Ugrás a fő tartalomra

Pár szóban (7) - Tammara Webber - Breakable

Landon Lucas Maxfield gyermekként azt hitte, tökéletes az élete, és örömmel nézett a reményteljes jövő elébe – mígnem egy tragédia szétzúzta a családját, és kételyeket ébresztett a fiúban mindennel szemben, amiben addig hitt. 
Nem akart mást, csak maga mögött hagyni a múltat. Miután megismerkedett Jacqueline Wallace-szal, könnyen jött a vágy, hogy mindazzá váljon, amit a lány igényel… 
Már amennyire könnyen jöhetett annak a férfinak, aki megtanulta, hogy a lélek törékeny, és hogy mindazt, amiben reménykedünk, egy szempillantás alatt elragadhatják tőlünk.

Az Easy az első new adult regények között volt, amit olvastam, így igazán pozitívan indult a kapcsolatom a műfajjal. Már csak ezért is felkerült a listára a folytatás.

Lucas múltját tragédia árnyékolja be. Amikor Jackie az útjába kerül, az egész élete felfordul, de vannak olyan személyek, akikért megéri mindent félredobni.

Kicsit kétkedve fogadtam anno az Easy folytatásának hírét, tekintve, hogy némileg hadilábon állok ezekkel a másik-szemszögből-ugyanaz- a-történet típusú folytatásokkal. Nagy részük érzésem szerint csak a kiadók kérésére született meg, az ő szemszögükből érthető okokból. Ezzel alapjában véve nem is lenne gond, ha adnának valami kis plusz az eredeti történethez, ami általában kimarad, itt viszont hála a jó égnek belekerült. 
Persze - mert én egy elégedetlen dög vagyok - ez úgy lett volna tökéletes, ha az Easyvel, Jackie szemszögével együtt olvashattam volna. Így is jó volt, csak a memóriámat elég erőteljesen kellett kapargásznom, hogy vissza tudjak emlékezni, mi hogyan történt az Easyben, amit már jó pár évvel ezelőtt olvastam.

Lucasnak elég húzós a múltja, és most ebbe a múltba is beleláthattuk majdnemhogy egészen a kezdetektől. A tizenhárom évesen átélt eseményektől indulunk és jutunk el majdnem egészen addig, amíg megismerkedett Jackie-vel (tudom, hogy nem ezen a néven futott, de lusta vagyok a hosszabb verziót leírni). Emellett a jelent is követhetjük, azt a jelent, amit tulajdonképen részben más ismerünk az előző kötetből. A két Lucas sztori közül valahogy jobban élveztem az idősebb, jelen idejű Lucas fejezeteit, részeit, hiába volt a tizenéves éves önmaga ugyanaz a személy, mégsem kötött le annyira. A felnőtt Lucas gondolatait viszont nagyon szerettem olvasni, igazán megérte már csak ezért is elolvasni a könyvet. Ha lehet, még szimpatikusabbá vált, de hát hogyne vált volna egy olyan pasi, aki így gondolkodik bizonyos helyzetekben. Ki ne szeretne egy ilyen pasit, aki ilyen véleménnyel van a barátnőjéről és a kapcsolatukról?
Jó volt olvasni, hogy mennyivel hamarabb kiszemelte magának Jackie-t, mint az a lány szemszögéből kiderült. 

Szóval annak ellenére, hogy a sztori tulajdonképpen részben ugyanaz volt, mégis más dimenziókat és látásmódot mutatott meg a regény Lucas szemén keresztül és így sokkal többet kaptam egy sima folytatásnál.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo