figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2009. augusztus 12., szerda

Richelle Mead: Frostbite (Vampire Academy 2)

"Adós" vagyok többek között ezzel a könyvvel is. Hát íme. A hatrészes sorozat 2. része ez. A negyedik most fog megjelenni Amerikában.
Az első rész jellemzése ITT olvasható. A Frostbite eseményei 3 héttel az első rész rténései után indulnak. Rose szemtanúja lesz egy sorozatgyilkos banda egyik mészárlási állomásának, de leginkább az viseli meg, hogy esetleg legjobb barátnője, Lissa hercegnő lehet a következő áldozat, aki családjának utolsó élő tagja és természetesen királyi sarj. Márpedig a gyilkosok a királyi családokra utaznak.

Közeleg a karácsony, és a vámpírok királynője jobbnak látja, hogy az összes királyi és nem királyi család illetve testőreik együtt töltik ezt a csodás ünnepet egy vidéki síparadicsomban, így kisebb az esélye egy újabb támadásnak. A történet fele tehát itt játszódik.
Természetesen a támadásokon kívül más bonyodalmak is akadnak Rose életében. Elsősorban a nagyon dögös, 7 évvel idősebb Dimitri nevű kiképzője, aki egy másik nő felé kezd nyitni.
Aztán, hogy ne legyen unalmas a dolog, ott van még Mason, Rose osztálytársa, aki szüntelenül ostromolja a lányt. Feltűnik a rossz hírű Adrian (a királynő unokaöccse) is, aki feltűnően érdeklődik Rose és Lissa iránt, ami nem sok jót ígér.
A végjátékban pedig emberrablás (vagy inkább vámpírrablás) kap helyet, ami tragédiába torkollik, hiszen egy Rose-hoz közelálló személyt öl meg az ellenség. (Azt nem mondom meg hogy kiről van szó. Ha valakit érdekel tessék elolvasni! :) hihihihi tudom, most gonosz voltam)
Szóval izgalmas. A karakterek ugyanolyan szerethetőek, mint az első részben. Adrian dumáját imádom, meg azt ahogy oltogatják egymást Rose-zal :) Remélem nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy vele még találkozunk a sorozat többi részében is.

Értékelés:


4 megjegyzés:

  1. Esetleg nem tudod hogy valaki lefordította e a könyvet, mert az idei nyár még messze van, mire kiadják második részét?

    VálaszTörlés
  2. Sajnos ez ügyben nem nagyon tudok segíteni. :( Nem találkoztam infóval ezzel a dologgal kapcsolatban.

    VálaszTörlés
  3. Nincs mit. :) Ha tudok, szívesen segítek.

    VálaszTörlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)