Ugrás a fő tartalomra

COFFEE BOOK TAG

Nem vagyok egy kimondottan tag-fan, de ha meginvitálnak, szívesen kitöltök egyet - egyet kikapcsolódásként. Azonban kávéimádatom okán, amikor megláttam ezt a taget valahol a neten, tudtam, hogy MUSZÁJ kitöltenem meghívás nélkül is. Pont én ne tenném, aki úgy imádja a kávét, mint Gombóc Artúr a csokoládét?


1. Fekete - Mondj egy sorozatot, amiben mindenkinek nehéz elmerülni, kivéve a hardcore rajongóknak
Hát, azok közül, amiket én olvastam, a Ghost Bird sorozatot mondanám. Viszonylag az elején leteszi az, aki nem bírja és nem valószínű, hogy újra kézbe veszi. Nagyon hihetetlen és nagyon ya (nem feltétlenül a szó jó értelmében), ám én mégis imádom.

2. Borsmentás mocha -  Mondj egy könyvet, ami télen vagy az év egyik ünnepi időszakában sokkal népszerűbb, mint máskor.
 Ami nekem tipikus téli könyv az a Téli berek. Jó télen elővenni és Fekete István szemén keresztül látni a Kis- Balaton környékét, még ha csak egy - egy kedvenc jelenet átolvasásának erejéig veszem is  elő.

3. Forró csokoládé - Melyik a kedvenc mesekönyved?
Rémusz bácsi meséi. Kegyetlen sokszor olvastam és nem tudom megunni.

4. Dupla eszpresszó -  Mondj egy könyvet, ami az elejétől a végéig lekötött és letehetetlen volt.
Szerencsésnek mondhatom magam, mert jó pár ilyen könyvvel találkoztam az évek folyamán, talán nem is tudnám mind felsorolni. A legutóbbi ilyen A Beautiful Funeral volt Jamie McGuire-től.

5. Starbucks -  Mondj egy könyvet, amibe úton - útfélen beleütközöl.
Mostanában az Egy kutya négy élete jön állandóan szembe velem, amiben nagyban közrejátszik az, hogy a közeljövőben debütál a regény alapján készült film.

6. Kis kávézó - Mondj egy magánkiadós könyvet, amit szívesen népszerűsítenél
Rain Arlender bármelyik könyvét nyugodt szívvel tudom ajánlani (de az Y a szívem csücske)


7. Hoppá! Véletlenül koffeinmentest kaptam - Mondj egy könyvet, amitől többet vártál

Ebből is volt pár..., de a legfrissebb ilyen élmény talán a Dark Horses. Annyival jobban ki lehetett volna bontani a fő szálat, és egy olyan jó sztorit lehetett volna keríteni belőle.


8. A tökéletes keverék  Mondj egy regényt vagy sorozatot, ami keserédes volt, de végül is elégedetten tetted le.

Az Y I-II. keserédes a vége, ez kétségtelen, de mégis nagyon imádtam.

Ha már tag, akkor illik jelölni valakit. Azt hiszem, a tökéletes célpont a tag-dílerem, Abstractelf, akinek végre én adhatok tag jelölést és nem fordítva! De természetesen szabadon rabolható, ha valaki kedvet kap hozzá!
Kávéra fel!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo