figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2009. augusztus 15., szombat

Richelle Mead : Shadow kiss (Vampire Academy 3)

A Vampire Academy sorozat harmadik része. Egyben az eddigi legeseménydúsabb is. Kíváncsi vagyok, hogyan fogja tudni vagy tudja - e egyáltalán majd fokozni az írónő az izgalmakat a hátralévő 3 részben.
Bár az igazi események csak a könyv második felében indulnak be, az első fele sem unalmas.
Időben három héttel később járunk a 2.rész (Frostbite) végéhez képest.
Kicsit nehézkesen indul be a történet, illetve nem is nehézkesen , hanem több "apróság" történik, amik természetesen a végén mind - mind értelmet nyernek. Le a kalappal az írónő előtt, mert szerintem nagyon jól fel van építve a történet.

Rose abba a furcsa helyzetbe kerül, hogy megkérdőjelezi saját elmeállapotát, ugyanis szellemeket lát. Illetve tulajdonképpen csak egyet, de azt rendszeresen. Persze mindenki azt mondja neki, hogy a 2.rész végén a szeme előtt lejátszódott tragédia következtében ez teljesen normális dolog. De ő valahogy kételkedik ebben. Viszont ha ez nem lenne elég, Lissa újra fellobbanó rossz érzései is rá szállnak a köztük lévő kötelék jóvoltából, így Rose egyre depressziósabb is.
Ilyen állapotban vág neki a 6 hetes "záróvizsgájának", amelyben a várakozásokkal ellentétben nem Lissát kapja védencnek, hanem Christiant.
Persze Dimitri sem marad ki az eseményekből. Egy jóslat következtében érdekes fordulatot vesznek az események kettejük között.
Ekkor bekövetkezik a támadás az Akadémia ellen, ami bosszúért kiált. És mit érne a bosszú, ha Rose nem lenne ott, és nem harcolna a többiekkel?
Ám a szerencsétlenség ismét megtalálja hőseinket, és a bosszú csúnya véget ér, de kicsit sem olyat, mint amire számítanánk.
Engem nagyon meglepett a végkifejlet, de nagyon várom a folytatást.
Többek között Adriant is visszatérő szereplőként köszönthetjük. A rossz híre ellenére nekem egyre szimpatikusabb, és remélem találkozunk még vele a következő részekben.
A szereplők sokat komolyodtak, de ez mindenképpen jót tett a sztorinak. Rettentően várom a 4.rész, aminek a címe Blood Promise, megjelenésének dátuma (természetesen Amerikában): 2009. augusztus 25.

Értékelés egyértelműen:

2 megjegyzés:

  1. Adriant én is kedvelem,de nem várom a 4. részt...nagyon nem :(

    VálaszTörlés
  2. Bár nem írtad, hogy miért nem várod a 4. részt (sejtéseim vannak), azért azt mondom, hogy érdemes neki adni egy esélyt. Én is félve kezdtem neki, de a végül kellemesen csalódtam. Nagyon jó a 4. rész is. :)

    VálaszTörlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)