figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2009. augusztus 12., szerda

L.J.Smith : Vampire Diaries 3- The Fury

A sorozat 3. része(1.részről itt, a 2.-ról itt írtam) olyan fordulatokat hozott, amire még csak nem is gondoltam volna. Ezek után kíváncsi vagyok mit hoz a 4. rész. De addig is egy kis összefoglaló erről a könyvről.
Határozottan izgalmas, fordulatos, eseménydús, megunhatatlan.
Bár egy kicsit sok volt a visszautalás az első 2 részre, azért követhető volt a történet. Tulajdonképpen itt nyernek értelmet az első két részben szinte jelentéktelennek tűnő szereplők, momentumok, történések.
Annyira gyorsan követték egymást az események, hogy nagyon kellett figyelni, nehogy egy apró részlet kimaradjon, és elveszítsem a fonalat.

Egyébként a történet lényege a következőképpen foglalható össze: Elena új élete hamar rémálommá válik. Valami figyeli, valami üldözi, vagy valaki, aki erősebb, mint ő, Damon és Stefan együttvéve. De vajon ki az, és mit akar Elenától, továbbá mi köze van a megvadult állatokhoz? Sikerülhet megsemmisíteni, ha ők hárman összefognak? Természetesen nincsenek egyedül, hiszen ott vannak Elena barátai, akik minden helyzetben kitartanak mellettük, és a titokzatos történelemtanár kilétére is fény derül.
A vége kicsit szomorúra sikeredett. Ha nem tudnám, hogy van folytatása, azt mondanám, hogy igazán drámai befejezést választott az írónő. De ez a vég csak a látszat... vagy inkább mondjam azt, hogy ez csak a kezdet?
Elenának határozottan jót tett a végbement "változás". Ledobta magáról azt a "minden-az-enyém-lesz-amire-csak-ránézek" típusú gondolkodását, amely helyett elkezdett felelősen és nem egocentrikusan gondolkodni. Ez nálam megérdemel egy piros pontot. Arról nem is beszélve, hogy elérte, azt amit elődjének nem sikerült a két fiúval kapcsolatban - nagyjából kibékültek vagy legalábbis egy oldalon küzdenek.
Naivitásom is ezúttal igazolást nyert és Damon sem az a rossz fiú, akinek az elején tűnt ( másik piros pont).
Bár nem tudom miről szólnak a következő részek, én lehet, hogy itt be is fejeztem volna egy remek kis happy enddel, mert ugye ki szereti a szomorú történeteket...
Azonban minél inkább előre haladok a könyv sorozatban, annál inkább tartok tőle, hogy az őszre tervezett tv sorozat nem lesz ennyire jó. Na, de majd meglátjuk.

Magyar megjelenés: Harag

Értékelés:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)