figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2012. április 22., vasárnap

E-book vs. papírkönyv

Most írhatnékom van, úgyhogy lepötyögök valamiféle összehasonlítást.
Valamelyik nap végigolvastam a tavalyi "Olvasás 7 hete" kampány keretében írt cikkeimet, és jókat mosolyogtam magamon, főleg az E-book-ot is érintő résznél. Ott azt írtam, hogy hidegen hagy, és hogy egyértelműen a papírkönyvek vannak fölényben. Azóta azonban utolért a technikai fejlődés, és február elején, egy hirtelen döntés követően én is büszke Kindle tulajdonos lettem
. Meg kell mondanom szerelem volt első látásra (és tapintásra) :) . Meg másodikra meg harmadikra is.
Fene gondolta volna, hogy azon a kis kütyün ilyen élvezet lesz olvasni.Szóval igen, imádom, egy - két gombnyomással vehetek könyveket és még a fotelből sem kell felállnom, ráadásul ha van aktív wifi--m, akkor szinte azonnal neki is állhatok olvasni az áhított  szerzeményt. Szóval  jóban vagyunk nagyon. Cipelhetem magammal , illetve cipelhetném, de még nem teszem, mert nincs hozzá tokom. De, cipelhetném, ha akarnám, és lényegesen kevesebb helyet foglal, mint egy 500+ oldalas könyv. Speciális kijelzőjének köszönhetően tökéletesen olyan, mintha papírt olvasnék, éppen ezért nem gyilkolássza annyira a szemem, mint a számítógép monitorja, amit éppen ezért szinte nem is használtam könyv olvasására.
Ez eddig teljesen úgy hangzott , mintha a papírkönyvek ellen beszélnék, pedig nem. Mert azt is be kell vallanom, hogy hiába a csúcs szuper, vékony kis szépség, továbbra is nyálcsorgatva böngészem a könyvesboltok szemet gyönyörködtető kínálatát és nem tudok ellenállni a szebbnél szebb borítóknak, és a hús - vér könyveknek.Kell az, hogy a kedvenceimet papírformátumban is a kezemben tarthassam,és ebből nem vagyok hajlandó engedni. Szeretem esténként végignézni a könyvespolcomat, végigsimogatni a könyvek gerincét, előszedni egyiket - másikat és belelapozni a kedvenc részeimbe. Az új könyvek illatát meg szépségét nem is említem. Szóval biztos, hogy szeretem a Kindle-t, de nem fogja kiszorítani a papírkönyveket a kedvenceim közül.


2 megjegyzés:

 1. Szia! Olyan jó ezeket a bejegyzéseket olvasni, mert megerősítenek abban, hogy ha végre beszerzek egy e-book readert, akkor sem leszek hűtlen imádott papírkönyveimhez. :-) Esetleg privátban megosztanád velem, hogy tettél szert rá...stb? Köszi!
  F

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Biztos, hogy nem leszel hűtlen. Egyszerűen nem lehet. :) Ezért van az , hogy egy könyvet olvasok e- verzióban a másikat meg normál könyvben. Így megmarad az egyensúly.
   Az amazonról rendeltem meg és, ha jól emlékszem 4 napon belül meg is kaptam. Ha konkrét kérdésed van, írj nekem nyugodtan emailt és szívesen válaszolok. :)

   Törlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)