Ugrás a fő tartalomra

Sarah Ockler: Twenty boy summer

"Legjobb barátnője, Frankie szerint 20 nap tökéletes alkalom egy kis nyári lazulásra, és ha minden napra jut 1 pasi, nagy az esélye, hogy Anna is megtalálja az első nyári kalandját. Anna könnyű szívvel megy bele a játékba, de van valami, amit még nem mondott el Frankie-nek - mégpedig azt, ahogy neki már volt ilyen nyári románcban része, történetesen pont Frankie bátyjával Mattel, épp a halála előtt pár hónappal,  az előző nyáron.

Egy elragadó történet arról, hogy milyen szeretni, gyászolni és végül hogyan hozzuk ki a legjobbat azokból a helyzetekből, amelyeket az élet sodor elénk."
(A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!)

Anna, Frankie és Matt (aki történetesen Frankie bátyja) a legjobb barátok, jóban rosszban összetartanak. Azonban Matt és Anna között elkezdődik valami, ami több mint a barátság, de nem tart soká, mert Matt egy autóbalesetben életét veszti.
Egy évvel a tragédia után a két lány, Frankie szüleivel a napfényes Californiába megy nyaralni. Itt Frankie kitalálja, hogy ismerkedjenek meg 20 nap alatt 20 pasival, mert az milyen jó buli, és hátha így Anna is talál valakit magának.Azzal azonban Anna nem számol, hogy nem olyan egyszerű elengednie Matt emlékét, és még Frankie-nek sem beszélhet róla, hiszen ő az egész Matt-tel való kapcsolatról sem tud. A kis játékuk során Anna azért mégis találkozik egy olyan sráccal, Sammel,  aki talán elfeledteti vele Frankie bátyját.
Persze egy véletlen folytán, amikor már Anna túllépne a nehezén és élvezné a Sammel együtt töltött időt, minden kiderül, mind Anna, mind Frankie részéről felszakadnak a régi sebek, és csak akkor jöhetnek ki jól a dologból, ha felnőtt módjára megpróbálják megbeszélni egymással a problémáikat.
Nem volt rossz, de nem is ragadott magával annyira. Frankie-ről gyakorlatilag ordított, hogy minden tettével, csak bátyja elvesztésének fájdalmát akarja palástolni. Anna pedig inkább csendben szenvedett, mivel a halála előtti napon megígérte a fiúnak, hogy nem szól egy szót sem kapcsolatukról, mert Matt akarta elmondani Frankie-nek. De egyik lány sem beszélte volna meg az érzéseit a másikkal, holott elvileg kiskoruk óta a legjobb barátnők, szinte már testvérek.
A 20 pasis versenyük arra jó volt, hogy felszínre hozta a ki nem mondott problémákat, gondolatokat. Hiszen, ha nincs ez a verseny Anna nem ismerkedik meg Sammel, Frankie nem ismerkedik meg Jake-kel, és soha nem jutnak el a házibuliba, ahol Frankie megtudja az igazságot Annáról és Mattről.
Az viszont tetszett, ahogyan Sam reagálta le a dolgokat. Nem azzal a tipikus kamaszos szemmel nézte a dolgokat, annak ellenére, hogy egyidős Annáékkal.
Végül a két lány kénytelen leülni és megbeszélni mindent, ki miért hazudott a másiknak, miért  titkoltak el dolgokat.
Jó az alapsztori, de valahogy olyan érzésem volt végig, hogy az írónő nem nagyon akar belemélyülni az eseményekbe. Kicsit jobban ki lehetett volna fejteni mi zajlik az egyes szereplők fejében, lelkében. Mondjuk azt jól ábrázolta, hogy Anna, hogyan küzdött meg Matt elvesztésével, ahogyan leveleket írt neki, amire persze választ nem kapott, de a lelkét mégis megnyugtatta. Félt attól, hogy ha valaki mással kezd, Matt teljesen törlődik az emlékeiből, amit persze nem akart. De Frankie-ről nem sokat tudunk meg.
A vége tetszett. Anna rájött egy ajándék hatására, hogy sikerült elengednie Matt emlékét, és egy része mégis mindig ott él majd benne.

Értékelés:

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)