Ugrás a fő tartalomra

Várva várt könyvek 2019.

Forrás: imagenesmy.com
Ezt a posztot mióta írom, mindig nagyon várom, hogy kitehessem, olyan jó lelkesedni az új megjelenések iránt. Tulajdonképpen ez a poszt váltotta a régen havonta jelentkező friss megjelenéseket, de mivel ez csak évente egyszer van, így még nagyobb izgalom övezi részemről. Ilyenkor lehetőségem van rendszerbe szedni, mit mikor kell várni, ami nem egy rossz dolog.

2018-ra 13 regény volt a listán, amiből ha jól számoltam 10 ténylegesen meg is jelent, ami egész jó. Az viszont annyira már nem, hogy ebből a tízből én csak négyet olvastam. A többi hathoz épp nem volt hangulatom, így kimaradtak egyelőre.


2019-ben a jelen állás szerint nincs ennyire sok megjelenés, bár szerintem év közben biztos jön majd hozzá 1-2 ínyencség, aminek megjelenése most még nem publikus. De addig is lássuk,  mi az, amit már lehet tudni.

Mark Smith - Land of Fences -Ez egy nagyon szuper kis ausztrál poszt - apokaliptikus trilógia harmadik része, amelyek az első két kötetét  pont tavaly ilyenkor daráltam le gyors egymásutánban. Azóta várom, hogy kijöjjön a befejező rész. 
Megjelenés: 2019. június

Victoria Scott - We Told Six Lies - Az írónő azoknak az egyike, akiknek a regényei mellett kitartok még akkor is, ha elsősorban YA műfajban alkot. Most egy thrillerrel rukkol elő, nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz. Az előző regénye elég betegre sikerült, remélem ez is hasonló jó lesz, és jobban fog tetszeni, mint a One of Us is Lying, ami történetét tekintve nagyon hasonlít ehhez.
Megjelenés: 2019. február

My Life Among the Underdogs: A Memoir by Tia Torres - Megszállottan imádom a Pitbulls & Parolees című dokumentumsorozatot, amely itthon az Animal Planeten Második esély címen fut. Egy nőről szól, aki az életét annak szentelte, hogy ezt a félreértett kutyafajtát mentse, ebben pedig próbaidejüket töltő elítéltek segítenek neki. Na, az ő memoárját nagyon várom, nagyon érdekes és érzelemmel teli történeteket ígért.
Megjelenés: 2019. január 15.

Amie Kaufman & Jay Kristoff - Aurora Rising - Ugyan Jay Kristoff Nevernightjába beletört a bicskám, a szerzőpáros előző trilógiájáért, az Illuminae Files-ért oda meg vissza voltam, így nem kérdés, hogy az új közös regényük is felkerült a legjobban várt könyvek listájára.
Megjelenés: 2019. május 7.

S.C. Stephens - Under the Northern Lights Az Esztelen trilógia szerzőjének új önálló regénye is felkeltette a figyelmem. Az alaszkai vadonban játszódik részben, egy természetfotós túléléséről, és egy, a hegyekben élő magányos pasival való találkozásáról szól.
Megjelenés: 2019. április 30.

Laurie Halse Anderson - Shout - Nagyon érdekes lesz az írónő verses regénye, ami memoár, és saját tapasztalatait mondja el azokban a témákban melyekről korábbi regényei ( Speak, Wintergirls) születtek.
Megjelenés: 2019. március 12.

Jamie McGuire - The Edge of Us - A tűzoltófiúk sorozatának második része. És ugyan nem voltam elájulva az első résztől (hamarosan lesz róla bejegyzés), mégis várom ezt a könyvet, mert itt végre az általam igen kedvelt Zeke lesz a főszereplő hím egyed.
Megjelenés: 2019. június 11.

Végül lássuk azokat a regényeket, amikhez még nincs dátum, de elvileg jönnek 2019-ben.

C.L Stone - Unsung Requiem - A Ghost Bird sorozat 13. része. Nem tudni, mikor készül el vele az írőnő, szerintem lesz belőle ősz vagy tél, mert előbb a másik sorozatának  a folytatásával akar haladni.

C.L.Stone - Tempest - Igen, ez a másik sorozat folytatása, amiről az előző regénynél beszéltem, tehát ez az, aminek előbb kell jönnie, de Stone-nál sosem lehet tudni. Biztos akkor lesz, ha már a boltok polcain a könyv.

Rebecca Donovan - What They Knew - Még nincs megjelenési dátum, de valahol olvastam, hogy idén kijön a harmadik része a sorozatnak, ami az idei év egyik nagy kedvence volt.

Ruta Sepetys - The Fountains of Silence - Az új Ruta regény. Ezzel mindent el is mondtam.

És végül, tavalyhoz hasonlóan nem adom fel a remény, hogy esetleg kijön a Trónok harca következő része. Tudjátok, a remény hal meg utoljára...

Ti milyen könyveket vártok jövőre?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)