figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2014. április 27., vasárnap

Könyvfesztiváli beszámoló 2014.

Idén végre kijutottam a Könyvfesztiválra, ha már tavaly nem jött össze. 


A kezdeti nehézséget leküzdve (ami Abstractelf megtalálását jelentette a pályaudvaron), belevetettük magukat a könyves forgatagba.Néhány kötött állomás volt a programunkban, az idő többi részében viszont szabadon garázdálkodtunk a Millenáris területén.

Találkoztunk rég nem látott molyokkal (mióta nem vagyok az említett közösségi oldalon, kicsit kiestem a körforgásból..., de azért Timustól kaptam könyvjelzőt), BTK tagokkal (majdnem mindenkivel, ha nem is egyszerre), és barátokkal, ismerősökkel, és ismertem meg új embereket, akik szinte egytől - egyig nagyon kellemes csalódást okoztak. Valahogy nagyon más, mikor az ember személyesen is találkozik a bloggertársakkal, ennek kapcsán ki is ötlöttem egy kis játékot, de erről majd akkor, ha eljön az ideje.

Dedikáltattunk is, bár én nem, csak drága jó barátosném, de azt én is megállapítottam, hogy Patrick Ness egy igazi cukorpofa, és ezért csak neki kell állnom megismerkednem a könyveivel. A Kés a zajbant már évek óta kerülgetem, valahogy mégis inkább letettem róla, de most fordult a kocka... :)
Az Ekultura.hu is csinált az íróval egy interjút, ITT megtekinthettek. Ebből is átjön a rettenetesen szimpatikus személyisége.

Aztán begyűjtöttünk kegyetlen sok katonás szórólapot, mert a katona, illetve a katonának beöltözött srác, aki osztogatta, valahogy mindig megtalált minket :) 

Szépen lassan gyűltek a könyvek, míg végül 8+1 szerzeménnyel, ezen kívül könyvjelzőkkel és szórólapokkal gazdagodtam.
A +1 könyv kölcsönkönyv Gigitől és azért hozzám került először, mert Abstract már nem akarta, nem tudta beszuszakolni a csomagjába.

A zsákmányom pedig ezekből a könyvekből áll:


Plusz a képről hiányzik A hűséges ( A beavatott trilógia 3. része), ugyanis arra anya lecsapott, amint hazaértem, azóta nem is láttam a könyvet. Mondjuk én még az elsőt két részt sem olvastam, (mert valaki nem engedte khm...khm...) szóval nem hiányzik, csak na. Jó lett volna, ha rajta van a képen.

A felső sort Abstracteltől vettem, de miután megvettem, elkezdett kétes üzeneteket elejtegetni a kedvenc szereplőmről, mire én közöltem, hogy ha tovább folytatja visszaadom neki a könyveket.... :D Ja, és mindez már hazafelé játszódott le a Déli pályaudvaron ülve. 

A Csodácska BTK-s könyv, az Álmatlanság pedig recenzió volt (ehhez teát is kaptunk Álmatlanságos kis tasakban és nagyon fincsi volt!) A Gyönyörű esküvő meg a Visszafojtott lélegzet meg folytatások, tehát kellettek, ha a sorozatok többi része már megvan.

Dióhéjban ennyi történt a Könyvfesztiválon. Nyilván sokkal több minden esett meg, de ezek mind olyan szösszenetek voltak, amikhez ott kellett lenni, így ezekkel nem fárasztanálak titeket. A lényeg az, hogy jó volt találkozni régi arcokkal, új embereket megismerni és tivornyázni a végeláthatatlan könyváradatban. :)

6 megjegyzés:

 1. Látom akkor te is jól szórakoztál kint :) A felső sor az milyen trilógia? Sejtelmesek nagyon a borítók.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jajj, nagyon :)))
   A felső sor az egy négy részes sorozat második, harmadik, negyedik része - Jackie Morse Kessler - Riders of the Apocalypse. Az elsőt már olvastam és tetszett, ezért vettem meg a másik hármat is. :)

   Törlés
 2. *hatalmas vigyor* Meg *ördögi kacaj*. :D Olyan jó volt egyébként végigolvasni, mert átéltem újra az egészet - és minden kimondatlan dolgot is. *.*

  VálaszTörlés
 3. Na, te csak ne kacarássz, mert ha szegény lóval bármi történik, akkor véged! xD
  A Ness interjút megnézted? :D

  VálaszTörlés
 4. Örülök, hogy találkoztunk. Sokat olvasom a blogod. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is nagyon örülök, hogy végre személyesen is találkoztunk! :)

   Törlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)