figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2009. szeptember 8., kedd

Richelle Mead: Blood promise (Vampire Academy 4) - (Véreskü)

Az előző részről szóló bejegyzésemet azzal a kérdéssel kezdtem, hogy vajon tudja - e fokozni az izgalmakat az írónő. Hát sikerült neki. Bár ebben nem voltam olyan biztos az előzeteseket elolvasva. Bennem volt egy kicsit a félsz, hogy mivel ez a rész az első három résszel ellentétben nem az akadémián , nem a megszokott környezetben játszódik, nem lesz olyan jó. Meg kell mondja, kellemesen csalódtam.
Rose elindul Dimitri felkutatására Oroszországba. Útja során nagyon sok új, érdekes emberrel találkozik, akik igazándiból izgalmassá tették a történetet.( egyikükkel - másikukkal biztosan találkozunk még) Bepillantást nyerhetünk Dimitri gyermekkorába, családjába is.És aminek nagyon örültem, hogy azért Rose akadémián hagyott barátairól sem feledkezett meg az írónő, az ő sorsukat is figyelemmel követhetjük a  Rose - Lissa köteléken keresztül.Van is mire figyelnünk, mert az, hogy Rose nincs ott , az nem azt jelenti, hogy a baj nem találja meg a barátait, sőt, a legjobb barátnőjét. Kérdés, hogy hogyan segíthet neki több százezer kilométer távolságból.
Végül is főhősünk- sok segítséggel bár, de eléri célját, találkozik a hőn szeretett pasival. Azt azonban nem fogom leírni, hogy hogyan alakulnak a dolgok közöttük.:) Maradjunk annyiban, hogy nem úgy ahogyan várnánk... :) Tetszik, hogy nem a keresgélésről szól az egész könyv, és aztán a találkozást egy fejezet alatt elintézi az írónő, hanem a fő attrakció viszonylag hamar bekövetkezik, hogy utána a könyv hátralévő részében tovább bonyolódjon a történet.
A történet végén Roza - Adrian és a többiek nagy örömére - visszatér az Akadémiára, hogy leérettségizzen, ahogy anyjának, LIssának és Adriannak megígérte, de egy levél mindent felkavar. És hogy mi jön ezután? Azt majd megtudhatjuk a 2010 tavaszán megjelenő 5. részben a Spirit Bound c. könyvben.(azt már szinte mondanom sem kell, hogy alig várom)
Tartja, sőt szerény véleményem szerint növeli a színvonalat a sorozat. Voltak benne nagyon akció dús, nagyon szívszaggató, és nagyon vicces részek. Mindaz,amit Richelle Meadtól illetve a Vampire Academy sorozattól megszokhattunk. 

Értékelés: mi más lenne, mint

6 megjegyzés:

 1. Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy angolul olvastad? Nem tudsz esetleg valamilyen kalózfordításról, mert magyarul csak télen fog megjelenni. A címem: florixnv@freemail.hu , ha esetleg tudsz valamit a magyar fordításról. Nagyon köszönöm: Flóra

  VálaszTörlés
 2. Szia!
  Igen, angolul olvastam a könyvet.
  Nem tudok róla, hogy lenne fordítása, igaz, nem is kerestem, úgyhogy sajnos nem tudok segíteni.
  Üdv: Nancy

  VálaszTörlés
 3. Szia!
  Nagyon tetszik a blogod, és hamar felhívtad a figyelmem a Vámpír akadémiára:)))
  Azt szeretném kérdezni ha esetleg gépen olvastad el tudnád-e küldeni nekem a 4. részt? Kissé analfabéta vagyok hozzá, és nem sikerült letöltenem angolul.:S
  A címem: dia2.0@freemail.hu
  Köszönöm, Dia

  VálaszTörlés
 4. @Dia: Szia! Normál könyv formátumban olvastam, úgyhogy sajnos nem tudok neked segíteni.
  Üdv: Nancy

  VálaszTörlés
 5. magyarul csak az első három része van meg ? a negyedik mikor lesz ? és hány részes ez a sorozat?

  VálaszTörlés
 6. @Beáta Igen, magyarul még csak az első 3 rész jelent meg. A 4. rész idén télre várható.
  A sorozat összességében 6 részes, Amerikában decemberben jelenik meg a 6. kötet.

  VálaszTörlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)