figyelmeztetés

A leírások olyan dolgokat is tartalmazhatnak, amik előrevetítik a könyvek történetének alakulását. Próbáltam minél kevesebb konkrétumot elárulni, de nem mindig sikerült, úgyhogy óvatosan olvassa, aki nem akarja előre tudni mi történik a könyvben.


2017. január 27., péntek

COFFEE BOOK TAG

Nem vagyok egy kimondottan tag-fan, de ha meginvitálnak, szívesen kitöltök egyet - egyet kikapcsolódásként. Azonban kávéimádatom okán, amikor megláttam ezt a taget valahol a neten, tudtam, hogy MUSZÁJ kitöltenem meghívás nélkül is. Pont én ne tenném, aki úgy imádja a kávét, mint Gombóc Artúr a csokoládét?


1. Fekete - Mondj egy sorozatot, amiben mindenkinek nehéz elmerülni, kivéve a hardcore rajongóknak
Hát, azok közül, amiket én olvastam, a Ghost Bird sorozatot mondanám. Viszonylag az elején leteszi az, aki nem bírja és nem valószínű, hogy újra kézbe veszi. Nagyon hihetetlen és nagyon ya (nem feltétlenül a szó jó értelmében), ám én mégis imádom.

2. Borsmentás mocha -  Mondj egy könyvet, ami télen vagy az év egyik ünnepi időszakában sokkal népszerűbb, mint máskor.
 Ami nekem tipikus téli könyv az a Téli berek. Jó télen elővenni és Fekete István szemén keresztül látni a Kis- Balaton környékét, még ha csak egy - egy kedvenc jelenet átolvasásának erejéig veszem is  elő.

3. Forró csokoládé - Melyik a kedvenc mesekönyved?
Rémusz bácsi meséi. Kegyetlen sokszor olvastam és nem tudom megunni.

4. Dupla eszpresszó -  Mondj egy könyvet, ami az elejétől a végéig lekötött és letehetetlen volt.
Szerencsésnek mondhatom magam, mert jó pár ilyen könyvvel találkoztam az évek folyamán, talán nem is tudnám mind felsorolni. A legutóbbi ilyen A Beautiful Funeral volt Jamie McGuire-től.

5. Starbucks -  Mondj egy könyvet, amibe úton - útfélen beleütközöl.
Mostanában az Egy kutya négy élete jön állandóan szembe velem, amiben nagyban közrejátszik az, hogy a közeljövőben debütál a regény alapján készült film.

6. Kis kávézó - Mondj egy magánkiadós könyvet, amit szívesen népszerűsítenél
Rain Arlender bármelyik könyvét nyugodt szívvel tudom ajánlani (de az Y a szívem csücske)


7. Hoppá! Véletlenül koffeinmentest kaptam - Mondj egy könyvet, amitől többet vártál

Ebből is volt pár..., de a legfrissebb ilyen élmény talán a Dark Horses. Annyival jobban ki lehetett volna bontani a fő szálat, és egy olyan jó sztorit lehetett volna keríteni belőle.


8. A tökéletes keverék  Mondj egy regényt vagy sorozatot, ami keserédes volt, de végül is elégedetten tetted le.

Az Y I-II. keserédes a vége, ez kétségtelen, de mégis nagyon imádtam.

Ha már tag, akkor illik jelölni valakit. Azt hiszem, a tökéletes célpont a tag-dílerem, Abstractelf, akinek végre én adhatok tag jelölést és nem fordítva! De természetesen szabadon rabolható, ha valaki kedvet kap hozzá!
Kávéra fel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)