Ugrás a fő tartalomra

Pár szóban (4) - Gayle Forman: Where She Went (If I Stay #2) (Hová tűntél?)

Három év telt el azóta, hogy Mia eltűnt Adam életéből. És Adam három éve nem tudja pontosan, hogy miért. 
Amikor útjuk egy éjszaka erejéig keresztezi egymást New Yorkban, Adam végre felteheti Miának a kérdéseket, amelyek azóta is gyötrik. De vajon ez a néhány óra ebben a varázslatos városban elég-e arra, hogy maguk mögött hagyják a múltat? Vajon van-e esély az újrakezdésre mindazok után, ami velük történt?

Az első rész nem váltotta be egészen a hozzá fűzött reményeimet (bár a film tetszett), de többen mondogatták, hogy a második része biztosan jobban fog tetszeni, úgyhogy megpróbálkoztam vele, mert miért ne.


Mia felébredt és folytatta életét. A Julliardra ment, hogy zenét tanuljon. Adam sikerre vitte bandáját, turnéznak, lemezt adnak ki, és a világhír felé száguldanak. Azonban a két fiatal három éve nem látta egymást. Se egy telefon, se egy email. vajon, mi történt, ami így tönkretette a kapcsolatukat?

Igyekeztem nem nagy elvárásokkal nekifutni a könyvnek, nehogy úgy járjak, mint az első résszel. A Ha maradnék végéhez képest három évvel később csatlakozunk vissza Adam és Mia történetébe.
Az ember azt várná, hogy boldogan élnek együtt, hiszen mindkettejükre ráfér egy kis boldogság azok után, amin keresztülmentek, de ennek pontosan az ellenkezője fogadja az olvasót, azonban az okok ismeretlenek maradnak egy ideig.

Szerkezetileg igen hasonló,  mint az első rész, hiszen amellett, hogy  a jelen történéseit figyeljük, a visszatekintésekből megtudhatjuk, hogy mi is történt Adamékkel a három év alatt, és miként is jutottak oda, abba a helyzetbe, amiben éppen vannak.

Az első fele, ahol Adam elmeséli, hogyan él, illetve, mi történt vele az elmúlt három évben, nem igazán nyűgözött le. Valahogy nem tudtam átérezni Adam helyzetét és lelkiállapotát, olyannyira nem, hogy bizony egy idő után elkezdett erőteljesen idegesíteni. A szenvedését kicsit túlzottnak éreztem és ez igencsak levont az élményből. A helyzet onnantól kezdett némileg javulni, amikor Mia is feltűnt a képben azon a bizonyos estén.
Újra érezhető volt köztük a vonzalom, szinte azonnal, még ha ezt nem is vallották be maguknak. Kicsit visszaadta az első résznek azt a hangulatát, amit abban annyira szerettem. Persze becsülendő emellett, ahogy próbálták helyrehozni félresiklott dolgaikat. Óhatatlan volt, hogy előbb - utóbb kitör belőlük az a keserűség, az a feszültség, ami a külön töltött idő alatt felgyülemlett bennük, ennek tökéletes példája volt az, ami a hajón/kompon történt.
Az egyébként tetszett, hogy egész éjjel együtt kószáltak. Az ilyen éjszakáknak még akkor is megvan a maguk hangulata, ha mint Mia és Adam esetében is, nem csak a boldogságról szólnak az együtt töltött pillanatok.
Az is biztossá vált, hogy ők ketten bizony összetartoznak, és akárhányszor vagy akármennyi ideig is válnak szét útjaik, mindig visszatalálnak egymáshoz.

Nem volt rossz  regény, de az első felében tapasztalt enyhe "ellenszenv" miatt számomra nem érte el az első rész szintjét.
Nem tudom, mi a helyzet megfilmesítés témájában, tervezik - e egyáltalán, de azért szívesen megnézném a folytatást.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)