Ugrás a fő tartalomra

Múlt & Jövő - Összegzés (62)

A február mindig hamar elszalad, még úgy is, hogy ez a mostani szökőévbe esett. Ennek ellenére a kitűzött terveimet nagyrészt sikerült megvalósítani, bár bevallom őszintén, írni nem nagyon volt kedvem róla. Nehezen vettem rá magam, hogy megírjam ezt az összefoglalót, pedig fejben már összeraktam egy ideje, de nem volt kedvem begépelni.

De most végre összeszedtem magam, így hát lássuk, milyen könyvek társaságában töltöttem az év legrövidebb hónapját.


Még januárról hoztam át Ward Kiválasztottját. Nagyon rettegtem a regénytől, de ennek ellenére meglepően könnyedén csúszott, igaz a Xcor  & Layla részeket néha átlapoztam. Eddig sem bírtam szegény nőt, de ebben a részben sem lett szimpatikusabb.

Aztán jött az újdonság a The Forever Crew személyében. Ez volt a trilógia befejező része, ennek megfelelően ez volt a legizgalmasabb is, bár néha kicsit sántított. A gyilkos kilétén nagyon meglepődtem, nem igazán utalt erre semmi az előző két részben, kissé váratlan volt, emiatt nem is kapta meg a maximális öt csillagot. Viszont nagyon várom a crossover kötetet, ami a Rich Boys of Burberry Prep és Adamson All-Boys Academy szereplőinek első egyetemi napjait fogja felölelni.

A sötétség fogságában című Anne L. Green regénnyel megkezdtem az idei év "magyar" projektjét, és egészen kellemesnek bizonyult ez a kezdés. Még nem tudom, hogy lesz - e a könyvről külön bejegyzés, de annyit elárulhatok, hogy izgalmasabb volt sokkal, mint elsőre gondoltam, a második fele viszont kicsit vonatottabbra sikerült. A maffiás vonal nagyon tetszett benne, Andrew-t is bírtam, Chris egy icipicit sok volt néha, de még az elviselhető kategória. Biztos, hogy fogok még olvasni az írónőtől.

Közben hangoskönyvben folytattam a The Stardust sorozat újraolvasását a második résszel, jelenleg pedig a harmadik részt hallgatom, de azt meg kell jegyeznek, hogy az új paperback kiadás borítója nem tetszik. Az eredeti kék verziók sokkal jobbak!


A márciusi tervek között szerepel a Pyxis hallgatásának befejezése (már nem sok van hátra).

Szeretném még elolvasni az előző hónapban kimaradt Amo Jones regényt, ami várólista csökkentős. Ahogyan Erin Watt regénye is az, plusz még a sorozatos kihívásra is jó és még Abstract is kijelölte nekem olvasásra, így három legyet ütök egy csapásra.  Kéne még egy új megjelenést is olvasni, de azt még nem tudom mi lesz.


Ha pedig belefér az időbe, a film előtt újra kéne olvasni az After sorozat első két részét. De lehet, hogy inkább Rebecca Donovan The Cursed sorozatának első két részét fogom újraolvasni, mert áprilisban jön a harmadik és a negyedik rész.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo