figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2017. február 25., szombat

Pár szóban (15) - J.A. Redmerski: Reviving Izabel (In the Company of Killers #2)


A sorozat első részét, a Killing Sarai-t nagyon szerettem, más volt, mint azok a könyvek, amiket eddig olvastam, számomra abszolút újdonságnak számított a bérgyilkosok világa.


Sarai felépült és igyekszik nyugodt, normális életet élni. Azonban viszonylag hamar ráébred, hogy azok után, amit átélt, ő már soha nem lesz ugyanaz, mint aki előtte volt. A régi életét akár el is felejtheti, és ha már el kell felejtenie, miért ne álljon bosszút néhány olyan emberek, akik megkeserítették az életét?


Nagyon nagy lendülettel vetettem bele magam a regénybe, és jó volt újra elmerülni a bérgyilkosok világában. Izgalmas volt a kezdet, azonban sajnos ezután egy kissé ellaposodott a dolog. Mondhatni, hiányzott belőle a megfogható, könyvön átívelő cselekmény. Illetve, ha volt is, az elég szakadozott volt.
Ennek ellenére szó sincs róla, hogy ne olvastam volna örömmel, mert így is elég érdekes volt Sarai és Victor helyzetének alakulását követni, illetve Fredrik is egy elég érdekfeszítő karakterként volt jelen. Szóval volt kiért izgulni, főleg a vége felé, ahogyan ez lenni szokott. 

Azért azt megállapítottam a végén, hogy nem kicsit csavarta a szálakat Victor és vele együtt az írónő is. Sarai helyében egy hatalmasat lekevertem volna Victornak, mikor elmondta az igazságot, még akkor is, ha logikus volt az ő szemszögéből, hogy miért tette azt, amit tett. Értettem én, hogy kellett az, hogy meglegyen az a megdönthetetlen bizalom, ami ehhez a szakmához elengedhetetlen, de azért ezt így bizonyítani... nagyon kemény volt.

A második részben is megmaradt az elsőnél tapasztalt erőszakossági ráta, volt itt kínzás, fegyverek, torokelvágás stb,, minden borzalom, amit csak el lehet képzelni. Néha azért kirázott a hideg attól, hogy tudtam, milyen módszerekkel is vallatják az aktuális alanyt.

Sarai, illetve most már Izabel nagyon sokat változott, és tényleg bebizonyosodott, hogy alkalmas erre a munkára, minden szempontból. Ám, ami még érdekesebb volt, az Victor. Lassanként megmutatja az igazi arcát is, nem csak a kemény, bérgyilkos oldalát, hanem a gyengédebb férfiét is, és gyanítom, ez még korántsem a vége a rétegeknek.

A másik, amit nagyon szerettem, azok a háttértörténetek voltak, legyen szó akár Fredrikéről vagy bármelyikükéről. Egyrészt kedveltem a személyes drámák miatt, másrészt meg egyre több háttér-információ derült ki a bérgyilkosok világáról, hogy mennyire számító, mennyire kegyetlen és rideg.

A következő részre kíváncsi leszek, mert, ha minden igaz, Fredrik lesz a főszereplő, akit nagyon megkedveltem a munkája ellenére is. Remélhetőleg ott már egy kicsit összeszedettebb lesz a cselekmény is, és nem csak ilyen töltelék hangulata lesz.

2 megjegyzés:

  1. Ez a gif még mindig rémisztő... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig nem ijesztésnek szántam, épp ellenkezőleg :D Egy ilyen pillantásért cserébe sok mindent lehetne tőlem kérni.... :D

      Törlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)