figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2009. augusztus 12., szerda

L.J. Smith: Vampire Diaries 2 - The struggle

Az előbb végeztem ki a sorozat 2. részét. Az első részről itt lehet olvasni. Határozottan fejlődő tendenciát mutat a sorozat, legalábbis a történések sűrűségét tekintve biztosan. A személyiségjegyekkel kapcsolatban már nem vagyok annyira biztos. Némely szereplőt legszívesebben megcsapkodtam volna egy kicsit, hogy térjen már észhez.
Az események egyébként ott folytatódnak pontosan (kb. 10 másodperc kihagyással), ahol az első rész abbamaradt.

Végre (vagy sem) szembekerül egymással a két testvér. Elena, a drága főhősnő meg természetesen közéjük.
Az ő naplójának eltűnése(Mely naplónak a tartalma, ha napvilágra kerül, a szeretett Stefant nagyon nagy bajba sodorja), visszaszerzése és annak következményei teszik ki a történet alappilléreit. De ezek tényleg csak nagyon alappillérek, mert ennél jóval több dolog történik. Zsarolások , titkok, tervek... Kicsit szerintem Stefan háttérbe lett szorítva, és az Elena - Damon "viszony" (vagy minek nevezzem, azt, ami zsaroláson alapszik) alakulásába kaphatunk bepillantást, meg persze a fiú igazi énjébe.
A szereplőkről annyit, hogy Elena tulajdonságai elég érdekes képet mutattak (legalábbis nekem). Néha a korának megfelelően, hisztis, lázadó, a "családommal-is-szembefordulok- a- szeretett -pasiért" tinédzserként viselkedik, néha viszont olyan elszánt, kitartó, ravasz, megfontolt és előrelátó, akár egy felnőtt. És végül nem tudtam eldönteni, hogy milyen is ő valójában.
Stefan védi Elenát, ahogyan tudja és ahogyan erejéből telik. Damon meg szimplán gonosz. Viszont egyre inkább hajlok afelé a vélemény felé, hogy talán a maga módján ő is szereti a lányt, és nem csak a testvérén akar bosszút állni. (vagy csak megint naiv vagyok és megint kinézem a jót a leggonoszabb "emberből" is)
A volt legjobb barátnő, Caroline, aki most azon van, hogy keresztbe tegyen Elenának és megszégyenítse őt, nagyon tenyérbemászó. Kicsinyes és bosszúálló, bár ezt számomra kompenzálta az, hogy a végén megkapja a büntijét a viselkedéséért.
A történetről direkt nem írok, mert nem tudnék úgy mesélni róla, hogy ne mondjak el fontos dolgokat előre.
Aki kíváncsi, olvassa el :)

Magyar megjelenés: Küzdelem

Értékelés:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)