Ugrás a fő tartalomra

L.J. Smith: Vampire Diaries 2 - The struggle

Az előbb végeztem ki a sorozat 2. részét. Az első részről itt lehet olvasni. Határozottan fejlődő tendenciát mutat a sorozat, legalábbis a történések sűrűségét tekintve biztosan. A személyiségjegyekkel kapcsolatban már nem vagyok annyira biztos. Némely szereplőt legszívesebben megcsapkodtam volna egy kicsit, hogy térjen már észhez.
Az események egyébként ott folytatódnak pontosan (kb. 10 másodperc kihagyással), ahol az első rész abbamaradt.

Végre (vagy sem) szembekerül egymással a két testvér. Elena, a drága főhősnő meg természetesen közéjük.
Az ő naplójának eltűnése(Mely naplónak a tartalma, ha napvilágra kerül, a szeretett Stefant nagyon nagy bajba sodorja), visszaszerzése és annak következményei teszik ki a történet alappilléreit. De ezek tényleg csak nagyon alappillérek, mert ennél jóval több dolog történik. Zsarolások , titkok, tervek... Kicsit szerintem Stefan háttérbe lett szorítva, és az Elena - Damon "viszony" (vagy minek nevezzem, azt, ami zsaroláson alapszik) alakulásába kaphatunk bepillantást, meg persze a fiú igazi énjébe.
A szereplőkről annyit, hogy Elena tulajdonságai elég érdekes képet mutattak (legalábbis nekem). Néha a korának megfelelően, hisztis, lázadó, a "családommal-is-szembefordulok- a- szeretett -pasiért" tinédzserként viselkedik, néha viszont olyan elszánt, kitartó, ravasz, megfontolt és előrelátó, akár egy felnőtt. És végül nem tudtam eldönteni, hogy milyen is ő valójában.
Stefan védi Elenát, ahogyan tudja és ahogyan erejéből telik. Damon meg szimplán gonosz. Viszont egyre inkább hajlok afelé a vélemény felé, hogy talán a maga módján ő is szereti a lányt, és nem csak a testvérén akar bosszút állni. (vagy csak megint naiv vagyok és megint kinézem a jót a leggonoszabb "emberből" is)
A volt legjobb barátnő, Caroline, aki most azon van, hogy keresztbe tegyen Elenának és megszégyenítse őt, nagyon tenyérbemászó. Kicsinyes és bosszúálló, bár ezt számomra kompenzálta az, hogy a végén megkapja a büntijét a viselkedéséért.
A történetről direkt nem írok, mert nem tudnék úgy mesélni róla, hogy ne mondjak el fontos dolgokat előre.
Aki kíváncsi, olvassa el :)

Magyar megjelenés: Küzdelem

Értékelés:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo