Ugrás a fő tartalomra

Sophie Kinsella: Pánik a plázában


Bár mostanság a kicsit sötétebb, véresebb irodalom (értsd: démonok, vámpírok stb.) gyöngyszemeit olvasgatom, néha be kell közéjük iktatni egy kis könnyedebb szórakozást is. Erre teljesen alkalmasak Sophie Kinsella könyvei, főleg a boltkóros sorozat részei.(Kétség nem fér hozzá, hogy a sorozaton kívüli könyvei is megállják a helyüket)

Én most a másodikat olvastam (az elsőt kb. fél éve vettem a kezembe sokadszorra), és ismételten nem csalódtam. Bár magyarul még csak az első 2 rész jelent meg és ahhoz nem volt szerencsém, de bizton állíthatom, hogy ha nem szúrták el a fordítást (amire napjainkban sajnos hajlanak a kiadók), akkor ugyanolyan jó, mint eredeti nyelven.
Ennek a résznek címe Pánik a plázában, aminek az eredeti címhez nem sok köze van, de emiatt nem veszít a történet a lényegéből.
A főhősnő, a boltkóros Becky párjával Luke-kal New Yorkba költözik, ahol minden bolt vásárlásra csábítja, hiszen egymást követik az utcákon a híres - neves tervezők üzletei. Ám ez a veszett vásárlás úgy tűnik mindkettejük életét tönkrevágja. De nem Beckyről lenne szó, ha nem találna valami épkézláb megoldást a dolgokra. Ez nagyon lesoványított összefoglalás, de nem akarom lelőni a végét. El kell olvasni. Tipikus nőcis könyv, amin nagyon jókat lehet mosolyogni.
Egyébként film is készült az első 2 könyvből. Majd ha nagyon nem tudok mit kezdeni magammal talán belepillantok. Kicsit félek az ilyen könyvből készült filmektől.
A fenti képen a magyar, a lentin pedig az eredeti borító található. Mindenki döntse el, melyik tetszik neki jobban. Részemről az eredetire szavazok.

Értékelés:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo