Ugrás a fő tartalomra

L.J.Smith : Vampire Diaries 3- The Fury

A sorozat 3. része(1.részről itt, a 2.-ról itt írtam) olyan fordulatokat hozott, amire még csak nem is gondoltam volna. Ezek után kíváncsi vagyok mit hoz a 4. rész. De addig is egy kis összefoglaló erről a könyvről.
Határozottan izgalmas, fordulatos, eseménydús, megunhatatlan.
Bár egy kicsit sok volt a visszautalás az első 2 részre, azért követhető volt a történet. Tulajdonképpen itt nyernek értelmet az első két részben szinte jelentéktelennek tűnő szereplők, momentumok, történések.
Annyira gyorsan követték egymást az események, hogy nagyon kellett figyelni, nehogy egy apró részlet kimaradjon, és elveszítsem a fonalat.

Egyébként a történet lényege a következőképpen foglalható össze: Elena új élete hamar rémálommá válik. Valami figyeli, valami üldözi, vagy valaki, aki erősebb, mint ő, Damon és Stefan együttvéve. De vajon ki az, és mit akar Elenától, továbbá mi köze van a megvadult állatokhoz? Sikerülhet megsemmisíteni, ha ők hárman összefognak? Természetesen nincsenek egyedül, hiszen ott vannak Elena barátai, akik minden helyzetben kitartanak mellettük, és a titokzatos történelemtanár kilétére is fény derül.
A vége kicsit szomorúra sikeredett. Ha nem tudnám, hogy van folytatása, azt mondanám, hogy igazán drámai befejezést választott az írónő. De ez a vég csak a látszat... vagy inkább mondjam azt, hogy ez csak a kezdet?
Elenának határozottan jót tett a végbement "változás". Ledobta magáról azt a "minden-az-enyém-lesz-amire-csak-ránézek" típusú gondolkodását, amely helyett elkezdett felelősen és nem egocentrikusan gondolkodni. Ez nálam megérdemel egy piros pontot. Arról nem is beszélve, hogy elérte, azt amit elődjének nem sikerült a két fiúval kapcsolatban - nagyjából kibékültek vagy legalábbis egy oldalon küzdenek.
Naivitásom is ezúttal igazolást nyert és Damon sem az a rossz fiú, akinek az elején tűnt ( másik piros pont).
Bár nem tudom miről szólnak a következő részek, én lehet, hogy itt be is fejeztem volna egy remek kis happy enddel, mert ugye ki szereti a szomorú történeteket...
Azonban minél inkább előre haladok a könyv sorozatban, annál inkább tartok tőle, hogy az őszre tervezett tv sorozat nem lesz ennyire jó. Na, de majd meglátjuk.

Magyar megjelenés: Harag

Értékelés:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo