Ugrás a fő tartalomra

Rachel Caine: Black Dawn (Morganville Vampires 12)

Mióta a draug faj - a titokzatos lények, akik vámpírokra vadásznak - átvették a Morganville fölötti hatalmat a diák, Claire Danvers és barátai élete teljes zűrzavar. A város legtöbb lakóját evakuálták, de Claire, Shane, Eve és Michael maradtak és a harcot választották.
A draug a városi vízhálózaton keresztül közlekedik és terjed és szaporodik. A helyzet Morganville-ben gyászos, főleg mióta Amelie - a város alapítója - megfertőződött a fő draug harapásától.

Ha Claire és barátai nem jönnek rá, hogyan menthetik meg Amelie-t és hogyan pusztíthatják el a draugot, nagyon úgy tűnik, hogy Morganville nem lesz más, csak egy szellemmváros...
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

Amint az előző részről szóló bejegyzésemben olvashattátok, megnéztem a 12. rész trailerét és  muszáj volt azonnal elkezdenem olvasni, mert volt benne egy olyan mondat, ami teljesen feltüzelte a kíváncsiságomat. Azonban utólag azt mondom, lehet, hogy érdemes lett volna várni egy kicsit a folytatással.


Claire-éknek stratégiát kell váltaniuk. Egyelőre vesztésre állnak Magnusékkal szemben, ráadásul Morganville alapítója, Amelie sincs éppen jó bőrben.
Ha ez nem lenne elég, Shane is furán kezd viselkedni, miután kikerül ellenségeik karma közül.  Claire érzi, hogy sürgősen tenniük kellene valamit mielőtt elveszítik szeretett városukat és azzal együtt a szeretteiket is.

Jajj , nem is tudom... Annyira nehezen vettem rá magam ennek a bejegyzésnek a megírására. Kicsit úgy érzem, hogy túl gyors egymásutánban olvastam a sorozat két részét, és ahhoz képest, hogy a trailer alapján mit vártam ettől az epizódtól, igencsak alulmúlta az elképzeléseimet sajnos. Nem tudott magával sodorni, annak ellenére, hogy iszonyatosan sok minden történt benne.
Ez az egyik legnagyobb negatívuma az egész sorozatnak, hogy iszonyatosan hullámzóak a részek. Az egyik minden képzeletemet felülmúlja, a másik meg annyira alulmarad, hogy az szinte hihetetlen.
Ez a rész most az alulmaradós feléből való sajnos.
Mint már fentebb is említettem, hiába történik sok minden, mégsem tudott úgy lekötni, mint az előző rész, jóformán csak időhúzásnak éreztem az egészet. Ha ez lett volna az utolsó rész a sorozatban , mint ahogy eredetileg tervezték, nagyon - nagyon csalódott lettem volna. 
Persze, azért voltak benne jó pillanatok, meg helyzetek, hiszen Myrnin megint alakított, illetve csak adta önmagát, és ez elég is volt ahhoz, hogy elszórakoztasson.

Her phone rang again. “What?” she snapped as she answered it.
Myrnin, of course. “Are you on your way?”
“No!”
“Claire, there are things to do.”
“Here, too,” she said. “And I’m staying here, believe me.”
Myrnin was silent for a beat, and then he said, “Bob would be very disappointed in you.”
“Bob the spider?”
“He looks at you like a mother, you know. I’m surprised at your lack of work ethic. Think of the example you set for—”
She hung up on him and turned the phone on vibrate and relaxed in Shane’s arms.

Haltak egyébként a szereplők, na jó, csak egy, de nem áll túl közel hozzám, úgyhogy ez sem igazán adott hozzá a könyvhöz. A végkifejlet, a gonosz legyőzése sem sikeredett olyan, jujj de izgalmasra. 
Áh, ezt felesleges is tovább ragozni. Nem igazán voltak a helyükön a dolgok,  lehet ott hibáztam, hogy megnéztem a trailert, utólag már látom, hogy kár volt, hiszen nagy mértékben rontotta az olvasási élményt.
Remélem, azért a következő rész visszahozza a morganville- i vámpírokba és Rachel Caine-be vetett hitemet és megajándékoz egy extra jó történettel.
Viszont a könyv végén lévő playlist nagyon bejött. Olyan számok vannak köztük, mint pl. a Paramore-tól a Renegade:



Megjegyzések

  1. Óóó imádom ezt a könyvsorozatot, de sajnos magyarul csak 2 részét adták ki. És mivel gyér angoltudásom nem engedi, hogy elkezdjem, így sajnos marad a vágyakozás utána.. :/ :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokan vannak még ebben a helyzetben sajnos. De, reménykedjünk, hátha folytatják. :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)