Ugrás a fő tartalomra

Richelle Mead : Shadow kiss (Vampire Academy 3)

A Vampire Academy sorozat harmadik része. Egyben az eddigi legeseménydúsabb is. Kíváncsi vagyok, hogyan fogja tudni vagy tudja - e egyáltalán majd fokozni az írónő az izgalmakat a hátralévő 3 részben.
Bár az igazi események csak a könyv második felében indulnak be, az első fele sem unalmas.
Időben három héttel később járunk a 2.rész (Frostbite) végéhez képest.
Kicsit nehézkesen indul be a történet, illetve nem is nehézkesen , hanem több "apróság" történik, amik természetesen a végén mind - mind értelmet nyernek. Le a kalappal az írónő előtt, mert szerintem nagyon jól fel van építve a történet.

Rose abba a furcsa helyzetbe kerül, hogy megkérdőjelezi saját elmeállapotát, ugyanis szellemeket lát. Illetve tulajdonképpen csak egyet, de azt rendszeresen. Persze mindenki azt mondja neki, hogy a 2.rész végén a szeme előtt lejátszódott tragédia következtében ez teljesen normális dolog. De ő valahogy kételkedik ebben. Viszont ha ez nem lenne elég, Lissa újra fellobbanó rossz érzései is rá szállnak a köztük lévő kötelék jóvoltából, így Rose egyre depressziósabb is.
Ilyen állapotban vág neki a 6 hetes "záróvizsgájának", amelyben a várakozásokkal ellentétben nem Lissát kapja védencnek, hanem Christiant.
Persze Dimitri sem marad ki az eseményekből. Egy jóslat következtében érdekes fordulatot vesznek az események kettejük között.
Ekkor bekövetkezik a támadás az Akadémia ellen, ami bosszúért kiált. És mit érne a bosszú, ha Rose nem lenne ott, és nem harcolna a többiekkel?
Ám a szerencsétlenség ismét megtalálja hőseinket, és a bosszú csúnya véget ér, de kicsit sem olyat, mint amire számítanánk.
Engem nagyon meglepett a végkifejlet, de nagyon várom a folytatást.
Többek között Adriant is visszatérő szereplőként köszönthetjük. A rossz híre ellenére nekem egyre szimpatikusabb, és remélem találkozunk még vele a következő részekben.
A szereplők sokat komolyodtak, de ez mindenképpen jót tett a sztorinak. Rettentően várom a 4.rész, aminek a címe Blood Promise, megjelenésének dátuma (természetesen Amerikában): 2009. augusztus 25.

Értékelés egyértelműen:

Megjegyzések

  1. Adriant én is kedvelem,de nem várom a 4. részt...nagyon nem :(

    VálaszTörlés
  2. Bár nem írtad, hogy miért nem várod a 4. részt (sejtéseim vannak), azért azt mondom, hogy érdemes neki adni egy esélyt. Én is félve kezdtem neki, de a végül kellemesen csalódtam. Nagyon jó a 4. rész is. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo