Ugrás a fő tartalomra

Párhuzamos olvasás


Sokan azért nem olvasnak párhuzamosan egyszerre több könyvet, mert összekeverik a cselekményeket, meg a szereplőket. Személy szerint nekem nem ezzel van a gondom. Az első elolvasott mondat után sikerül felvennem a fonalat, tudom, hol tart a a cselekmény, illetve kik a szereplők.
Nekem az a problémám, hogy így sokkal lassabban haladok a könyvekkel, mint általában. Hiába olvasok egyszerre hármat, tovább tart még így is. Viszont képtelen vagyok megállni, nem tudok egyszerre csak egy könyvet olvasni. Egyet olvasok utazásnál, egyet esténként egyet pedig e-book formátumban, ha gép előtt vagyok. Gyakorlatilag minden hangulatomra van könyv elkezdve.
Micsoda nagy probléma ugye? Valami megoldást kellene találni erre a helyzetre. Tűrhetetlen :))))

Megjegyzések

 1. Én is pont így vagyok! Ha jól néztem, most 14 könyvnél tartok egyszerre. Tudom követni ki kicsoda, mi történt eddig. Viszont lassan haladok. :D Mondjuk van, amit pihentetek, mert nem megy egyszerre, pl. Vámpírnaplók, és aztán meglátok egy könyvet, amit régóta keresek, pl. Once a Witch, és felkapom elkezdem olvasni, de meglátok egy másikat, pl. Ellen Hopkins könyvek. Azokat végigfalom, de valahogy a 3. Hopkins könyv elején megálltam, mert mást csináltam, és csak halmozódnak. :D De ugyanakkor utazásnál és otthon is mást olvasok. Meg vannak az "egynapos" könyvek, ami már annyira érdekel, hogy nem tudom letenni (talán csak ha iskolába kell mennem). Én ezt a problémát nem tudtam megoldani. :D

  VálaszTörlés
 2. Nekem is minden "hangulatomra " van általában könyv megkezdve. :) Bár mostanában csak 1 könyvet olvasok egyszerre és azzal is elég lassan haladok időhiány miatt. A régóta áhított könyvekkel úgy vagyok , mint te. Amint megkaparintom, a többit félrerakom és csak arra az egyre koncentrálok.:)
  Lehet, hogy erre a helyzetre nincs is megoldás. :)

  VálaszTörlés
 3. Én szinte mindig egy könyvet olvasok, nagyon ritkán kezdek bele egy másikba közben :) Nem azért, mert nem tudnám követni a fonalat, csak jobb így.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo