Ugrás a fő tartalomra

Top 5 új kedvenc szerző, akiktől idén olvastam először

Nem igazán szoktam top 5-ös, 10-es, akárhányas listákat írni, valahogy nem igazán hoznak lázba. Azonban amikor megláttam Abstractelf posztját a témában, rájöttem, hogy mégis érdemes lenne megmutatni az én új kedvenceimet is.

Így jött létre az én ötös listám. A tavalyi 25 új szerzővel szemben idén 28 (számomra) új író regényével volt szerencsém találkozni, volt akitől rögtön többet is olvastam. Akadtak közöttük jók, kevésbé jók, szuperek, és csalódások is, de ez így van rendjén.
Most pedig lássuk a legjobb ötöst fordított sorrendben.


5) Jonas Jonasson:

Az ötödik helyen ez a svéd szerző áll. Még az év elején kaptam kölcsön  a kolléganőmtől a százéves embert, amit nemsokára követett az analfabéta is. Nagyon jól szórakoztam rajtuk, olyannyira, hogy tavasszal a könyvfesztiválon megvettem a szerző harmadik könyvét is. Igaz, olvasni még nem olvastam, de 2017-re is kell valami.

4) Layla Hagen:

Ugyan csak egy regényt olvastam tőle idén, de az nagyon magával ragadott, és biztos vagyok benne, hogy fogok még olvasni Hagen regényt. Már több fel is került a tbr-omra.

3) Ernest Kline

Nem mondhatom, hogy kimondottan a kedvenc műfajomban alkot a szerző, de talán pontosan ebben rejlik a dolog szépsége, és épp ezért tetszett annyira a Ready Player One. Természetesen ezek után tervben van az Armada is.

2) G.R.R. Martin

Abban, hogy Martin bácsi ezüstérmes lett a listán, nagy szerepe van a filmsorozatnak is, mert anélkül nem biztos, hogy kézbe vettem volna a könyveket. De kézbe vettem, és imádtam.

1) Rain Arlender
Y

Az Y elég meghatározó olvasmánya volt az évnek, így majdhogynem természetes, hogy az írónője bekerült a top 5-be, és a helyezés sem meglepő szerintem. Mindhárom könyvet szerettem, igaz mindegyiket másként és másért, így vitathatatlan, hogy a legjobb új szerző Arlender lett. Különlegessége az, hogy meg vagyok róla győződve, hogy félig magyar a szerző, ami ritkaságszámba megy nálam. Mármint a magyar szerzők könyvei. Azonban ami jó, az jó, akárki is írta.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo