Ugrás a fő tartalomra

Jamie McGuire: Gyönyörű lángolás (Beautiful Burn) (The Maddox Brothers #4) - BTK (17)

Ellison Edson látszólag teljesen gondtalanul él. Frissen diplomázott, hatalmas bulikat szervez, és nincs más dolga, mint vásárolgatni és a barátaival lógni. De valami mégsincs rendben, és az érzés egyre gyötrőbben nyomasztja a lányt. Elli kétségbeesve próbálja magára vonni családja figyelmét, és közben teljesen padlóra kerül. Szülei úgy gondolják, azzal segíthetnek leginkább gyerekükön, ha szigorúbbak vele, ezért megvonják tőle a korlátlan anyagi támogatást. A lány így arra kényszerül, hogy munkát vállaljon. Ezzel egy csapásra feje tetejére áll a világ Ellie körül. A helyzetet csak nehezíti, hogy egy bulin megismerkedik Tyler Maddoxszal. A fiú is, mint ikertestvére, Taylor az alpesi tűzoltók tagja, aki erdőtüzek ellen harcol. Tyler kissé arrogáns, de végtelenül elbűvölő is, így a bulin Ellie-vel hamar egymásba gabalyodnak. A lány ugyan nem akar folytatást, de úgy tűnik, a srác nem éri be egyetlen estével. Ellie nem sokáig tud ellenállni Tylernek, ám elkövet egy olyan hibát, amit nem lehet jóvátenni.
Tyler érzései egyre inkább elmélyülnek, a lány szélsőséges személyisége és határozottsága lenyűgözi, de ahogy kezdi jobban megismerni, rájön, hogy Ellie belső démonai a Maddoxok legnagyobb ellensége lehet.


Maxim kiadó jóvoltából folytatódik a Maddox testvérek története! Tylert megismerhettük előző kötetekből, de most ő lesz a főszereplő. Testvéréhez hasonlóan ő is tűzoltó, egyik este a kissé különös Ellie-vel találkozik, aki a legtöbb lánytól eltérően nem akar senkivel hosszabb viszont kialakítani, egyik napról másikra a lány élete gyökeresen megváltozik. Vajon sikerül Tylernek meggyőznie a lány, hogy lehet közös jövőjük? 
Gyertek, tartsatok velünk a hat állomásos turnéra és tudjatok meg többet a könyvről!


Eljött hát az idő, hogy az utolsó Maddox - fiú kötetét is kézbe vegyem, és meg kell mondjam, nem okozott csalódást.

Tyler ikertestvérével együtt tűzoltó. Híres arról, hogy sok nő fordult már meg az ágyában. Ám mikor Ellie-vel találkozik, emberére talál, ugyanis a lány nagyon sok dologban hasonlít hozzá.

Mivel türelmetlen voltam, és előbb olvastam a Beautiful Funeralt, ami kronológiai sorrendben ezen rész után következett volna, így Tyler történetének a vége nem okozott meglepetést, még ha részleteket nem is tudtam. Ennek ellenére mégis végig lekötött, és élvezettel olvastam a történéseket. Visszatekintve az eddigi részekre, talán az egyik legérdekesebb párosról olvashattam, ami alapvetően ellentmondásos kijelentés, hiszen a leginkább dráma-és eseménymentes regény is egyben. Azonban ez az eseménytelenség nem vette ki magát rosszul, hiszen így sokkal több idő jutott a főszereplők közti interakció boncolgatására.

Nemcsak a legérdekesebb jelzőt kaphatná meg Ellie és Tyler, hanem a legelcseszettebbet is. Egyik párocska sem volt ennyire rossz helyzetben, úgy értem, érzelmileg, igaz ez csak egyiküknél állt fenn. Az eddigi kötetekben talán a pasik voltak inkább a rosszabb élethelyzetben, itt azonban fordítva volt, Ellie volt az, aki kilátástalan helyzetben találkozott Tylerrel. Nem elég, hogy kizárták az örökségéből, ami igencsak jelentős, tekintve, hogy apja multimilliárdos, rendbe kell tartani saját dolgait és el kell tartania saját magát még akkor is, ha otthon lakik. Sokunknak, átlag embereknek ez nem jelent gondot, sőt, természetes dolog, de egy olyan embernek, aki eddig szinte semmit nem csinált, csak bulizott, és mindent az elit kis feneke alá toltak, annak hatalmas változás, és nagyon nehéz dolog, főleg ennyire hirtelen!
Ráadásul ez a nyomás külön teher egy olyan ember számára, aki nem veti meg az italt. Ha nem elég erős, ez a stressz könnyen átbillentheti őt, ami egy - két alkalommal meg is történt, kezdve a Sterlinggel töltött görbe éjszakával. De persze nem látta be, hogy ez probléma lenne, vagy amikor már látta, nem igazán akart tenni ellene, inkább önsajnálatba menekült, ami újabb okot adott neki az ivásra.


Ehhez képest Tyler a maga Maddox - temperamentumával a nyugalom és kiegyensúlyozottság szigetének tűnt. Tényleg egy nagyon kedves, nyugodt, támogató pasi, és talán emiatt áll legközelebb a szívemhez a tesók közül. Ráadásul Ellie számára is tökéletesnek bizonyult, hiszen kitartott mellette a lány minden hülyesége ellenére is, és éppen erre volt szüksége. Ellie szarkazmusa nemhogy visszapattant a pasiról, hanem még inkább feltüzelte eleinte az érdeklődését, később pedig a vonzalmát erősítette,

Ami a mellékszereplőket illeti, úgy gondolom, hogy McGuire tökéletesen megágyazott új sorozatának, ami majd Tyler tűzoltó társainak életéről szól majd. Halál aranyosak voltak, még az ausztrál brigád is, üde színfoltjai a történetnek (még ha nem is szerepeltek olyan nagyon sokat). Nem úgy, mint Paige, akit szívből gyűlöltem, és nem volt más, mint egy ártatlan álarc mögé bújt számító kis kígyó, aki állandóan visszajött, mint valami jó kis bumeráng.
Finley, Ellie testvére semleges volt, Sterling viszont egy végtelenül unszimpatikus, gyáva alak, még akkor is, ha nem szándékosan tette azt, amit tett. Az azonban egyértelmű, hogy mindannyian kellettek ahhoz, hogy teljes legyen a történet.

A másik, amit nagyon szerettem, ahogyan összefutottak a szálak Faylyn és Taylor sztorijával. Kiderült, ki volt az, aki bekavart a kapcsolatukba, illetve azt is megtudjuk részletesen, miként is történt az eset. Természetesen nem csak az őr történetükkel kapcsolódik össze a cselekmény, hanem a többiekével is, mégpedig a hálaadási vacsin, illetve Abby és Travis esküvőjén is találkoznak a szereplők, de mindezt úgy, hogy nem kapjuk meg újra azokat a részeket, amiket már egyébként is ismerünk az előző kötetekből, hanem a már ismert helyzetekhez kapunk újabb apró, kiegészítő információkat.

A vége, a lezárás is itt volt a legszimpatikusabb, nem volt irreális, sem túlzottan nyálas és nem kaptunk időbe előreugrós epilógust sem, aminek én személy szerint nagyon örültem. Tökéletesen illeszkedett a sorozatba, a cselekmény nem volt túlzottan eseménydús, de mégis nagyon szerettem.

A sorozat köteteinek sorrendjét érdemes tartani, és ajánlott ez után, utoljára olvasni a Beautiful Funeralt, úgy lesz teljes az élmény.
Ezek után pedig különösen várom a tűzoltó fiúk saját könyveit! 💗


Extra
Azt hiszem annak, aki rendszeresen olvas, nem újdonság, hogy szeretem összekötni a olvasást a zenehallgatással, főleg, ha az írók által összerakott számokról van szó, hiszen ezek különleges hangulatot kölcsönöznek a történethez.
Éppen ezért ma a Gyönyörű lángoláshoz kapcsolódó zenéket hoztam el nektek. Akinek esetleg van Spotify hozzáférése, az ezen a linken meghallgathatja az össze számot. Akinek nincs, az se bánkódjon, mert mindjárt listázom  az összeset, és amit tudok, azt linkelem is.

Krista Polvere - Oh John

Játék

Tyler testvéréhez hasonlóan tűzoltóként dolgozik, mostani játékunk könnyű lesz, minden állomáson tűzoltókhoz, tűzoltáshoz kapcsolódó tárgyat találtok és ki kell találni mit láttok a képen. A helyes választ írjátok be a Rafflecopter megfelelő sorába.

Figyelem! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy a válasz elküldése után már nem áll módunkban manuálisan javítani rajta. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.




A turné állomásai:
12.18 Book Heaven
12.19 CBooks
12.20 Dreamworld

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr