a hétköznapokban, amik utat mutatnak, hogy hogyan igazodjunk el az élet dzsungelében, itt is nagy szerepet kapnak. És mit sok más esetben itt sem figyeltek ezekre a jelzésekre, azok, akiknek kellett volna.
A szereplők közül Joyt nem igazán értettem a könyv utolsó harmadában. Az még rendben van, hogy az ember, ha szeret valakit, akkor megbocsájtja neki, nem is, inkább elnézni neki a hülyeségeit. De mi késztet valakit arra, hogy egy olyan ember baromságait tolerálja, akit egyáltalán nem is szeret? Számomra ez olyan fura volt. Annyira alárendelte magát George-nak, hogy már szinte csak egy báb volt. Gerorge meg ... inkább nem is írok rá jelzőt. :) Vince felesége ugyanez a "nemszeretem" kategória. Felelőtlen, a drog meg a buli fontosabb, mint a fél éves kislánya.
Nagyon bírtam viszont Vince egyik lakótársát Cass-t és a macskáját, aki Cass szerint előző életében médium volt. :)
Kellemes kikapcsolódás és egyben egy olyan történet, ami bárkivel megtörténhet.

Az utolsó oldalakat olvasván jöttem rá, hogy honnan volt annyira ismerős a sztori már az elején. Hát onnan, hogy a Szerelem sokadik látásra című film (Ashton Kutcherrel és  Amanda  Peettel a főszerepben) nagyjából ugyanerről szól, azzal a különbséggel, hogy ha jól emlékszem a film 7 évet ölel fel, a könyv meg majdnem 20-at.(jó, csak tizenvalahány évről van szó, de most lusta vagyok utánaszámolni, hogy pontosan mennyi)

Értékelés:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr