figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2020. február 1., szombat

Múlt & Jövő - Összegzés (61)

A január megint csak adott egy hatalmas pofont, igaz, már várható volt egy ideje. Innentől viszont most már tényleg csak a pozitívumok befogadására vagyok berendezkedve, és reményeim szerint beáll egy kezelhető nyugalmi szintre az életem.
A könyvek megint csak tökéletes menekülőutat nyújtottak, és ezért nem tudok elég hálás lenni. Bizonyos helyzetekben egy fél órányi kikapcsolódás az életet, és a normalitást jelentik.

Az év első hónapját 4 könyv elolvasásával zártam, ami tökéletesen megfelel az év elején kitűzött célomnak, és még bele sem szakadtam. Igaz, az első két könyvvel nagyon lassan és nyögvenyelősen haladtam. 

C.L. Stone könyvét már nagyon vártam, azonban eléggé akadozva haladtam vele, pedig izgalmas volt, de egyszerűen nem tudtam koncentrálni, úgyhogy nagyon kis adagokban tudtam csak olvasni.

Sajnos így voltam A.L. Jackson regényével is, pedig nagyon jó megérzéseim voltak a könyvvel kapcsolatban. Amit annyira imádtam az írónő előző, általam olvasott könyveiben, itt pont az hátráltatott, ez pedig nem más volt, mint a stílus. Nagyon megakasztott a darabossága, nem is igazán tudtam beleélni magam a történetbe sem, pedig nem lett volna rossz. De lehet, hogy én rontottam el azzal, hogy olyan extázist vártam tőle, mint tavaly a Redmerski regénytől. Azok a fránya elvárások!

A Poles Apart viszont helyretette a lelkem, hosszú idő után végre kaptam egy olyan könyvet, amit felhőtlenül tudtam élvezni. Lehet, hogy nem volt hibátlan, de az érzés, amit az olvasása adott, az indokolja a maximális csillagot.

Januárban utolsóként egy másik karácsonyi ajándékot, Karácsony apó következő történetét vettem elő, amit megint csak imádtam, bár hiányzott belőle az a töménytelen humor, ami az első két részben volt. Ettől függetlenül cuki volt a történet, imádtam a Húsvéti Nyulat!

A hónap utolsó napján A kiválasztottat kezdtem el. Annak ellenére, hogy nem igazán kedvelem a Xcor & Layla párost, azon kaptam magam, hogy rögtön ledaráltam belőle 80 oldalt. Mondjuk ehhez hozzátartozik, hogy szerencsére nem csak róluk van szó benne, így a nem róluk szóló részek maximálisan motiválnak.


Ward regényét szeretném befejezni elsőként, ami a sorozatos kihívásra is jó, és Abstract is kijelölte nekem olvasásra.


Közben megjelent C.M. Stunich Adamson All-Boys Academy sorozatának harmadik, egyben befejező része, úgyhogy azt mindenképpen szeretném elővenni.


Még decemberben volt akció az egyik nagy online könyvesboltban. Mivel eszméletlen árengedmények voltak, és úgy döntöttem, hogy idén úgyis tovább ismerkedem magyar szerzők regényeivel,  megrendeltem három Anne L. Green regényt, amit már szinte jelképes összegért dobáltak a vásárlók után. Nagyon jó véleményeket olvastam a könyveiről, remélem, nekem is tetszeni fognak.
Elsőként A sötétség fogságábant fogom olvasni tőle.

Aztán a várólista csökkentősök közül vár rám Amo Jonestól a The Silver Swan. Ha ezzel mind végeznék, akkor lehet, hogy újraolvasok vagy valami random regényt fogok előszedni, meglátjuk. De február amúgy is elég rövidke hónap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)