figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2014. április 20., vasárnap

Vegyes felvágott (39) - Easter Edition

Nem, még most sem rendes poszt következik, mert közbejött a nyúl, aki sok hírt hozott húsvétra (ha már a könyveim, amiket hoznia kellett volna, még a posta útvesztőjében rostokolnak valahol a nagyvilágban.).

De először is minden kedves olvasómnak Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok! Remélem mindenki eszegeti a finom sonkát és a finomabbnál finomabb sütikéket.

forrás: http://ploopie.deviantart.com/

És akkor most lássuk a medvét, akarom mondani a nyulat.


A múltkori vegyes felvágott csokorban is említettem, hogy Veronica Roth A beavatott című regényéből készült film akkora siker lett, hogy be is rendelték a folytatásokat.
Sőt nem olyan rég azt is bejelentették, hogy a harmadik részt kettévágják és két filmet csinálnak belőle csak úgy, mint az Éhezők Viadala harmadik részéből.
De nem csak a filmkészítőket ihlette meg a regény, hanem az egyik Illinois állambeli könyvesbolt, az Anderson's Bookshop vezetőit is, akik nyári tábort szerveznek a könyvek mintájára. Minden nap, hétfőtől péntekig az egyik "csoport" jegyében telik majd, kihangsúlyozva annak tulajdonságait. A tábor 9 - 15 óráig tart, és napi 250 dollárba kerül fejenként (~55.000 Ft). A résztvevők pólót kapnak Camp Divergent (Divergent tábor)  felirattal, és kitűzőket. Gyanítom a mi pénztárcánknak egy kicsit drága mulatság lenne, de az ötlet nem rossz, van benne fantázia. Kíváncsi lennék, mekkora rá a kereslet. Egyelőre visszafogottan indítottak, mert 3 turnust írtak ki és turnusonként 25 főt tudnak fogadni. Ki tudja, talán nálunk is lesz egyszer ilyesmi. Ti szánnátok rá pénzt?


A másik mai érdekességünk a nyuszi zsákjából, Dylan O'Brien nyilatkozata a WonderCon-ról, melyből kiderült, hogy az álomszerep számára a Star Wars Han Soloja lenne. Bár tisztában van vele, hogy nem fogja soha megkapni azt a szerepet, mégis ez lenne számára az álom.
Arról is mesélt, hogy a The Maze Runnerben (Az útvesztő) Tom szerepét eljátszani sokkal nagyobb kihívás volt, mint Stilest alakítani a Teen Wolfban, azért, mert Stiles karaktere szinte természetesen jön számára, nagyon sokban hasonlítanak. Thomas viszont sokkal visszahúzódóbb, csendesebb, félősebb, de aztán mégis vezető lesz belőle.
Az útvesztő egyébként szeptember 19-én érkezik a mozikba ( legalábbis külföldön).

Hogy a filmeknél maradjunk, biztos vannak páran, akik ismerik a Veronica Mars című sorozatot. Nem olyan régen a rajongók segítségével mozi verzió készült a történetből, amit én személy szerint imádtam az első perctől az utolsóig, nagyon jó volt visszasüppedni abba a világba. Ennek sikerén felbuzdulva és bizonyos fokig a film folytatásaként, most már könyvben is olvashatunk Ronnie (ahogy Dick Casablancas mondaná) kaladjairól.
Az első rész már meg is jelent The Thousand Dollar Tan Line címmel, és az biztos, hogy nem hagyom ki, viszont, lehet, hogy hangoskönyvben vetem rá magam. Hogy miért? Erre nagyon egyszerű a válasz. Azért, mert nem más olvassa fel, mit maga Veronica, azaz az őt megtestesítő Kristen Bell, így olyan lesz, mintha egy újabb epizódot hallgatnék.

Itt bele is hallgathattok az elejébe:


A végére hagytam a legjobb hírt (legalábbis számomra legjobb). Rebecca Donovan ma nagyon közlékeny volt, sok mindet árult el a blogján. Többek között azt is, hogy a legújabb, önálló könyvét a What If-et sokkal nehezebben írta meg, mint gondolta volna. Ott kezdődik a dolog, hogy elmondása szerint nagyon sok mindent megkérdőjelezett az írása közben, ráadásul többször (egészen pontosan ötször) állt neki, és három hónap helyett hét hónapig tartott, mire a végére ért.
Azért is nehéz volt, mert egy huszonéves egyetemista fiú szemszögéből írta és ő nyilvánvalóan nem egy huszonéves egyetemista fiú. 
Azt is megosztotta a rajongókkal, hogy ez nem egy szerelmi történet (de persze azért ven benne egy kis szerelem), hanem élettörténet barátságról és második esélyekről.
Végül elújságolta, hogy 2014. szeptemberében már a kezünkbe is foghatjuk.
Azt is leírta blogbejegyzésében, hogy idén ősszel áll neki Jonathan trilógiájának, ami sötét lesz és erőszakos. A három rész címe Igniting Lies, Burning Truth és Ashes of Redemption lesz, és fogalma sincs, hogy mikor fog megjelenni.
És a legjobb hír, hogy jelenleg is tárgyal filmstúdiókkal a Csak Lélegezz! trilógia megfilmesítéséről. Nagyon izgatott, de még nincs semmi hivatalos fejlemény. Amint lesz, arról azonnal hallani fogunk.
(forrás: Rebecca blogja)

Azt hiszem, ez minden mára. Remélem találtatok a hírek között titeket is érdeklő információt. További kellemes és olvasásban gazdag húsvétot mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)