figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2009. augusztus 12., szerda

L.J. Smith: Vampire diaries 1 - The awakening

Ezzel a könyvvel kicsit lassabban haladtam, mint általában szoktam, de ez betudható annak, hogy az utóbbi időben nem nagyon volt időm olvasni. Azt viszont sajnálom, hogy megszakításokkal kellett olvasnom, mert egyébként nem hosszú a történet, viszont így néha igencsak el kellett azon gondolkodnom, hogy hol is hagytam abba, és mi történt addig. Ez azonban nem von le a történet értékéből, mert az igenis jó, annak ellenére, hogy majdnem 20 évvel ezelőtt született.
A sorozat 2 srácról, egy lányról és az ő szerelmi háromszögükről szól, azzal megspékelve, hogy a fiúk testvérek és mindketten vámpírok. Elena a gimi "királynője", akinek senki nem tud ellenállni. Mindent megkap, amire és akire vágyik, kivéve egy embert Stefant, az új fiút, aki gyakorlatilag levegőnek nézi őt minden próbálkozásával együtt. Elena azonban nem az a típus, aki könnyen feladja, de nem is sejti, hogy ezzel mekkora lavinát indít el. Ennek tetejében a furcsa halálesetek egyre gyakoribbak a kisvárosban, az meg valahogy egyértelmű, hogy mindenki az új fiút gyanúsítja, csak a lány hiszi , hogy ártatlan. De vajon, ha nem Stefan, akkor ki a gyilkos?
Tetszett a könyv. Kicsit hasonlít az Alkonyatra 1-1 részletben. Ha nem olvastam volna , hogy az Alkonyatot Stephenie Meyer egy álom alapján írta, azt mondanám, hogy innen koppintott bizonyos dolgokat (elsősorban Edward tulajdonságait, személyiségjegyeit).
Mindegy. Néha egyébként a frász kerülgetett, amikor este a tök sötétben olvastam. Komolyan azt éreztem, hogy engem is figyelnek, úgy mint Elenát a könyvben. De éppen ez volt benne a jó. Nem lehetett unatkozni. Kíváncsi leszek, hogy milyenre sikerült a könyvből készült filmsorozat, amit az USA-ban ősszel kezdenek majd vetíteni. A Lost c. sorozat Boonját játszó színész alakítja az egyik testvért, mégpedig a rosszfiút Damont. :)
Magyarul az első rész 2010 áprilisában várható.

Értékelés:

6 megjegyzés:

 1. Szia!
  Magán jellegű kérdédem lenne..
  Engem az érdekelne hogy hol vetted a könyvet,mert én már som helyen kerestem,de még csak azt sem tudták miről van szó!Nagyon szeretném elolvasni,csak nem tudom hol tudnám megvenni!!?Kérlek segíts ha tudsz!Köszönettel:Dóri

  VálaszTörlés
 2. Dóri!
  Magyar fordításban még nem jelent meg a könyv, de legutolsó információim szerint 2009-re ígérték az első 2 rész kiadását itthon (egy könyvben).
  Ha esetleg angolul is érdekel, akkor ajánlom a Bookline.hu vagy a prospero.hu oldalt, én onnan szereztem be mindet.
  Remélem tudtam segíteni.
  Üdv: Nancy

  VálaszTörlés
 3. Jajj ez az a könyv, amivel engem ki lehet üldözni. Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy a sorozat UTÁN olvastam. Merthogy a sorozat reklámját láttam, gondoltam, ne rontsam el a film élményt, nem olvasom el, de nem bírtam ki. A sorozat nagyon tetszett és kezembe kaptam az első kötetet, és... Nem tudom, nekem még elvonatkoztatva is gyenge volt. Mármint az egész sztori egymagában nem állja meg a helyét, szerintem csak az első három együtt, és erős túlzásnak éreztem a szerelmi háromszög kifejezést is.

  VálaszTörlés
 4. Talán nekem azért is tetszett annyira anno, mert azelőtt olvastam, hogy bármit is tudtam volna a filmről. Azonban valószínűleg a 4 smiley-t sem kapná meg a könyv, ha most kellene értékelnem. Tény, hogy nagyon sok helyen eltér a könyv meg a film, de a film akkor is jobban sikerült. A The return: Shadow souls volt az első könyv, amire még a film mellett is azt mondom, hogy egész jó lett. De lehet, hogy csak azért, mert időközben erőteljesen Damon fan lettem. :)

  VálaszTörlés
 5. Én a The Return első köteténél tartok és a 100. oldalon most egy kicsit pihentetem. Persze ez már jobban tetszik, mint a többi, hosszabb és talán izgalmasabb is. Viszont az a baki, hogy hirtelen '92-ben mindenkinek mobilja van, meg ilyesmi, az nagyon kikészített. No meg Elena és a feltámadása... Nekem nagyon nem tetszett. :D Szóval küszködök, de örülök, hogy több Damon van benne. Damont és Meredith-t szeretem a karakterek közül, miattuk olvasom csak. :D

  VálaszTörlés
 6. A Returnnel én is szevedtem. Az eleje nagyon nem tetszett. Zavaros volt az egész. Mondjuk a vége sem volt teljesen tiszta. Elena meg nem éppen a kedvencem. :)
  Ha neked is Damon a kedvenced, akkor a Shadow souls tuti tetszeni fog. :) Bár már kezd ő is "elpuhulni" egy kicsit....

  VálaszTörlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)