Ugrás a fő tartalomra

Csökkentsük a várólistát 2020-ban is!

A 2019-es várólista csökkentésnek nagy lelkesedéssel álltam neki. Év elején nagyon belendültem, és az év közepéig nagyon is jól haladtam. Aztán a nyár folyamán kicsit visszalassultam, de a havi egy könyves átlagot tudtam tartani. Most épp az utolsó könyvet olvasom, úgyhogy nagy az esély rá, hogy idén sikerül be is fejeznem.

Tipikus, hogy még az ideit be sem fejeztem, de már alig vártam a jövő évi kört, és bevallom, már novemberben elkezdtem összeszedni a 2x12-es listára esélyes könyveket. Persze, az a lista azóta legalább nyolcszor változott már, tegnap este viszont úgy néz ki, hogy összeállt az induló csapat.


A taktika hasonló, mint 2019-ben, olyan regények vannak a listán, amiket tényleg régóta szeretnék olvasni, és még mindig érdekelnek. Műfajilag is elég változatos a felhozatal, de a kedvenc műfajaim és szerzőim természetesen súlyozottan kaptak helyet a top 24-ben.

Fő lista (képekben)
1) G.R.R. Martin : Sárkányok tánca
2) Richelle Mead: Succubus Revealed
3) Jessica Sorensen: The Resolution of Callie and Kayden
4) Pierce Brown: Hajnalcsillag
5) Erin Watt: Fallen Heir
6) Aly Martinez: The Darkest Sunrise
7) C.M. Stunich: Groupie
8) Amo Jones: The Silver Swan
9) Janet Evanovich: The Pursuit
10) K.A. Tucker: Surviving Ice
11) A.L. Jackson: Where Lightning Strikes
12) Amie Knight: Beneath His Stars

Pót lista (képekben)
1) Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo
2) Lori Foster: Tough Love
3) J.A. Redmerski: Everything Under the Sun
4) G.R.R. Martin: Tűz és vér
5) Szaszkó Gabriella: Beszélj hozzám
6) Nicholas Sparks: Mindig van holnap
7) Anthony Ryan: Ébredő tűz
8) Tarryn Fisher: Bad Mommy
9) Kaylee Ryan: Tempting Tatum
10) John Steinbeck: Érik a gyümölcs
11) Mitch Albom: The Five People You Meet in Heaven
12) Kirsty Moseley: Poles Apart
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo