figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2009. augusztus 12., szerda

Sophie Kinsella: Pánik a plázában


Bár mostanság a kicsit sötétebb, véresebb irodalom (értsd: démonok, vámpírok stb.) gyöngyszemeit olvasgatom, néha be kell közéjük iktatni egy kis könnyedebb szórakozást is. Erre teljesen alkalmasak Sophie Kinsella könyvei, főleg a boltkóros sorozat részei.(Kétség nem fér hozzá, hogy a sorozaton kívüli könyvei is megállják a helyüket)

Én most a másodikat olvastam (az elsőt kb. fél éve vettem a kezembe sokadszorra), és ismételten nem csalódtam. Bár magyarul még csak az első 2 rész jelent meg és ahhoz nem volt szerencsém, de bizton állíthatom, hogy ha nem szúrták el a fordítást (amire napjainkban sajnos hajlanak a kiadók), akkor ugyanolyan jó, mint eredeti nyelven.
Ennek a résznek címe Pánik a plázában, aminek az eredeti címhez nem sok köze van, de emiatt nem veszít a történet a lényegéből.
A főhősnő, a boltkóros Becky párjával Luke-kal New Yorkba költözik, ahol minden bolt vásárlásra csábítja, hiszen egymást követik az utcákon a híres - neves tervezők üzletei. Ám ez a veszett vásárlás úgy tűnik mindkettejük életét tönkrevágja. De nem Beckyről lenne szó, ha nem találna valami épkézláb megoldást a dolgokra. Ez nagyon lesoványított összefoglalás, de nem akarom lelőni a végét. El kell olvasni. Tipikus nőcis könyv, amin nagyon jókat lehet mosolyogni.
Egyébként film is készült az első 2 könyvből. Majd ha nagyon nem tudok mit kezdeni magammal talán belepillantok. Kicsit félek az ilyen könyvből készült filmektől.
A fenti képen a magyar, a lentin pedig az eredeti borító található. Mindenki döntse el, melyik tetszik neki jobban. Részemről az eredetire szavazok.

Értékelés:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)