Ugrás a fő tartalomra

100+ Blogturné - BTK (7)

Úgy gondoltuk, egy rendhagyó blogturnéval ünnepeljük meg, hogy kerek 100 könyv szerepelt már a Blogturné Klub repertoárján.
Gyakran jönnek kérdések tőletek, olvasóktól a turnék háttérmunkáival kapcsolatban. Összeírtunk néhány kérdést, amikre válaszolva képet kaphattok, hogyan is áll össze egy blogturné, mi a tagok személyes véleménye egy-egy témában, mik voltak az emlékezetes pillanatok az első 100 könyvvel kapcsolatban.  
Ezen a turnén sem vesz részt mindenki közülünk, inkább csak a legjátékosabb kedvűek.
Fogadjátok szeretettel ezt a különleges turnét, utána pedig következhet az újabb 100 remek könyv!


1. Melyik könyv tetszett a legjobban a 100 turnés regényből? Vagy melyik 3? 
Az Elakadó lélegzeté ez a titulus jelenleg BTK-n belül és kívül is.



2. Ki volt a legszexibb karakter a 99 történetből? Képpel kell illusztrálni!! 
Talán Evan az Elakadó lélegzetből, bár őt nem a kinézete miatt szerettem igazán. Képet nem linkelek, mert mindenki máshogy képzeli el a szereplőket, nem akarom senkinek a torkán lenyomni a saját ideálomat. :)

3. Változtak a blogolási szokásaid a Blogturné Klub miatt?
Maximum talán annyiban, hogy néhány bejegyzésemhez van extra is, ami egyébként nem szokott lenni. De ezt leszámítva nem nagyon, és erre a jövőben is törekszem majd. Sikerült egy tartható rutint kialakítanom, ehhez egyelőre ragaszkodom, és igyekszem ebbe beleilleszteni a BTK-t, úgy, hogy ne borítsa a egész rendszeremet.

4. Mi volt a legjobb dolog, ami a Blogturnénak köszönhetően megtörtént veled? És mi volt a legrosszabb?
A legjobb az, hogy megtanultam egy csomó olyan apró fogást, trükköt a blogolással és egyéb dolgokkal kapcsolatban, amit másképp nem biztos, hogy sikerült volna elsajátítanom. Legrosszabb? Talán az, hogy felmerült, hogy oda az egyénisége a blognak a BTK-s bejegyzések miatt. (amit egyébként saját magamra nézve nem érzek jogosnak)

5. Mint kampányfőnök, melyik turné állt legközelebb a szívedhez? 
Nem voltam még kampányfőnök.

6. Miért jelentkeztél? Mi inspirált arra, hogy a klub tagja legyél?
Mi más inspirált volna, mint a könyvek és az olvasás szeretete? Amikor az alapkő letételénél elfogadtam Kelly felkérését, az lebegett a szemem előtt, hogy így esetleg szélesebb körben is megismertethetünk az olvasókkal olyan könyveket, amiket imádtam, de alapesetben nem örvendenének akkora sikernek. Nagyon jó érzés olyan visszajelzést kapni, hogy valakinek tetszett az a könyv, amit ajánlottam/ajánlottunk.

7. Hogyan változtak az olvasási szokásaid az eltelt idő alatt? 
Nem nagyon, de ez is csak azért van, mert nagyon tudatosan választom ki, hogy melyik könyv az aminek a turnéját el tudom vállalni, anélkül, hogy túlvállalnám magam.

8. Mi a legnehezebb dolog a blogturnézásban?
A határidőre olvasás, azzal nagyon hadilábon állok.

9. Kaptál visszajelzést valamelyik posztod extra tartalmával kapcsolatban? 
Extrákkal kapcsolatban még nem.

10. Mennyi időt vesz igénybe egy turnés poszt összeállítása? (Tartalom, képek,extrák, stb.)
Ez nagyban függ az extra tartalomtól. Volt, amit egy fél óra alatt meg tudtam csinálni, de volt olyan is, amin másfél napig ügyködtem. Ez utóbbi egy videó feliratozása volt, amit életemben először csináltam és nagyon élveztem.
Alapesetben maga a poszt viszonylag hamar megvan, mindig az extra az, ami igazán meghatározza, hogy mennyi idő szükséges ahhoz, hogy publikálásra készen álljon.

