figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2012. október 12., péntek

Vegyes felvágott (8)

Újra itt a vegyes felvágott, izgalmasabbnál izgalmasabb hírekkel :)


Első hír Cynthia Handdel kapcsolatos. Még mégpedig megkaptuk a Boundless borítója mellé a befejező kötet leírását, fülszövegét is: 
(értelemszerűen spoileres lehet az első két részre)
Az elmúlt néhány évben a részben angyalvérű Claranak több meglepetéssel kellett szembenéznie, mint, amennyit előre látott. Azonban az izgalmas első szerelemtől kezdve egy közeli hozzátartozójának elvesztésén át sem tudja tagadni, hogy  esélye sincs a normális életre.
Mióta felfedezte az angyalvérűek közti különleges szerepét, eltökélte, hogy megvéde Tucker Avery-t a gonosztól, amely követi... még akkor is, ha ezt azt jelenti, hogy mindkettejük szíve megszakad.
A város elhagyása tűnik a legjobb megoldásnak, így a lány visszaindul Californiába, ahogy Cristian Prescott is, az ellenállhatatlan srác a látomásából, ami tulajdonképpen ezt az egész folyamatot elindította. 
Ahogy Clara egy ijesztően új életben próbál eligazodni, felfedezi, hogy a bukott angyal, aki megtámadta, minden mozdulatát figyeli. És nem ő az egyetlen....
A fenyegető, Fekete Szárnyúak elleni háborúval a nyakában, Clara tudja, hogy be kell teljesítenie végzetét. De ez nem meg áldozatok és árulás nélkül. 
Az Unearthly trilógia izgalmas befejező részében, Clara-nak meg kell találnia a végzetét egyszer és mindenkorra. 


A másik hírem az egyik kedvenc írónőm új könyvével kapcsolatos, mégpedig a Richelle Mead tollából várható Age of X első részével, a Gameboard of the Gods -zal. Richelle a blogján összefoglalta az első rész tartalmát, ami nagyon izgalmasnak tűnik:
Religious extremists released a virus that wiped out half the world's population and plunged it into chaos. A hundred years later, some places have recovered better than others, including a high tech new country formed out of pieces of the former US and Canada (I'm pretty sure it's only a matter of time before our countries unite anyway). After its troubled past, this country has an understandably wary attitude toward religion. It goes out of its way to dismantle most religious groups and debunk any claims of the mystical or paranormal. My hero is an uber charismatic guy who helps carry out that agenda for the government. My heroine, who hangs out with him, is a former Finnish debutante who's now a kind of super soldier. Unfortunately, denying that the supernatural exists gets a little hard when it starts following them around...

 Ennek is várható majd a magyar változata a hétvége folyamán.

A harmadik és egyben a legjobb hír (legalábbis számomra) az, hogy a Cor Leonis kiadó bejelentette, hogy új szerzőt köszönthetünk náluk mégpedig Morgan Matsont. Igen, azt a Morgan Matsont, aki az Amy és Rogers's Epic Detour című imádnivaló könyvet írta :) Hogy melyik könyvét adják ki először, azt még nem lehet tudni, de én akkor is azt mondom, hogy Road Tripre fel!! :)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)