figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2015. március 31., kedd

Múlt & Jövő - Összegzés (3)

Közeleg a húsvét, ami bizonyos korosztálynak egyenlő a tavaszi szünettel. Ilyenkor szeretnék újra iskolás lenni, hogy nekem is lehessen tavaszi szünetem és olvashassak, amíg csak bírok.  Így azonban kénytelen vagyok jóval kevesebb szabadidővel rendelkezni és abba besűríteni az olvasást.

Március hónapra elvileg 5 könyvet terveztem be, de emellé bejött még kettő, amit mindenképpen előre kellett vennem bizonyos okokból, így ez már összesen 7 könyv lett márciusra. Ebből az eredetileg eltervezett öt könyv mennyiséget sikerült is elolvasnom meg egy felet.

Elsőként olvastam az egyik hirtelen bejött regény, amit még fedjen titok. Aztán jött a Paranoia, ami simán felülmúlta az elődjét, azaz az Álmatlanságot.

Ezután következett a havi újdonság, a Little Peach személyében. Eredetileg nem ezt az újdonságot akartam olvasni, de másik, amit kinéztem, a hónap végén jelent meg és esélyem nem lett volna végezni vele. Ráadásul ezt Absztrakt is aktívan ajánlgatta, így sorra került. Meg kell mondjam, nem épp egy cukorszirupos sztori... Csak az erősebb idegzetűeknek meg lelkületűeknek ajánlott.


Ezután következett A beavatott. Ez volt a régi - új könyves kihívás régi fele. Azért is ciki, hogy csak most olvastam, mert drága jó anyukám előbb olvasta ki, mint én és előbb nézte meg a filmet is.... Mindenesetre azért nem bántam meg, hogy nem a hype kellős közepén olvastam, hanem később. 

Aztán következett Lang Leav Lullabies c. verseskötete, ami nem volt ugyan betervezve, de valamiért kedvet kaptam hozzá, és már karácsony óta a polcon állt, így ideje volt előszedni. Az előző kötet viszont szerintem sokkal jobb volt.


Ezt követően Jennifer Niven  All the Bright Places került elő. Most tartok talán 30%-nál és hááááát , nagyon nyögvenyelősen megy. Nincs úgy kimondottan nagy baja, a ya-k közül egyértelműen a jobbak közé tartozik, de olyannyira nem köt le, hogy az már engem is meglep. Pedig nagyon vágytam már rá....meg arra is, hogy jó legyen. Letenni nem akarom, mert félő, hogy akkor soha többé nem állok már neki és úgy járok vele, mint annak idején a Beautiful Creatures - szel. Még küzdünk egy kicsit, aztán majd meglátom.

Mivel a Niven regénnyel nyűglődöm, kellett mellé valami, ami átlendít a szenvedéseken. Erre tökéletesnek bizonyult A lázadó. Már A beavatott után tudtam, hogy nem sokáig fogom váratni a második részt, Azonban azért "kellett" ennyire elővenni, mert holnaputánra be van tervezve egy mozi, és az tuti, hogy én oda csak úgy megyek, hogy már kiolvastam a könyvet. De nem lesz ezzel gond, mert lassan elérem a felét és még van durván 2 napom rá.

Szóval ezeket olvastam márciusban. Sikerül kihúznom az egy új és az egy régebbi megjelenést, jó pár pont ismét lekerült a 2015-ös challenge lisájáról.

Mivel áprilisban lesz egy hosszú hétvége, így bátrabban válogattam egy kicsit a tavasz második hónapjára, lássuk , milyen könyvekből áll a mostani választék.

Márciusról csúszik a Black Ice meg az Effortless. Emellé beválogattam a Fire & Flood -ot, amit Gigitől kaptam karácsonyra, és ebben a hónapban ez lesz a régi megjelenés. 

Az új megjelenésnek a Things We Know by Heart-ot választottam Jessi Kirby-től, kíváncsi vagyok milyen lesz.


Aztán van itt még egy várólista csökkentős, a What My Mother Doesn't Know c. regény, ami verses regény, azokat meg különösen imádom, szóval nagyon várom.


Aztán vár még rám egy kölcsönregény, amit a kolléganőmtől kaptam meg egy időre, Sparkstól A leghosszabb út, ami hamarosan a mozikban is látható lesz.

Ezeket tervezem, de tudjuk, hogy szól a mondás: Embert tervez....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)