figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2013. augusztus 5., hétfő

Vegyes felvágott (25)

Itt az ideje egy újabb hírekkel teli bejegyzésnek. Másra most egyébként is képtelen vagyok, mert elég sok kellemetlen körülmény van jelenleg az életemben, és ezalatt nem csak a hőséget értem sajnos.
Pedig sok könyv várja, hogy bejegyzés szülessen róla, egészen pontosan egy, kettő, három...... hat. Szóval majd lesz róluk.... valamikor.


Elsőnek egy borító leleplezést hoztam, mégpedig Jamie McGuire új könyvének borítóját. Egy jó kis new adult, zombis sztorinak tűnik, ez a piros - fekete színekben pompázó, baljóslatú dolgokat sejtető borító meg különösen illik a témához. A regény egyébként október 1-jén jelenik meg.


Következő hírünkkel megint a filmadaptációk világába teszünk egy kis kitérőt. Az itthon félbehagyott Morganville-i vámpírok sorozat külföldön elég nagy sikernek örvend. Sokszor merült már fel a rajongókban a kérdés, ami minden más sikeres sorozatnál vagy könyvnél felmerül, hogy mikor is lesz belőle film/sorozat. 
A közelmúltban erre is választ kaptunk magától az írónőtől. Mivel mindenki csak érdeklődött a filmes jogok után, de konkrét előremozdulás nem történt, elhatározta, hogy a rajongók (és a kickstarter.com) segítségével websorozatot csinálnak belőle. A rajongók összedobták a 6 epizódhoz szükséges pénzt, egészen pontosan  81,752 dollárt (a keretösszeg 75,000 lett volna). Így sikerült a közelmúltban a Veronica Mars filmet is összehozni, úgyhogy talán nem reménytelen az eset. 
Persze, nem szabad túl nagy ábrándokat támasztani a dologgal kapcsolatban, mert nem rendes, 40-50 perces részek lesznek ezek, hanem ha jól emlékszem, Rachel Caine az egyik interjúban 10 perces epizódokat mondott, de azt is említette, hogy ha beválik és több pénz gyűlik össze, szó lehet esetleg többről is.
Eddig egy szereplőt említett, mégpedig a Buffy-ból ismert Amber Bensont, aki Amelie-t fogja alakítani.
Kíváncsi leszek, mit hoznak össze belőle. Trailer decemberre várható, a friss híreket pedig megtalálhatjátok a sorozat oldalán : http://www.morganvilletheseries.com/index.html

Richelle Mead háza táján is mozgolódás van, hiszen végre napvilágot látott a VA 1. jelenete Dimka szemszögéből. Érdekes az ő fejéből nézni az eseményeket, hogy mit gondolt Rose-ról már az elején.

Ezen kívül felkerült a The Fiery Heart első fejezete is Adrian szemszögéből, amit már csak ezért is el kell olvasni: http://goo.gl/1Ss0xo
2 megjegyzés:

  1. Hihetetlen, hogy ezt a kickstarter dolgot milyen gyorsan felkapta mindenki a V.M. akció sikere után.:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az utóbbi időben nagyon. De ez azért van, mert látták a V.M. esetében, hogy mire lehet rávenni a rajongókat, ha a kedvencükről van szó. Egyébként úgy vagyok vele, hogy amíg jó dolgok sülnek ki belőle, csinálják :)

      Törlés

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)