Ugrás a fő tartalomra

Richelle Mead: Succubus Shadows (Georgina Kincaid, #5)

Júniusban olvastam újra az írónőtől a Vampire Academy sorozat első részét, és úgy elkapott a hangulat, hogy rászántam magam Georgina kalandjainak folytatására.

Georgina egyedülálló, és volt szerelmének esküvői előkészületeiben segédkezik barátnője kérésére. Ha ez nem lenne elég bonyodalom az életében, még egy titokzatos erő is hívogatja éppen akkor, amikor a legsebezhetőbbnek tűnik.


Meglepően könnyen visszarázódtam a sorozat világába, pedig jóval több, mint egy évvel ezelőtt olvastam az előző részt. Ez köszönhető részben Mead stílusának, ami nagyon könnyen olvashatóvá teszi a regényt, de ezt az írónő rajongóinak nem hiszem, hogy szükséges bemutatnom.
Azonban sajnos itt ki is fogyott nagyjából a pozitívum. Csalódás volt ez regény, tipikus töltelék kötet, ami előkészítette az utolsó részt, legalábbis merem remélni. Máskülönben semmi értelme nem lenne ennek a résznek.

Ez az állandó vinnyogás meg nyavalygás, ami ment végig Seth miatt, félelmetesen idegesítő volt. Az az igazság, hogy ők maguk alakították így a helyzetet, és tök jogosak voltak azok a dolgok, amiket a végén Maddie Georgina fejéhez vágott. Ha nem titkolták volna a kapcsolatukat a többiek előtt, a problémák nagy része megelőzhető lett volna. Nem is értem egyébként, hogy  miért nem vállalták a nyilvánosság előtt a viszonyukat. Georgina ismerőseinek nagy része így is tudott róla, akkor már nem lett volna mindegy?
A másik meg ezzel kapcsolatban, hogy négy köteten keresztül tartott az ellenállás, hogy nehogy Georgina ártson Sethnek, aztán ez az ellenkezés mostanra pedig varázsütésre megszűnt. Volt benne pár logikai bukfenc, az már biztos.

Aztán volt ez a szirén- ének szerű cselekményszál, amiről sajnos szintén ordított, hogy töltelékről van szó. Olyan szinten harmatgyenge volt a történetnek ez a része, hogy csak na. Ezek az álmok, amikbe az Oneroi-ok vitték Georgie-t, nagyon zagyvák voltak, bevallom, néha át is ugrottam bizonyos részeket, mert annyira untam. Oké, hogy igyekezett az írónő így bemutatni Georgie múltját, amiről eddig nem sokat tudtunk, meg azt is értem, hogy olyan információk is kiderültek, amik szükségesek lesznek a lezáráshoz, de ez nem változtat azon, hogy helyenként rettenetesen vontatottá tették a sztorit. És unalmasak voltak, nincs ezen mit szépíteni.

A cselekményszál megoldása is sántított erőteljesen. Szép és jó, hogy azt hiszik, hogy a szerelmük ereje segített abban, hogy megtalálják Georgie-t, de ez több, mint gyanús. Tuti, hogy más is van a háttérben, és ez a más az én teóriám szerint Roman. Bár ki tudja, lehet, hogy Mead majd rámcáfol az utolsó kötetben.

Ami még a sok negatívum között üde színfoltja volt a történetnek, az Cody, ahogyan megpróbálta felszedni Georgie egyik kolléganőjét. Az ő jeleneteiken nagyon jókat mosolyogtam, haláli volt, ahogy a vámpír különböző praktikákkal és módokon igyekezett felkelteni a goth emberlány figyelmét. A baráti kör is jobbnál - jobb ötletekkel és tanácsokkal látta el szerencsétlen pasast, ami szintén okozott jó pár, nagyon mókás pillanatot.

Visszatérve még az érthetetlen pillanatokra, az sem igazán volt világos, hogy mit szeretett volna elérni az írónő Seth tesójával. Nagyon kíváncsi lennék, hogy a vele történteknek mi volt a funkciója. Ha lesz valami szerepe az utolsó részben, akkor rendben, de egyébként egy teljesen felesleges és szívszorító lépés. Volt így is elég bajuk a szereplőknek...

A  vége alapján sejtem, hogy mi lesz az utolsó kötetben, szinte biztos vagyok benne, hogy a Georgie szerződésével kapcsolatosan napvilágra jutott információ körül forog majd a cselekmény, hisz ha igaz az, amit Erik mondott neki a halálakor, az bizony Georgie egész életére, létére kihatással lehet, sőt, esetlegesen megoldhatja a Seth-el való kapcsolatát is. Már csak ezért is biztos, hogy elolvasom az utolsó részt, mert rettenetesen érdekel, hogy miként fog megoldódni a szerelmi szál.

Kicsit azért tartok is tőle, mert sokan ki voltak akadva a lezáráson, nem tudom, én miként reagálok majd rá, de úgy vagyok vele, hogy ennél a résznél csak jobb lehet majd. Vagy túl naiv lennék?


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)