figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2014. október 25., szombat

Őszies könyvek

Abstracttól kaptam meg ezt a őszi, összebújós könyves tag-et, aminek lényege, hogy az őszi hangulathoz könyveket csatoljunk. Ez igencsak időszerű, hisz a napsütéses vénasszonyok nyara után beköszöntött az igazi, klasszikus, borongós ősz. Mondjuk ennek annyira nem örülök, mert az évszaknak a napsütéses verzióját valahogy jobban kedvelem, de nem panaszkodom, mert eddig kaptam belőle bőven.
Most viszont lássuk a kapcsolódó könyveket, amivel esetleg foglalatoskodom, mikor nincs kedvem még az orromat sem kidugni a lakásból.Az eredeti ötlet innen származik.

1. Ropogó Levelek: A világ tele van színekkel - válassz egy könyvet, amelynek a borítóján szerepel piros/narancssárga/sárga!

Nem volt benne egyértelműen, hogy 1 borítón kell mindhárom színnek szerepelnie, vagy jó lesz külön - külön is, úgyhogy több variációt kaptok. (mert nem én lennék, ha nem bújnék ki az 1-es szabály alól...) Van mélybordó Lang Leav verseskötetének személyében, van narancssárgás a The Fiery Heart borítóján, és van sárgás- narancssárgás a Futótűz és a Hűséges elején (igaz, utóbbit még nem olvastam, de már itt dekkol a polcomon).2. Kényelmes Pulcsi - Végre elég hideg van ahhoz, hogy viselhessük a meleg, kényelmes ruháinkat: melyik könyv éri el, hogy átjárjon a meleg, bolyhos érzés?

Ennél a kérdésnél azonnal beugrott egy könyv, aminél ez az érzés dominál. Nagyon cukik a főszereplők, minden hülyeségükkel együtt, van benne romantika bőven, humor is található benne és olyan kis warm and fuzzy leszek tőle, már akkor is, ha csak rágondolok.3.Őszi vihar: Süvít a szél, és esik az eső - mutasd meg a kedvenc könyved vagy műfajod, amit egy viharos napon szeretsz olvasni!

Kedvenc műfajom nincs, de ha egy ilyen esős viharos estéről van szó, akkor Maggie Stiefvater: The Scorpio Races (Skorpió vágta) simán szóba jöhet a borongós, vésszel teli hangulatával együtt. Imádom azt a könyvet, egyenesen erre az időre teremtették.4.Hűvös, csípős levegő: Melyik a legmenőbb karakter, akivel helyet cserélnél?

Ez nehéz. Talány Sydney helyébe lennék (ááá, dehogy, nem Adrian miatt, véletlenül sem...) legszívesebben a Bloodlines sorozatból. Bírom azt, hogy nagyon sokat fejlődött, változott, és nagyon oda tudja tenni magát, ha kell, a mágiáról már nem is beszélve. Nincs az a helyzet, amiben elveszettnek érezné magát. Na és persze ott van neki Adrian.5.Forró almabor: Melyik alulértékelt könyvet szeretnéd, ha felkapnák?

Ó, ez nekem való. Egy ideje már szívügyem a Night school sorozat. Nagyon jó lenne, ha többen olvasnák, mert megérdemelné. Azt, hogy mi lesz a sorsa itthon, még mindig nem lehet tudni, a kiadó még nem tette közzé, hogy folytatják - e vagy sem.


6.Kabát, sálak és kesztyűk - Egyre hidegebb van, úgyhogy ideje rétegesen öltözni - Melyik a leggázabb borító, amit nyilvánosan nem szívesen mutogatsz?

Ezzel igencsak bajban vagyok, mert nagy cover - whore hírében állok és minden könyvet a lehető legszebb borítóval igyekszem megvenni, szóval nincs nagyon olyan, amit ne mutogatnák szívesen. A legkevésbé kedvelt borítója talán a Bridget Jones naplójának van, ezt, ha tehetem inkább becsomagolom, ha kültérre viszem. Szegénykém nem egy szépség, pedig a  könyv maga jó.7.Sütőtökkrém: Melyik a kedvenc őszi komfort ételed?

Az almás süti. (épp van is belőle egy adag a konyhában) Minden héten, mit minden héten, minden nap lehetne belőle sütni. Amellett, hogy nagyon finom, iszonyat jó illatot varázsol a lakásba. Imádom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)