11. Nem könnyű együtt dolgozni 21 nővel és egy pasival. Volt valami, ami kivágta a biztosítékot.
Persze, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Általában kimorgom magam csendben, aztán továbblépek. Rájöttem már az évek során, hogy semmiségek miatt nem éri meg hisztizni, mert azzal nem haladunk előre.

12. Volt olyan turné, aminél utólag megbántad, hogy jelentkeztél rá?
Nem. Hatszor is meggondolom, hogy melyik könyvet vállalom el, és ez a taktika eddig bejött.

13. Számodra mi a legjobb része a blogturnénak?
A visszajelzések.

14. Hogy látod a BTK-t 5-10 év múlva?
Működni fog, de nem a mostani formájában. 

15. Volt-e olyan könyv, aminek a turnéján szinte minden blogger részt akart venni? Amiért majdhogynem ölre mentetek?
Szerintem nem volt olyan turné, amit ne tudtunk volna úgy megoldani, hogy mindenkinek jó legyen. Vagyunk annyira intelligensek, hogy kezelni tudjuk hajtépés nélkül az ilyen helyzeteket.

16. A 99 turnés könyv írója közül ki az, aki a legnagyobb hatást tette rád, akinek a stílusa a leginkább tetszett?
Egyértelműen Ruta Sepetys.



17. Ki az a bloggertársad, akit a legkevésbé ismersz?
Meglepő lehet, de nagyon kevés BTK taggal találkoztam eddig személyesen vagy beszélgettünk egyáltalán. Abstractelfen, Lokin, és Nitán kívül szinte senkit nem ismerek. Néhányukat be tudom azonosítani arcról, de itt véget is ért a dolog sajnos. Remélhetőleg ez a jövőben változik majd, hiszen sokkal könnyebb úgy együttműködni, hogy hús - vér embert is tudunk kapcsolni a nickekhez.  

18. A 99  turnés könyvből melyik szereplő hasonlít rád leginkább? És kinek a bőrébe bújnál legszívesebben? 
Pont olyan könyveket olvastam, amelyekben elég rossz sorsú szereplők vannak, egyiknek sem lennék szívesen a helyében. És azt kell mondjam, hála a jó égnek, egyikhez sem hasonlítok. Nyilván, amit meg nem olvastam, arról nem tudok nyilatkozni.

19. Ebből a 99 könyvből, amit olvastál, azok közül melyik karaktert gyűlölted a leginkább?
Josie anyját a Kalitkába zárt álmokból. Borzalmas az a nő. 

20. Műfajt tekintve elég sokrétűek az olvasmányok a BTK-n belül. Mi az a műfaj, amit a leginkább kedvelsz? Azon belül mi alapján szelektálod a könyveket - mi alapján választod ki, mi az, amit olvasol és mi az, amit nem?
Mivel a YA a blogom fő profilja, nyilván ebből a műfajból kerül ki a legtöbb olvasmányom, de egyre többször kacsintgatok más műfajok felé is. Vettem részt klasszikust felkaroló turnéban is (Steinbeck), és azt kimondottan szerettem,  de volt Middle Grade-es turném is és egyiket sem bántam meg. Az,  hogy adott műfajon belül mit választok, hangulat és egyéb körülmények függvénye.

21. Ki az a bloggertársad, akivel a legszívesebben találkoznál személyesen - azok közül, akikkel eddig még ez nem történt meg?
Annak ellenére, hogy nem egyezik annyira a könyves ízlésünk (vagy talán pont ezért), Angelikával szívesen leülnék egyszer beszélgetni!

22. Mennyi blogturnén vettél már részt? 




Megjegyzések

  1. Kis huncuuuut! :D Nyilvánosan csak ennyit mondok. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt majd a délután folyamán kéretik bővebben kifejteni! :D Ennyivel nem úszod meg!

      Törlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)