Ugrás a fő tartalomra

Simone Elkeles : Perfect Chemistry (Tökéletes kémia)

"Brittany Ellisnek látszólag mindene megvan: gazdag szülők, a tökéletes barát, és a "megfelelő" baráti kör. Amikor Brittany kényszerből Alex Fuentes labor partnere lesz, aki egy bandatag a város rossz oldaláról, a lány tökéletes élete elkezd felbomlani. Alex rossz fiú, és tudja is magáról, így amikor fogadást köt a barátaival, hogy elcsábítja Brittany-t, még nem tulajdonít neki nagy jelentőséget.
De ahogy Alex és Brittany egyre közelebb kerülnek egymáshoz, a levegő szikrázni kezd körülöttük, és mindketten szembesülnek vele, hogy a külsőségek néha megtévesztőek.Bontakozó szerelmük vajon elég lesz hogy összetartsa őket, amikor a világ elszántan szét akarja őket választani? "
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

Nagyon régóta szemeztem már ezzel a könyvvel, csak valahogy mindig jött más olvasnivaló.Viszont nagyon örülök, hogy végre a kezembe került, mert nem hiába áhítoztam rá annyi ideig. Ez volt az első könyvem Elkelestől, és biztosan állíthatom, hogy nem az utolsó.
Alex és Brittany két különböző világot képviselnek. Két olyan világot, olyan kultúrát, amelyek esetében mindenkinek az a legjobb, ha ők ketten távol maradnak egymástól.Persze ezt az érzéseknek nem lehet megparancsolni, meg a véletleneknek sem.
Amikor a két végzős fiatal összekerül egy kémia projekt kapcsán, mindketten menekülnének ebből a helyzetből. Alex vissza a bandaháborúk kellős közepébe a város rossz hírű részeibe, a Latin Vér nevű banda tagjaként, hogy védje családját, Brittany pedig a látszólag tökéletes életébe, ami valójában közel sem annyira tökéletes.
Valami mégis vonzza őket egymáshoz. Alexet a fogadás, amit barátaival kötött, hogy 3 hónapon belül lefekteti a lányt. Brittany-t pedig az, hogy kiszabadulhat az aranykalitkából, a tökéletesnek látszó pasi és család mellől és önmaga akarata szerint élhet és dönthet.
Ahogy telnek a hetek, lassan rájönnek, hogy sokkal több bennük a közös, mint azt bármelyikük is gondolta volna.
Mindkét főszereplő igencsak a szívemhez nőtt. Alex a kacérkodó stílusa mögött megbújó igazi énjével, Brittany pedig a kitartásával, bátorságával lopta be magát a szívembe.
A fiú családfenntartó szerepe megkeményítette őt az évek alatt (apját a szeme láttára ölték meg kiskorában). Hiába súgja az esze, hogy kerülje el Brittany-t, nem tud ellenállni a lánynak. Pedig így akár veszélybe is sodorhatja, hisz a Latin Vér tagjának lenni korántsem sétagalopp: pénzbehajtás, drogüzlet, fegyverkereskedelem és az ezzel járó össze veszély. A lány tudja, hogy Alex veszélyes, de nem érdekli. Tetszik neki és teljesen másnak érzi magát mellette. Az már más kérdés, hogy a körülöttük élők ezt ellenzik.
Ez eddig egy szimpla kis drámával fűszerezett romantikus regénynek hangozhat, pedig sokkal több annál.
A kémiatanár azzal a határozott szándékkal rakja őket össze, hogy így szeretné tompítani a nemzetiségek és társadalmi osztályok közt kialakult éles ellentéteket. Hisz Alex mexikói származású, Brittany pedig amerikai.
És pontosan ez a legfontosabb üzenete a könyvnek. Hogy igenis át lehet hidalni ezeket a szakadékokat, ha mindkét fél akarja.
Összességében minden volt a könyvben, ami a való életben is előfordul egy ilyen helyzetben: drogok, szerelem, halál, boldogság, fegyverek, dráma. 
Elkeles egyszerűen, könnyen érthetően ír. Nem bonyolítja túl a mondatokat, de mégis egy annyira hihető képet fest le Amerika társadalmáról, és a problémákról, hogy akár el tudom képzelni a valóságként is.
A szerelmi szálhoz is nagyon jól nyúlt. Semmi csöpögés, semmi valótlan. 
Egyetlen egy dolog volt, ami zavart egy kicsit, mégpedig az iszonyatosan sok spanyol szó és kifejezés. Rettentő zavaró volt úgy olvasni, hogy minden oldalnál szótárhoz kellett nyúlnom legalább egyszer. Ráadásul sokszor olyan szavak voltak spanyolul, amik fontosak lettek volna  történet szempontjából.
Ezt az apró kellemetlenséget leszámítva azonban olyan könyv, aminek a befejezésénél azt éreztem, hogy azonnal újra akarom olvasni.

Értékelés:

Megjegyzések

  1. Egyébként újra megállapítottam magamban, hogy mennyire hasonlít az irodalmi ízlésünk :))

    És az is tök jó hogy más is olvas angolul. Kevesen vagyunk blogosok akik itthon még meg nem jelent könyvekről tudnak diskurálni. Nekem ez hiánycikk volt sokáig.

    VálaszTörlés
  2. @Borostyán Örömmel hallom , hogy ennyire egyezik a könyves ízlésünk. :)
    Az elején nekem is furcsa volt, hogy más nem olvas angolul, mostanra azonban már találkoztam egy - két szintén angolul olvasó emberrel. Bár sokszor úgy érzem, én már átestem a ló túlsó oldalára, mert gyakorlatilag magyarul nem is nagyon olvasok.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó könyv,nem bántam meg hogy rászántam magam arra hogy angolul olvassam el:)Folyt köv,holnap elkezdem a Rules of attractiont is:D

    VálaszTörlés
  4. @Frozen Örülök, hogy tetszett. Én is nagyon várom már, hogy elkezdhessem olvasni a folytatást. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)