Ugrás a fő tartalomra

C.L.Stone: The Other Side of Envy (The Ghost Bird #8)

Sang Sorenson arról álmodozik, milyen is lesz az élete, ha csatlakozik az akadémiához, de a csatlakozás nem olyan egyszerű, mint megírni egy dolgozatot, vagy részt venni egy interjún. Össze kell fognia a társaságot, hogy a maga oldalára állítsa őket és működjön a dolog, de ez jóval nehezebb, mint amilyennek hangzik.  A fiúk mindent megtesznek, hogy megvédjék, de ez néha azt jelenti, hogy kizárják őt.

De nem csak ez történik Sang korántsem egyszerű életében. Egy sokkoló felfedezés után Gabriel mindenkitől elszigeteli magát, nem csak csapatáról, hanem Sangtől is. A lány kétségbeesetten próbálja visszahozni őt és maga mellé állítani. Mélyre ás a fiú múltjában, hogy megtalálja a hozzá vezető utat.
Az igazságba tragikus események is vegyülnek, de a fiúk segítségével, Sang képes lehet megérinteni Gabrielt, mielőtt a féltékenység és a kétségbeesés mélyebbre taszítja őt annál, mint ahonnan vissza lehet hozni.
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

Ezzel a kötettel el is érkeztem az eddig kiadott kötetek végéig.( megjegyz: ez a bejegyzés még nyáron íródott, azóta már megjelent még egy rész). El sem hiszem, hogy csak másfél hónapja ismerkedtem meg a szereplőkkel.(megjegyz: szintén érvényes, hogy a könyvet még nyáron olvastam és a bejegyzés is akkor íródott, ehhez képest értendő a másfél hónap)

Sang életét kivételesen nem fenyegeti közvetlenül veszély, ám ennek ellenére nem nyugodtak a napjai. Egyre többször kap ízelítőt abból, milyen is az Akadémia tagjaként tevékenykedni. Kétség sem fér hozzá, hogy szeretne csatlakozni, ám azért olyan árat kell fizetnie, amibe még belegondolni sem képes.

Ez a kötet nem tartozott az eseménydús részek közé, de érzelmekben meg drámában annál inkább bővelkedett.
A történet folyamán Gabriel volt a "kiemelt "személy, az ő életébe pillanthattunk bele részletesebben, és hát nem volt egy szép látvány. Ő az egyik, aki egy kicsit kilóg a fiúk közül egyediségét, személyiségét tekintve, amit sokan félreértelmeznek. Pedig nem más ő, mint egy rettenetesen érzékeny művészlélek. Kivételes érzéke van a divathoz, és külön imádtam, hogy ő keveri, tervezi a fiúknak és Sangnek a saját parfümjeiket, ami nekem  - a parfüm bolondnak- külön plusz pontot jelentett. Művészi vénáját az is jól igazolja, hogy kimondottan jó érzéke van a festéshez is.
Nagyon bírtam a Sanggel kialakított kapcsolatát. Azt hiszem, ezen a ponton már kijelenthető, hogy nem igazán tudnának meglenni egymás nélkül, szinte a levegőt, a szabadságot jelentik egymásnak, még ha nem is mondják ki ezt egyértelműen.
Bevallom, hogy bár érzékelhető volt eddig is, hogy Gabriel érzékenyebb, mint a többi fiú, ennek ellenére okozott meglepetéseket bőven. Olyan intenzitással képes megélni az érzelmeit, mint North, csak még is valahogy másképpen. Ez tökéletesen látszott abból a jelentből, mikor olyannyira magába zuhant, hogy nem volt hajlandó senkivel sem beszélni vagy a végén, mikor az üvegen keresztül nézte a kórházban Sanget meg az anyját.

Emellett persze erős önértékelés problémákkal is küzd a srác és tulajdonképpen ez adta a problémák alapját. Egyszerűen nem hiszi el, hogy ő is ugyanolyan értékes, mint a csapat többi tagja és Sang ugyanúgy kedveli, mint bármelyiküket. Persze, ez a féltékenység is érthető, főleg azok után, amit a másik Akadémiás csapattól megtudott. Ha már itt tartunk, az sem volt semmi jelenet, amikor Sangnek leesett, hogy mit is kellene tennie a kilenc általa olyannyira imádott pasival ahhoz, hogy működjön az ő kis "családjuk", és együtt is maradhassanak tartósan és hosszú távon. Biztos, hogy nem lesz egyszerű túltennie magát ezen.

Azért is jó volt ez a rész, mert Sang végre majdnem hivatalosan is részt vett egy küldetésen. Személy szerint nagyon vártam már ezt, jó volt látni, hogy nem teljesen tehetségtelen, és kezdi nagyon szépen összeszedni magát a sok évnyi elszigeteltség után. Vannak még mindig "érdekes" döntései, de határozottan nem szorul annyiszor megmentésre meg babusgatásra, mint a kezdetekben. Kíváncsi vagyok, lesz - e olyan, hogy a fiúk egyáltalán nem koordinálják majd, hogy mit csinál. Bár ezt kétlem, már csak Lilly-ék példájából ( a másik akadémiai csapat) kiindulva is. Meg egyébként is, a fiúk is állandóan ellenőrzik egymást, miért Sang lenne a kivétel, főleg, hogy ha már hivatalosan is családtag lesz majd.

 Az akció részét tekintve, csak a McCoy vonalon volt némi elmozdulás, de ott sem sok. Viszont az kiderült, hogy az az ipse teljesen elvakult őrült. Nem is értem, honnan szedi azt, hogy Sang bárkire is veszélyes lehet. Maximum annyira, mint egy feldühödött pillangó.  Nem csodálom egyébként, hogy a fiúk igyekeznek Sanget eltüntetni a szeme elől. Hihetetlen, hogy milyen ötletekkel jönnek elő ennek érdekében, mint pl. az a beöltöző menekítés. Valami haláli volt. Főleg, mikor Gabriel kijelentette, hogy annak aggódnia kell, akit Mr. B személyesen kezd el követni. Egyre jobban imádom azt az embert. Maga a megtestesült hűvös elegancia, de 1-1- mozdulata simán elárulja, hogy ő is odavan a lányért. Annyira várom már, hogy mikor fogja magában is tudatosítani ezt, és legfőképpen mikor fogja megmondani neki, illetve  az is érdekelne, hogyan fogja a tudtára hozni érzéseit. Na, az tuti nem lesz egy átlagos beszélgetés. Már előre mosolygok, pedig még nem is tudom biztosan, hogy lesz - e ilyen.
Bezzeg Dr. Greennek nincsenek ilyen problémái, sőt. Az az ember valami imádni való.  Kizárólag ő képes arra, hogy egy komoly bevetés közepén azt fejtegesse Sangnek, hogy hová fogja legközelebb randira vinni, és mit fognak csinálni ( a baba látogatás benne van! ) Egyébként most volt először, hogy Sangben is felbukkant a féltékenység, ami szintén jó előjel a jövőre nézve, még ha ez most így hülyén is hangzik. A vége, a már megszokott "A" fejezet, megint csak adott gondolkodni valót és az is biztos, hogy néhányuk idegeit felborzolja majd a dolog, ami kiderült, és megint elsősorban Sang az, aki nagyon kellemetlen pillanatokra számíthat... Nagyon kíváncsi vagyok, miként alakulnak majd az események.

A következő rész nem jöhet elég gyorsan, ez majd Luke-ra fókuszál majd és az előzetes alapján lesz benne jó néhány megmosolyogtató jelenet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)