Ugrás a fő tartalomra

Múlt & Jövő Összegzés (4)


Valamiért nagyon várom a hónapnak azt a részét, amikor megírhatom az összegzést. Jobban átlátom, hogy mit olvastam, és ettől úgy tűnik, hogy haladok is az olvasásra váró könyvek számának csökkentésével. Illetve, szép is lenne, ha így lenne. Valahogy ennek ellenére nem érzem, hogy haladok, pedig többet olvasok, mint eddig tettem. Ki érti ezt?


A hónapban egyébként sikerült nagyjából elolvasnom a tervezett mennyiséget, bár nem az előre eltervezett címeket, de erről majd írok bővebben.
A május viszont nagyon nyüzsis hónap lesz, kb. levegőt venni nem lesz időm, de azért igyekszem egy normál mennyiséget betervezni, mert persze, mikor jelenne meg nagyon sok finomság, amiket már régóta várok, ha nem a legzsúfoltabb időszakban?

A hónap első olvasmányaként befejeztem a márciusban elkezdett A lázadót, mert be volt tervezve egy mozi, de sikerült lebetegednem, így ez elmaradt, de a könyv jó volt nagyon,

Ezután következett hirtelen ötlettől vezérelve Dr. Seuss könyve a The Butter Battle Book. Annak ellenére, hogy elvileg mesekönyv, a történet korántsem mesei. Nyilván a felnőttek mást látnak benne, mint a gyerekek de elgondolkodtató, hogy mennyire tartogathat mondanivalót egy mese egyszerre gyerekeknek és felnőtteknek. Ezzel ki is húztam az 50-es kihívás egyik pontját.

Következőként végre elkezdhetem az Effortlesst. Az első részben Kiera nagyon kihozott a sodromból és itt sem igazán volt ez másképp, de ettől függetlenül megint csak imádtam, mert ismét érzéseket váltott ki belőlem. Nem mondom, hogy mind pozitív volt, de többség igen, és ez a lényeg.

Ezután a kölcsönregény következett, a Hosszú utazás Nicholas Sparkstól. Nem volt rossz, de nem is vált a kedvencemmé, ez többnyire azért volt, mert a két cselekményszálból az egyik totál hidegen hagyott.

Aztán következett két tervezetlen olvasmány, két szakmai könyv személyében. Sikerült a könyvtárból megkaparintanom Kádár Annamária Mesepszichológia című könyvének első és második részét, amire már elég rég szemet vetettem, nagyon sokan ajánlották is.
Kimondottan kellemes meglepetést okozott, olvasmányos formában nagyon hasznos és nem utolsósorban tök érdekes információkat közölt, amit képes voltam a mindennapi munkámba is átültetni. Szeretem az ilyen szakkönyveket.

Ezt követte a Fire & Flood, ami nem igazán olyan lett, mint amire számítottam. Végül, végre elkezdtem Becca Fitzpatrick Black Ice c. könyvét, amit már megjelenése óta szerettem volna olvasni. Eddig nem okozott csalódást egyáltalán, bár még nagyon az elején vagyok.

Sajnos az eddigi jó sorozat megszakadt és először nem sikerült egy régi és egy új megjelenést elolvasnom. Sajnálatos módon az új megjelenéssel elcsúsztam, de sebaj, majd a következő hónapban.

És ha már elérkeztünk ide, lássuk, mit is fogok olvasni a következő hónapban, azaz májusban. Mivel nagyon zsúfolt lesz a májusom, igyekeztem könnyed olvasmányokat betervezni. Főleg NA regényeket, mert egyrészt azokat nagyon szeretem, másrészt meg könnyen csúsznak.

Régóta tervezem a Szerethetetlen második részét, a Hihetetlent és most elérkezett az idő, hogy el is kezdjem, aztán sort szeretnék keríteni az egyik várólista csökkentős könyvemre, a Facade-ra Nyrae Dawn-tól.
Karácsony óta vár a polcon a The Temptation of Lila and Ethan, ami egy Jessica Sorensen regén, így rossz már nem lehet.


Májusra van még újdonságként, és egyben az Abstractelffel közös olvasmányunk az End of Days, az Angelfall trilógia befejező része (láttátok ezt a borítót? egyszerűen nagyszerű). És végül, de nem utolsósorban megpróbálkozom a The Knife of Never Letting Go-val. (csak mert annyit áradoztak már róla és szintén várólista csökkentős). Kíváncsian várom, mennyit leszek képes megvalósítani ezekből a nagyra törő tervekből.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo