Ugrás a fő tartalomra

Vegyes felvágott (43)

Nagyon régen jelentkeztem ezzel a rovattal, de igyekszem egy kicsit feléleszteni, mert a visszajelzések alapján szeretitek, és mi tagadás nekem is közel áll a szívemhez, nem is tudom, hogyan sikerült ennyire elhanyagolnom.

Egyik hír sem olyan nagyon friss, de hátha akadnak olyanok, akiknek újdonságszámba mennek :)


Elsőként ismét filmes hír, illetve jobban belegondolva szinte az összes az lesz, de nem ez a lényeg. Szóval az első hírmorzsa a The Statistical Probability of Love azt First Sight c. regényhez kapcsolódik, (ami magyarul Vajon  létezik szerelem első látásra címen jelent meg). Azt már elvileg említettem talán itt a blogon (ha mégsem , akkor most mondom), hogy ez a YA regény is megfilmesítésre kerül a közeljövőben. Nem olyan régen  jelentették be, hogy a főszereplő Hadley-t  Hailee Steinfeld fogja alakítani a készülő filmben. Emellett nincs sok információ a projektről, csak a rendező személye ismert, aki név szerint Dustin Lance Black.

Hailee Steinfeld
Ma reggel a Page to Premier oldala egy interjút közölt Lauren Kate-tel, amiből kiderül, hogy miért is kedves neki annyira Budapest, ahol a Fallen c. könyvéből készülő film nagy részét forgatták. Kiderült, hogy az írónő magyar gyökerekkel rendelkezik, ami megmondom őszintén számomra teljesen új információ volt, pedig olvastam a trilógiát tetralógiát, és nagyjából követem az írónő munkásságát.
Aztán mesélt arról is, hogy szerinte jók a főszereplőket alakító színészek, jó a chemistry közöttük, ami jó hírnek számít, sokat dobhat a filmen, amit egyébként 2015-re ígérnek.

A Fallen c. film három főszereplője: Cam, Luce és Daniel
December 12-én, azaz jövő hét pénteken debütál a Night School c. könyvből készült websorozat. 2 ok miatt várom nagyon, egyrészt mert imádom a könyveket, a kedvenc sorozatom, másrészt meg azért viseltetek nagy reményekkel iránta, mert reménykedem, hogy legalább annyira jó lesz, mint az a websorozat, amit a Morganville- i vámpírokból készítettek. (az MV sorozat  itt megtekinthető)

Aztán van itt nekünk egy The 5th Wave-vel kapcsolatos hír, aminek szintén most folyik a megfilmesítése. Ezen a linken megtekinthető egy kép a forgatásról. A képen az Evant alakító Alex Roe és a Cassie-t játszó Chloe Moretz látható, amint a rendezővel beszélgetnek. Nagyon várom már a filmet, iszonyatosan jó a könyv, minden idegszálam izgult, és még nyálas romantika sincs benne. Talán egy kis nem nyálas akad, de az abszolút fogyasztható.
A könyv itthon Az ötödik hullám címmel jelent meg.

Még egy könyves - filmes hír aztán be is fejezem mára. Befejeződött az utolsó Bloodlines könyv, a The Ruby Circle trailereinek forgatása. A könyvelőzeteseket januárban hozzák majd nyilvánosságra, és már izgatottan várom.
A sorozat befejező része egyébként február 10-én jelenik meg.


Ennyi hír volt mára, igyekszem gyakrabban jelentkezni majd a rovattal, hogy ne maradjunk hír nélkül. 

Megjegyzések

  1. Bárcsak "trilógia" lett volna csak... még az is sok lett volna...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Haha :) Úgy látszik a 4. rész traumáját az agyam önvédelmi okokból kitörölte xD

      Törlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)