Ugrás a fő tartalomra

C.M. Stunich: Filthy Rich Boys

Kivéltelesen nincs különösebb sztorija annak, hogy miként akadtam rá a könyvre, egyszerűen csak megláttam valakinél goodreadsen, kiderült, hogy reverse harem, és ezért gondoltam, hogy megpróbálkozom vele.

Marnye szegény családból származik, így a többi diákkal ellentétben ő nem családneve révén, hanem ösztöndíjjal került a Burberry Prep-be. Azonban többen fenyegetve érzik magukat és a hírnevüket jelenléte miatt, ezért minden eszközzel azon vannak, hogy a lány tudtára hozzák, nem közéjük való. A kérdés csak az, hogy Marnye meddig bírja ezt az ellenséges közeget.

Számos olyan regény van, ami az iskolai bullying témájával foglalkozik, és ezt tök jó, mert ez is egy olyan téma, amiról nem árt beszélni. Persze, az egyáltalán nem mindegy, hogy ez milyen formában kerül tálalásra.

Bevallom, olyan regény még nem került a kezembe, amiben a bullying ekkora hangsúlyt kapott volna. Mellékszálként már több regényben talákoztam vele, de ebben kapott először főszerepet. Azonban, ha már itt tartunk, meg kell azt is említenem, hogy nem valami reális az ábrázolása. Na, nem a kegyetlenkedések voltak nagyon irreálisak, hanem az utóhatásuk.
Egyrészt az iskola részéről nem volt semmi retorzió, másrészt Marnye is viszonylag könnyedén vette a felé irányuló kegyetlen megnyilvánulásokat. Nem gondolom, hogy egy 15 éves lány így képes kezelni az olyan helyzeteket, ahol totálisan megszégyenítik, még akkor sem, ha évekig ilyen környezetben élt nap, mint nap. Ezek olyan dolgok, a folyamatos fenyegtések, a tettlegesség, a titkok, a személyes információk kiteregetése, amikhez egyszerűen nem lehet hozzászokni, akárhányszor is történik meg az emberrel.
Néhánynál én is rosszul éreztem magam, pedig csak olvastam róla.  Az iskola meg a tanárok csak félrefordították a fejüket, mert nem akartak szembemenni nagy nevű családok ifjú sarjaival, akik a jövőben talán az ország irányítói is lehetnek.
Mert ez egy ilyen tipikus gazdagoknak fenntartott suli, ahol az úgynevezett Idolok szentek és sérthetetlenek, mindent ők irányítanak, és mindenki alájuk tartozik. Marny pedig még a legalsó csoporton is kívül áll.

A három Idol fiú: Creed, Tristan és Zayd kegyetlenek, ridegek és élvezik a hatalmat. Az viszont piszkálja a büszkeségüket, hogy valaki "csak úgy" bekerült közéjük, mikor ők alanyi jogon "megdolgoztak" a helyükért. Persze sejthető, hogy ez az utálat Marnye iránt enyhül majd, a kérdés csak az, hogy mikor, mert egyelőre gyengéd érzelmeknek nyoma sem volt a fiúk részéről. 

Marnye viszont naiv. Nem teljesen  nyámnyila karakter, mert tartja magát, és nem menekül sírva, nem kéri, hogy védjék meg, de naiv. Nem látta, ami a szeme előtt zajlott, csak azt, amit látni akart, egyszerűen hitt a felszínnek. Pedig olyan nagyon egyértelmű volt, hogy ezekben a fiúkban nem lehet megbízni. A karakterek pedig úgy  is vannak megírva, hogy az olvasó is azt várja, hogy melyik pillanatban borul az asztal.
Bevallom, amikor Marnye már leengedte némileg a falakat maga körül, én a fiúk minden mondatánál azt vártam, hogy a viszonylag kedvesből egy pillanat alatt átváltsanak rideg, kegyetlen állatokká.
Egyszerűen minden mosolyukban, pillantásukban, mozdulatukban benne volt ez az érzés és a lehetőség. Odított róluk, hogy kiszámíthatatlanok. Tényleg nem értettem, hogy a leányzó miként tudott így megbízni bennük, holott ő maga is többször megjegyezte, hogy milyen szemetek voltak vele korábban.

A mellékszereplők annyira nem jelentősek, talán csak Zack. A szereplőkről viszont még azt meg kell jegyeznem, hogy bizonyos szempontból sokkal érettebbek voltak a koruknál, meg nem mondtam volna róluk, hogy mindegyikük 15 éves, inkább végzősöknek vagy annál is idősebbnek tippeltem volna őket némely megnyilvánulásuk alapján.

A történet reverse harem részének eddig semmi nyoma, de nem is bánom. Azért az már túlzás lett volna, ha minden azonnal happy már az első rész végénegy ilyen kezdet után.
Azt egyébként gyanítottam, hogy lesz valami csavar a vége felé, de erre egyáltalán nem gondoltam.
Viszont a kegyetlen függővég után rettenetesen kíváncsi vagyok a folytatásra, iszonyatosan érdekel, hogy mi lesz Marnye válasza a fiúk eme húzására, és kimondottan drukkolok neki, hogy sikerrel járjon, bármi legyen is a terve.

Ami még nagyon érdekel, az a titokzatos Infinity Club, ahol a szálak igazán összefutnak. Itt derül ki minden, ki kivel áll kapcsolatban, és milyen múltbéli tett miatt. Nagyon kíváncsi vagyok mi zajlik a klub falain belül, mi a célja, mik a szabályai stb. Remélem erről a következő kötetben még többet fogunk megtudni.

Összességében, a hibái ellenére olvastatja magát, jó kis agyradír, úgyhogy ide nekem a folytatást!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)