Ugrás a fő tartalomra

Vagy - vagy

Egy újabb tag bejegyzést hoztam, ezúttal egyszerűen választani kell 2 opció közül. Vagy lehet, hogy nem is lesz annyira egyszerű???



Az eredeti videót, amiből a kérdéseket vettem, ITT lehet megtekinteni. Most pedig lássunk neki!

1) Csak trilógiákat vagy önálló könyveket olvasnál?
Jó kis kérdés ez! Talán a trilógiákat mondanám. Egyrészt, mert a sorozatok közül még a trilógia az, ami egészen elfogadható hosszúságú, nincs túlnyújtva. Ráadásul, ha tetszik a történet, akkor az első után még van két könyvem, hogy visszasüppedjek a szeretett világba. (ha nem tetszik, akkor meg egyszerűen félreteszem és kész), ami egy önálló kötetnél egyértelműen nem áll rendelkezésemre. Emellett a karakterfejlődésre is bőven van idő, a világ bemutatásáról, és ábrázolásáról már nem is beszélve.

2) Csak férfi vagy csak női szerzőktől olvasnál?
Megmondom őszintén ez nálam nem szempont egy könyv kiválasztása esetén. Nem oszt, nem szoroz, hogy milyen nemű a szerző, de tény, hogy, ha végignézek a könyvespolcaimon, többnyire női szerzők tollából származó regényeket látok, de ez teljesen véletlen, nincs benne semmi tudatosság. De mivel a női nem képviselőitől már sokat olvastam, így a férfi szerzőket választanám, ráadásul a várólistámon is egy csomó olyan könyv van, amit pasik írtak.

3) A Barnes & Noble-nél vagy az Amazonnál vásárolnál szívesebben?
Bevallom a B&N-nel kapcsolatban nagyon nem vagyok képben, nem nagyon szoktam nézegetni az oldalukat, így azt sem tudom szállítanak - e hozzánk.
Erre a kérdésre egyértelműen az Amazon a válaszom, már csak azért is mert a Kindle olvasómat is tőlük vettem, és arra legegyszerűbben tőlük lehet könyveket venni.

4) Mi a jobb, ha a kedvenc könyveidből tv sorozat vagy mozifilm készül?
Én a mozifilmek mellett teszem le a voksomat, egyszerűen csak azért, mert az eddigi tapasztalatok alapján, ha egy könyvből sorozat készül, egy idő után teljesen elrugaszkodik a cselekmény a könyvétől (lásd Vámpírnaplók, vagy a Secret Circle), míg egy mozifilm esetében annyira nem. Nem mondom, hogy egy mozifilm esetében nincsenek változtatások, meg tudom, hogy azt is ugyanúgy el lehet rontani, de kevesebb az esély rá, mint egy több évados sorozatnál.

5) Inkább 5 oldalt olvasnál naponta vagy 5 könyvet hetente?
Inkább a második opciót választanám, mert naponta 5 oldalnyi olvasással az életben nem érnék a várólistám végére. (így sem fogok, de na... értitek). Mondjuk az 5 könyv/ hetet sem tudom megvalósítani maximum, ha az év 365 napján szabadságon lennék, ami megint lehetetlen, szóval...
De ha már választani kell, akkor 5 könyv/ hét egyértelműen. Jobban hangzik.

6) Melyik tevékenységet űznéd szívesebben profi szinten - a recenzió írást vagy a regényírást?
Inkább a recenzió írást (bár ha ez lenne a munkám, valószínűleg már nem lelkesednék annyira érte...). Nem vagyok jó író alapanyag, magamat ismerve félúton elvesznék a saját sztorimban, ráadásul tuti túldrámáznék mindent. Inkább olvasgatom mások munkáit, bár szigorúan hobbi szinten!

7) Mit olvasnál szívesebben - a 20 kedvenc könyvedet újra és újra vagy mindig csak olyan könyveket, amiket még nem olvastál?
Talán ez a legnehezebb kérdés eddig. Nem is olyan rég áradoztam arról, hogy az újraolvasásnak is mennyire megvan a varázsa és mennyire jó elmerülni újra egy szeretett világban, de ahogy a mondás is tartja: jóból is megért a sok.
Viszont ott van az a dolog is, hogy a már olvasottak esetében nem csalódhatsz, mert tudod, hogy jó, viszont az új könyvek magukban rejtik azt a lehetőséget, hogy rossz olvasmányhoz nyúlunk. Igaz, az is ott van, hogy akkor azt leteszed és keresel másikat.
Nem tudom.... nehéz.....
Legyenek az új könyvek.

8) Könyvtáros vagy könyvárus lennél szívesebben?
Egyértelműen könyvárus. Még, ha néha a vásárlók az őrületbe is kergetnének, akkor is ott lenne az a soooooooook gyönyörű új szépség, az új könyvek illata, a kupacokba pakolt regények. Hjajj, de jó is lenne.....

9) A kedvenc műfajodban barangolnál vagy az össze többi műfajból válogatnál?
Jelenleg a contemporary (ha valaki talált már erre megfelelő magyar szót, az szóljon! köszi!) a kedvenc műfajom, de ahogy bármely más műfajra, erre is simán rá lehet unni egy idő után, úgyhogy az összes többi műfajt választanám. Eddig a komfortzónámon kívüli olvasmányaim mindig nagyon bejöttek, úgyhogy nem lenne nagy gond.

10) Normál könyv formátum vagy e-book?
Az örök kérdés. Ha kizárólagosan választanom kell, akkor normál könyv. Lehet, hogy több helyet foglal, de az az érzés felülmúlhatatlan, mikor egy új könyvet tartok a kezemben, a gyönyörű borítójával, az érintetlen gerincével, a ropogós lapokkal....

Ha megtetszettek a kérdések és szeretnétek ti is megválaszolni, hajrá! Ne fogjátok vissza magatokat, nyugodtan lehet "lopni" :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)