figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2013. november 5., kedd

Szerelem és balszerencse

Van ez a kis könyvecske, jobban mondva ez a kis verseskötet, amiről a múltkoriban lelkendeztem a mutogatós posztomban és a címben magyarul szereplő Love & Misadventure címet viseli. Ígértem, hogy fogtok még hallani róla, és ennek most jött el az ideje.
A költemények egy Lang Leav nevű hölgyeményhez kötődnek, aki nem csak a szavakkal bánik művészien, hanem a ceruzával és az ecsettel is, hiszen a kötetet saját illusztráció díszítik. 

Forrás: http://langleav.com


Véletlenül bukkantam rá az egyik versére a tumblr posztok sokasága között. Akkor még fogalmam sem volt, hogy ki ő, van- e könyve, de annyira tetszett a versike, hogy muszáj volt utánanéznem. Találtam még jó pár művet tőle, aztán ráleltem az egész kötetre és tudtam, hogy addig biza nem nyugszom, amíg nem fogom a kezeim között.

Forrás: http://langleav.com
Mikor meghozta a postás sokáig csak nézegettem, és nem siettem vele, annak ellenére, hogy fél óra alatt kiolvasható, sőt még talán annyi sem szükséges hozzá. Ízlelgettem a szavakat és nem bántam meg.
Hogy mégis miben rejlik a sikere? Valószínűleg az egyszerűségében, abban, hogy olyan szimplán fogalmaz meg mélységesen igaz dolgokat, érzéseket a szerelemmel, szeretettel, kapcsolatokkal összefüggésben.
Megtalálható a könyvben hagyományos versforma és az úgynevezett free - verse is, amire szerintem nincs magyar kifejezés, de úgy lehetne meghatározni, hogy átmenet a próza és a vers között.

Forrás: http://langleav.com
Egyébként imádnivaló, és többször újraolvasós. Vannak olyan napok, mikor csak egy - egy költeményt olvasok újra, de van, hogy több kedvencemmel is újra ismerkedem. Mert vannak, amik első olvasásánál nem igazán szólítottak meg, másodszorra vagy harmadszorra viszont már igen. Nem kezdeném most el elemezni egyesével a verseket, inkább olvasgassátok a kedvcsinálónak betett képeken lévőket.

Forrás: http://langleav.com
A szerző egyébként édes pofa, szeret kommunikálni a rajongóival, olvasóival. Az én tumblr posztomat is, amelyben lelkendeztem, hogy megérkezett a könyv, egy szívecskével díjazta. Remélem fog még tőle megjelenni könyv, mert ő is fellépett a kötelezően olvasandók közé.
Az a baj, hogy ez is egy olyan könyv, ahol a tizedét sem tudom átadni annak, amit éreztem olvasás közben, de nem baj, majd random módon bombázlak titeket itt is meg facebookon is a verseivel és akkor majd hátha ti is jól rákaptok. *gonosz kacaj*

2 megjegyzés:

 1. Szia:) érdeklődnék h hol tudtad megszerezni a könyvet. Nagyon jó lenne, ha tudnál segíteni, mert már rengeteg helyen megnéztem, de sehol sincs :(
  Köszi előre is:)
  Xoxo

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia :) A bookdepository oldaláról rendeltem meg, de szerintem az amazonon is kapható.

   Törlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)