figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2009. augusztus 20., csütörtök

Párhuzamos olvasás


Sokan azért nem olvasnak párhuzamosan egyszerre több könyvet, mert összekeverik a cselekményeket, meg a szereplőket. Személy szerint nekem nem ezzel van a gondom. Az első elolvasott mondat után sikerül felvennem a fonalat, tudom, hol tart a a cselekmény, illetve kik a szereplők.
Nekem az a problémám, hogy így sokkal lassabban haladok a könyvekkel, mint általában. Hiába olvasok egyszerre hármat, tovább tart még így is. Viszont képtelen vagyok megállni, nem tudok egyszerre csak egy könyvet olvasni. Egyet olvasok utazásnál, egyet esténként egyet pedig e-book formátumban, ha gép előtt vagyok. Gyakorlatilag minden hangulatomra van könyv elkezdve.
Micsoda nagy probléma ugye? Valami megoldást kellene találni erre a helyzetre. Tűrhetetlen :))))

4 megjegyzés:

 1. Én is pont így vagyok! Ha jól néztem, most 14 könyvnél tartok egyszerre. Tudom követni ki kicsoda, mi történt eddig. Viszont lassan haladok. :D Mondjuk van, amit pihentetek, mert nem megy egyszerre, pl. Vámpírnaplók, és aztán meglátok egy könyvet, amit régóta keresek, pl. Once a Witch, és felkapom elkezdem olvasni, de meglátok egy másikat, pl. Ellen Hopkins könyvek. Azokat végigfalom, de valahogy a 3. Hopkins könyv elején megálltam, mert mást csináltam, és csak halmozódnak. :D De ugyanakkor utazásnál és otthon is mást olvasok. Meg vannak az "egynapos" könyvek, ami már annyira érdekel, hogy nem tudom letenni (talán csak ha iskolába kell mennem). Én ezt a problémát nem tudtam megoldani. :D

  VálaszTörlés
 2. Nekem is minden "hangulatomra " van általában könyv megkezdve. :) Bár mostanában csak 1 könyvet olvasok egyszerre és azzal is elég lassan haladok időhiány miatt. A régóta áhított könyvekkel úgy vagyok , mint te. Amint megkaparintom, a többit félrerakom és csak arra az egyre koncentrálok.:)
  Lehet, hogy erre a helyzetre nincs is megoldás. :)

  VálaszTörlés
 3. Én szinte mindig egy könyvet olvasok, nagyon ritkán kezdek bele egy másikba közben :) Nem azért, mert nem tudnám követni a fonalat, csak jobb így.

  VálaszTörlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)