Ugrás a fő tartalomra

J.R.Ward: Megváltott szerető (Fekete Tőr Testvériség 6)

"A Fekete Tőr Testvériség elkötelezetten hűséges tagja, a lenyűgözően jóképű Phury felel a testvériség vérvonalának életben tartásáért. Mint a kiválasztottak Nemzője, neki kell utódokról gondoskodnia, hogy újabb harcosok szülessenek, akik majd folytatják a küzdelmet a vámpírok gyilkosaival.
Cormia, a Nemző első számú asszonya a félelmet nem ismerő harcos lelkébe lát, és megérzi gyengeségeit. Miközben az Alantasok Társaságával folytatott háború egyre jobban elmérgesedik, tragédia árnyéka vetül a testvériség házára, és Phurynek döntenie kell; kötelesség vagy szerelem…"

Be kell vallanom, nem tudom egyöntetűen kijelenteni, hogy ugyanolyan volt , mint a többi. Ha sorrendet kellene felállítanom, ez a könyv lenne legalul. Phury története valahogy egyáltalán nem fogott meg. Viszont a mellékszálakat (Johnék története, meg az új főszereplők) annál jobban csíptem. Meg hát ugye megtört a jég és visszatért valaki a múltból. Hurrá. :)

Az az egy biztosan nem volt kérdés, hogy Phury a végén össze fog jönni Cormiával, csak valahogy az a sok szenvedés már fárasztott. De nem gond, mert a sok akció elfeledtette velem ezt a dolgot. Durvulnak az események, de jó, mert legalább történik valami.
Viszont azt tetszett Phuryvel kapcsolatban, hogy végül csak a sarkára állt és határozottan kiállt a szándékai mellett. Már ideje volt. Egyszerűen nem lehet mindig mások érdekeit magunk elé helyezni. Így nem lehet élni. Sok mindennek kellett történnie, mire ő is ráébredt erre, de szerintem megérte.
John élete is rendeződni látszik, annak ellenére, hogy neki is volt elég drámában része. AZ alantasok viszont... Ha azt mondom, hogy nagyon durvák, akkor nem fejeztem ki magam eléggé jól. A beteges és brutális szavak talán jobban illenek a helyzetre. Kíváncsi vagyok mi lesz ennek a harcnak a legseslegvége. Hogyan fogja vajon ezt a háborút vámpírok és alantasok között lezárni a sorozat végén az írónő?
Tegnapelőtt kaptam kézhez a következő könyvet( Tudjátok, azt a lilát - Rehv történetét..), és az első, ami eszembe jutott amikor ránéztem, az az volt, hogy ezek a könyvek egyre vastagabbak. A lila már majdnem 1000 oldal. Azért annak már súlya is van...meg nem is áll úgy kézre. Mindegy, azért majd megküzdök vele.:)  Csak úgy belegondoltam, hogy meddig lehet ezt még fokozni?
Ja és még egy észrevétel. Hiányoltam ebből a részből a poénokat, a humoros beszólásokat. AZ egész könyvnek olyan komoly volt a hangulata.

Értékelés:

Megjegyzések

  1. szia! nagyon jó az oldal, egy csomó olyan könyvre találtam rá a segítségével melyeket imádok! csak így tovább, és még több jó könyvet :)

    ui: egyébként egy kérdésem lenne, hogy te mindegyik könyvet megrendeled angolul amit olvasol? és ha igen, akkor honnan?

    VálaszTörlés
  2. Szia Kate! Köszönöm! :) Örülök, hogy találtál nálam olyan olvasnivalót, ami tetszett.:)
    Hazudnék, ha azt mondanám, hogy mindet megveszem, de a 95%-át igen.A többit meg köcsön kapom vagy könyvtárból veszem ki. Több helyről szoktam rendelni. A bookline.hu a prospero.hu,és a bookstation.hu oldalakat ajánlom. De rendelhetsz külföldről is (én főleg innen szoktam): a www.bookdepository.co.uk oldalról.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Ki vele, mi nyomja a szívedet? ;)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo