figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2016. december 28., szerda

Top 5 új kedvenc szerző, akiktől idén olvastam először

Nem igazán szoktam top 5-ös, 10-es, akárhányas listákat írni, valahogy nem igazán hoznak lázba. Azonban amikor megláttam Abstractelf posztját a témában, rájöttem, hogy mégis érdemes lenne megmutatni az én új kedvenceimet is.

Így jött létre az én ötös listám. A tavalyi 25 új szerzővel szemben idén 28 (számomra) új író regényével volt szerencsém találkozni, volt akitől rögtön többet is olvastam. Akadtak közöttük jók, kevésbé jók, szuperek, és csalódások is, de ez így van rendjén.
Most pedig lássuk a legjobb ötöst fordított sorrendben.


5) Jonas Jonasson:

Az ötödik helyen ez a svéd szerző áll. Még az év elején kaptam kölcsön  a kolléganőmtől a százéves embert, amit nemsokára követett az analfabéta is. Nagyon jól szórakoztam rajtuk, olyannyira, hogy tavasszal a könyvfesztiválon megvettem a szerző harmadik könyvét is. Igaz, olvasni még nem olvastam, de 2017-re is kell valami.

4) Layla Hagen:

Ugyan csak egy regényt olvastam tőle idén, de az nagyon magával ragadott, és biztos vagyok benne, hogy fogok még olvasni Hagen regényt. Már több fel is került a tbr-omra.

3) Ernest Kline

Nem mondhatom, hogy kimondottan a kedvenc műfajomban alkot a szerző, de talán pontosan ebben rejlik a dolog szépsége, és épp ezért tetszett annyira a Ready Player One. Természetesen ezek után tervben van az Armada is.

2) G.R.R. Martin

Abban, hogy Martin bácsi ezüstérmes lett a listán, nagy szerepe van a filmsorozatnak is, mert anélkül nem biztos, hogy kézbe vettem volna a könyveket. De kézbe vettem, és imádtam.

1) Rain Arlender
Y

Az Y elég meghatározó olvasmánya volt az évnek, így majdhogynem természetes, hogy az írónője bekerült a top 5-be, és a helyezés sem meglepő szerintem. Mindhárom könyvet szerettem, igaz mindegyiket másként és másért, így vitathatatlan, hogy a legjobb új szerző Arlender lett. Különlegessége az, hogy meg vagyok róla győződve, hogy félig magyar a szerző, ami ritkaságszámba megy nálam. Mármint a magyar szerzők könyvei. Azonban ami jó, az jó, akárki is írta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)