Ugrás a fő tartalomra

Megjelenő szépségek (19) - november

Utólag is Boldog Halloweent mindenkinek! Remélem mindenkinek kellően borzongatóan telt az estéje, akár buliban volt, akár horrorfilmet nézett, akár valami jó kis ijesztő könyvet olvasott. Beszámolókat szívesen várok kommentben :)

forrás: www.baxtervillage.com
Az, hogy vége a Halloweennek, egyet jelent, mégpedig azt, hogy november van és egy pár héten belül ünnepi díszbe öltöznek a bevásárlóközpontok és az üzletek, amivel pontosan azt érik el, hogy megjön az ember ünnepi hangulata, amiből viszont nem sok marad akkora, mikor ténylegesen eljönnek az ünnepek. 
Viszont az ünnep közeledte azt is jelenti, hogy lassan el lehet (vagy el is kell) gondolkodni azon, hogy mit is kérünk a Jézuskától, vagy éppen mit adunk szeretteinknek.
Az új megjelenések itthon és külföldön egyaránt sok lehetőséggel kecsegtetnek.A magyar megjelenések egy részét nem írom ki ( de megtalálható a magyar megjelenéseknél), mert mire kiírom, tuti megváltozik az adott könyv megjelenési dátuma (a KMK idén sincs a helyzet magaslatán ebből  a szempontból, bár az is lehet, hogy ez sok csúsztatás az új marketing stratégiájuk)  viszont, a Maxim első megjelenéshulláma után a másodikat is érdemes lesz figyelni, mert többek között jön a Szerethetetlen is Sherry Gammontól (Megjelenés: 2013. november 29), ami nagyon jó kis könyv, már volt szerencsém olvasni, csak szokás szerint még lógok egy bejegyzéssel róla. Van benne akció, perverz gyilkos meg szerelem a köbön. Egyszerűen imádnivaló regény! Lesz itt még nekünk egy Angyali Gonosz is Wendy Higgins tollából angyalokkal meg démonokkal, aminek megjelenése szintén 2013. november 29.

2013. november 29.-én jön Jamie McGuire másik regénye is Őrző címmel. Tudjátok ez az a könyv, amiről már írtam korábban, amibe beleszerettem a playlistje alapján. Naná, hogy muszáj-olvasnom kategória! 

A következő szépség, amire érdemes odafigyelni,az az Árnyaltnyi remény szerzőjének, Ruta Sepetysnek az új könyve, a Kalitkába zárt álmok. (Megjelenés: 2013. november 29) Megsúgom, hogy ehhez a könyvhöz lesz majd blogturné és én is részt veszek benne, úgyhogy majd akkor tudhattok meg bővebb információkat és érdekességeket a könyvről.

Végül de nem utolsó sorban érkezik Alex Woods története is  Gavin Extence-től, Az univerzum és Alex Woods címmel szintén 2013. november 29-én , ami az utóbbi évek egyik legérdekesebb regénye volt, amibe belefutottam. A könyvről a véleményemet részletesen itt olvashatjátok.


És akkor most nézzük mi újság külföldi fronton
Azt hiszem, azt elmondhatjuk, hogy ez a hónap a nagyágyúk hónapja külhonban. Ugyan, csak 4 regény van a novemberi listámon, de az a négy mind "nagy cím", úgyhogy megint beáll a bőség zavara és azt sem tudom majd, hogy melyikhez kapjak.
Lássuk név szerint melyek azok a szépségek, amik átvitt értelembe megkeserítik a napjaimat és a választást:

Richelle Mead: The Fiery Heart  -  A Bloodlines sorozat 4. része. Pont a napokban rendeltem elő és alig várom, hogy ideérjen. Lesz benne Adrian szemszög is, amitől csak még csábítóbb a könyv. Szavak nincsenek arra, hogy mennyire imádom ezt a sorozatot.
Megjelenés: november 19.

J.A. Redmerski: The Edge of Always - A másik nagyon várós könyv. Amikor letettem a The Edge of Nevert, még nagyon sokáig kattogott rajta az agyam, nagyon megkedveltem, így kérdés nem fért hozzá, hogy várom a második részt, annak ellenére, hogy nem voltam maradéktalanul boldog a folytatás hírének hallatán. Remélem olvasván elszáll majd minden aggodalmam, és az első részhez hasonlóan jó regényt kapok.
Megjelenés: november 5.Rachel Caine: Daylighters - És igen! Végre megértük ezt is. Elérkezett a Morganville- i vámpírok záró részének megjelenése. Kétszer hosszabbították a sorozatot, reméltem, hogy harmadszorra már nem fogják, hiszen , ahogy a mondás is tartja, jóból is megárt a sok. Igaz, hogy nekem még előtte hátra van a 13. és  14. rész elolvasása, de ettől függetlenül nagyon kíváncsi vagyok, hogy Caine hogyan zárja kedvelt vámpírjaink és nem vámpírjaink történetét.
Megjelenés: november 5.

Kelley Armstrong: Wild Justice - Rajongók ezrei vártak erre a percre. Sokáig bizonytalan volt, hogy kapunk - e lezárást/folytatást Nadia és Jack történetéhez, de végül csak eljött a pillanat. Még a második rész hátra van, mielőtt belevetem magam ebbe a kötetbe, de ettől nem várom kevésbé. Team Jack!
Megjelenés: november 26.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo