Ugrás a fő tartalomra

Nicholas Sparks: The Last Song (Az utolsó dal)

"Az elvált Steve a nyári szünidőt gyermekeivel tölti tengerparti szülővárosában. Jonah, a kisfia boldog, hogy újra együtt lehetnek, de Ronnie, a nagylány, aki három éve nem áll szóba apjával, megbántottnak és csalódottnak érzi magát a kényszerű utazás miatt. Apja embersége, a kettejüket összekötő zenei tehetség, egy dal és egy titok segíti őket abban, hogy újra egymásra találhassanak. A megrázó történetet baljós sejtelmek és közössé váló álmok alakítják.
Az utolsó dal mégiscsak egy szerelmesregény; arról az érzésről szól, amely először gyújtja meg a szívet, boldogságot és kétségeket szül, és van olyan erős, hogy két fiatalt összekössön."


Nemrégiben sikerült megnéznem a Kedves John! című filmet, ami  Nicholas Sparks korábbi regénye alapján készült. Mivel egész jó volt a film, gondoltam megnézem magamnak az író könyveit. Azért ezt választottam, mert ez a legutóbbi könyve, de azt hiszem a többire is sort fogok keríteni.
Elöljáróban annyit mondanék, hogy nem lehet anélkül leülni olvasni ezt a művet, hogy az ember a végéig ne fogyasztaná el egy 100-as zsepicsomag felét minimum.
Ronnie szülei elváltak. Testvérével, a 10 éves Jonah-val együtt édesanyjuknál maradtak, aki kijelentette, hogy a nyarat márpedig apjuknál fogják tölteni. Azzal az emberrel, akivel Ronnie 3 éve egy szót sem beszélt. Mivel még nem nagykorú, nem szegülhet ellen, kénytelen beletörődni a helyzetbe. Azonban amikor a katasztrófának ígérkező nyaralás elején találkozik Will-lel, megcsillan a remény, hogy talán a nyár nem is lesz olyan borzalmas, mint amilyennek képzelte.
Mivel Ronnie igencsak kilóg stílusával személyiségével és gondolkodásmódjával a kisváros lakói közül, a laza, de kimondottan gonosz Marcus hamar szemet vet a lányra. De ez  a lány és Will kapcsolatát csak megerősíti.Ez eddig egy szép kis szerelmes sztori. A probléma ott kezdődik, hogy a történet szereplői közül mindenkinek van egy titka. Ronnie-nak, Willnek, Ronnie apjának, Marcusnak, Marcus barátnőjének. Mind - mind olyan titkok, amelyek mindannyiuk életére hatással lesznek.
A leginkább az tetszett a történetben, ahogy Sparks a karakterek jellemét formálja. A legszembetűnőbb változáson Ronnie megy keresztül, meg talán Blaze (Marcus barátnője).
Ronnie úgy érkezik meg apjához, hogy süt róla a dac, egy kis hisztis csitri. Haragszik a férfira, amiért otthagyta őket egy másik nőért. Aztán, amikor lopáson kapják a lányt, és apja kisegíti a bajban, leomlik köztük a fal, és szépen lassan egyre közelebb kerülnek egymáshoz. Amikor már szinte zavartalanul boldogan élik mindennapjaikat, egy tragédia beárnyékolja a kapcsolatukat és az életüket.
Tulajdonképpen 2 fő szál van a könyvben: Ronnie és apja kapcsolata, illetve Ronnie és Will kapcsolata. Az eseményeket 4 szemszögből ismerjük meg. Minden fejezet más más szereplő elmondása alapján elevenedik meg a szemünk előtt. 
Tényleg szerelmes regény, de valahogy mégsem az a csöpögős fajta. A dráma meg a konfliktus ellensúlyozza a romantikát, de ez pont így jó. A kettő tökéletes keveréke a könyv, megható,néhol megrázó, kimondottan élvezetes olvasni.
Film is készült belőle Miley Cyrus főszereplésével.

Értékelés:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo