Ugrás a fő tartalomra

Sarah Ockler: Twenty boy summer

"Legjobb barátnője, Frankie szerint 20 nap tökéletes alkalom egy kis nyári lazulásra, és ha minden napra jut 1 pasi, nagy az esélye, hogy Anna is megtalálja az első nyári kalandját. Anna könnyű szívvel megy bele a játékba, de van valami, amit még nem mondott el Frankie-nek - mégpedig azt, ahogy neki már volt ilyen nyári románcban része, történetesen pont Frankie bátyjával Mattel, épp a halála előtt pár hónappal,  az előző nyáron.

Egy elragadó történet arról, hogy milyen szeretni, gyászolni és végül hogyan hozzuk ki a legjobbat azokból a helyzetekből, amelyeket az élet sodor elénk."
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

Anna, Frankie és Matt (aki történetesen Frankie bátyja) a legjobb barátok, jóban rosszban összetartanak. Azonban Matt és Anna között elkezdődik valami, ami több mint a barátság, de nem tart soká, mert Matt egy autóbalesetben életét veszti.
Egy évvel a tragédia után a két lány, Frankie szüleivel a napfényes Californiába megy nyaralni. Itt Frankie kitalálja, hogy ismerkedjenek meg 20 nap alatt 20 pasival, mert az milyen jó buli, és hátha így Anna is talál valakit magának.Azzal azonban Anna nem számol, hogy nem olyan egyszerű elengednie Matt emlékét, és még Frankie-nek sem beszélhet róla, hiszen ő az egész Matt-tel való kapcsolatról sem tud. A kis játékuk során Anna azért mégis találkozik egy olyan sráccal, Sammel,  aki talán elfeledteti vele Frankie bátyját.
Persze egy véletlen folytán, amikor már Anna túllépne a nehezén és élvezné a Sammel együtt töltött időt, minden kiderül, mind Anna, mind Frankie részéről felszakadnak a régi sebek, és csak akkor jöhetnek ki jól a dologból, ha felnőtt módjára megpróbálják megbeszélni egymással a problémáikat.
Nem volt rossz, de nem is ragadott magával annyira. Frankie-ről gyakorlatilag ordított, hogy minden tettével, csak bátyja elvesztésének fájdalmát akarja palástolni. Anna pedig inkább csendben szenvedett, mivel a halála előtti napon megígérte a fiúnak, hogy nem szól egy szót sem kapcsolatukról, mert Matt akarta elmondani Frankie-nek. De egyik lány sem beszélte volna meg az érzéseit a másikkal, holott elvileg kiskoruk óta a legjobb barátnők, szinte már testvérek.
A 20 pasis versenyük arra jó volt, hogy felszínre hozta a ki nem mondott problémákat, gondolatokat. Hiszen, ha nincs ez a verseny Anna nem ismerkedik meg Sammel, Frankie nem ismerkedik meg Jake-kel, és soha nem jutnak el a házibuliba, ahol Frankie megtudja az igazságot Annáról és Mattről.
Az viszont tetszett, ahogyan Sam reagálta le a dolgokat. Nem azzal a tipikus kamaszos szemmel nézte a dolgokat, annak ellenére, hogy egyidős Annáékkal.
Végül a két lány kénytelen leülni és megbeszélni mindent, ki miért hazudott a másiknak, miért  titkoltak el dolgokat.
Jó az alapsztori, de valahogy olyan érzésem volt végig, hogy az írónő nem nagyon akar belemélyülni az eseményekbe. Kicsit jobban ki lehetett volna fejteni mi zajlik az egyes szereplők fejében, lelkében. Mondjuk azt jól ábrázolta, hogy Anna, hogyan küzdött meg Matt elvesztésével, ahogyan leveleket írt neki, amire persze választ nem kapott, de a lelkét mégis megnyugtatta. Félt attól, hogy ha valaki mással kezd, Matt teljesen törlődik az emlékeiből, amit persze nem akart. De Frankie-ről nem sokat tudunk meg.
A vége tetszett. Anna rájött egy ajándék hatására, hogy sikerült elengednie Matt emlékét, és egy része mégis mindig ott él majd benne.

Értékelés:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo