Ugrás a fő tartalomra

Sophie Kinsella: Shopaholic ties the knot

A boltkóros sorozat időrendben következő, 3. része, de szerintem önállóan is megállja a helyét. Az 2.részről ITT írtam.
Becky élete új szakaszhoz érkezett New Yorkban, párja Luke végre megkérte a kezét. Szülei Angliában, a szülői ház hátsó kertjében, az egész szomszédság segítségével azonnal nekilátnak az esküvő szervezésének, míg New Yorkban Luke anyja felbérli Amerika legnevesebb esküvőszervezőjét, hogy a Plaza Hotelben szervezze meg fiának az esküvőjét 400 fő részére... Az csupán csak hab a tortán , hogy a két esküvőt egy napra rakták. Vajon ebből hogyan mászik ki Becky? Melyik esküvőt szeretné jobban?

Hihetetlen a csaj karaktere. Remek példája annak, hogyan csináljunk nagy bajból (amit már alapból mi teremtettünk a hülyeségünkkel) még nagyobbat.
Rebecca minden esküvő lemondási kísérletével (persze mindig a másik esküvő felé hajlik a mérleg nyelve) csak nagyobb bonyodalmat okoz, mígnem már csak 3 hét van az esküvőig. Hogyan fog ebből kimászni? Megoldja.
Bár mikor olvastam, még fogalmam sem volt, milyen megoldást lehet találni ekkora kalamajkára,amit tényleg magának csinált. Nagyon jó a történet. Főleg, hogy a vásárlási mánia egy kicsit háttérbe szorult, és helyette új konfliktusok születtek.
A jól ismert szereplők többsége most is feltűnik, kiegészülve az újakkal. A kedvencem Danny, Becky szomszédja és legjobb barátja, a divattervező srác. Olyan jókat kuncogtam a kommentárjain, hogy az csak na.
Azt hiszem minden menyasszonynak odaadnám, hogy olvassa el mit nem szabad tenni.... :) Bár az is igaz, hogy valószínűleg nincs olyan csaj a Földön, mint Rebecca.

Kedvenc részem: ( saját fordításom, mert magyarul még nem jelent meg a könyv sajnos)
Becky elmélkedik: "A másik dolog, ami segít túlélni a dolgokat, az az a megfizethetetlen jótanács, amit jómagam is tanácsolnék minden leendő és jelenlegi menyasszonynak. Tulajdonképpen csodálkozom is, hogy nem említik minden menyasszonyoknak szóló magazinban. Szóval a tanács a következő: mindig egy kis üveg vodkát kell tartani a táskában és meghúzni azt titokban, akárhányszor valaki megemlíti az esküvőt."

Ilyen és hasonló, überelhetetlen gondolatokkal lehetünk gazdagabbak, ha elolvassuk a könyvet. Igazi kikapcsolódás.

Értékelés:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo