Ugrás a fő tartalomra

Sophie Kinsella: Shopaholic ties the knot

A boltkóros sorozat időrendben következő, 3. része, de szerintem önállóan is megállja a helyét. Az 2.részről ITT írtam.
Becky élete új szakaszhoz érkezett New Yorkban, párja Luke végre megkérte a kezét. Szülei Angliában, a szülői ház hátsó kertjében, az egész szomszédság segítségével azonnal nekilátnak az esküvő szervezésének, míg New Yorkban Luke anyja felbérli Amerika legnevesebb esküvőszervezőjét, hogy a Plaza Hotelben szervezze meg fiának az esküvőjét 400 fő részére... Az csupán csak hab a tortán , hogy a két esküvőt egy napra rakták. Vajon ebből hogyan mászik ki Becky? Melyik esküvőt szeretné jobban?

Hihetetlen a csaj karaktere. Remek példája annak, hogyan csináljunk nagy bajból (amit már alapból mi teremtettünk a hülyeségünkkel) még nagyobbat.
Rebecca minden esküvő lemondási kísérletével (persze mindig a másik esküvő felé hajlik a mérleg nyelve) csak nagyobb bonyodalmat okoz, mígnem már csak 3 hét van az esküvőig. Hogyan fog ebből kimászni? Megoldja.
Bár mikor olvastam, még fogalmam sem volt, milyen megoldást lehet találni ekkora kalamajkára,amit tényleg magának csinált. Nagyon jó a történet. Főleg, hogy a vásárlási mánia egy kicsit háttérbe szorult, és helyette új konfliktusok születtek.
A jól ismert szereplők többsége most is feltűnik, kiegészülve az újakkal. A kedvencem Danny, Becky szomszédja és legjobb barátja, a divattervező srác. Olyan jókat kuncogtam a kommentárjain, hogy az csak na.
Azt hiszem minden menyasszonynak odaadnám, hogy olvassa el mit nem szabad tenni.... :) Bár az is igaz, hogy valószínűleg nincs olyan csaj a Földön, mint Rebecca.

Kedvenc részem: ( saját fordításom, mert magyarul még nem jelent meg a könyv sajnos)
Becky elmélkedik: "A másik dolog, ami segít túlélni a dolgokat, az az a megfizethetetlen jótanács, amit jómagam is tanácsolnék minden leendő és jelenlegi menyasszonynak. Tulajdonképpen csodálkozom is, hogy nem említik minden menyasszonyoknak szóló magazinban. Szóval a tanács a következő: mindig egy kis üveg vodkát kell tartani a táskában és meghúzni azt titokban, akárhányszor valaki megemlíti az esküvőt."

Ilyen és hasonló, überelhetetlen gondolatokkal lehetünk gazdagabbak, ha elolvassuk a könyvet. Igazi kikapcsolódás.

Értékelés:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)