Ugrás a fő tartalomra

Jamie McGuire: From Here to You (Crash and Burn #1)

Nagyon vártam már Jamie McGuire új sorozatát, mert imádtam a tűzoltófiúkat az előző sorozatban.

Darby az oltártól szökik meg erőszakos vőlegénye elől, és Colorado Springs egyik hoteljében köt ki, ahol talál nyugalmat lelhet. Azonban ez a hely mindenről híres, csak nem a nyugalomról.

Némileg csalódott voltam, amikor rájöttem, hogy az első főszereplő hím tulajdonképpen nem is tűzoltó, hanem ex-FBI-os, ex-tengerészgyalogos. Az azonban kárpótolt, hogy itt-ott szerepeltek a tűzoltók is: Zeke, az ausztrál csapat, sőt még Tyler és Taylor Maddox is. De ez nem meglepő, tekintve, hogy a könyv tulajdonképpen párhuzamosan játszódik a Maddox ikrek egyik könyvével (azt viszont most meg nem mondom, hogy melyikével), így a szereplők jó része ismerős, de mellettük természetesen újak is felbukkannak.

A két főszereplő neve is felmerült már, Trex és Darby is szerepelt már, még ha csak minimális mennyiségben mellékszereplőként is.
Darby az esküvőjéről menekült el, mert vőlegénye igencsak erőszakos volt vele, de előtte nem volt mersze otthagyni a férfit. Nevet változtat, így próbál a tűzoltók által gyakran látogatott kisvárosban a semmiből új életet felépíteni magának. Ebben van segítségére Stavros, a hotel tulaja, aki szállást és munkát biztosít neki.
Ekkor jelenik meg a színen Trex, aki nem igazán nyűgözött le. Nem volt szimpatikus az, ahogyan hazugsággal indította a kapcsolatot a lánnyal, bár az is igaz, hogy Darby sem volt jobb ennél, maximum annyival, hogy ő csak a születendő gyermekét védte, míg Trex csak arra használta a hazugságokat, hogy közelebb férkőzhessen Darbyhoz, mert tisztában volt azzal, hogy másképpen esélye sem lenne a lánynál.
Azonban, ha a kimondott féligazságoktól eltekintünk, akkor viszonylag zökkenőmentesnek nevezhető a kapcsolatuk alakulása. Lassan haladtak, legfőképpen Darby miatt. Ha valami pozitívumot kiemelnék Trexnél, akkor az a türelem lenne. Nem erőltetett semmit, és végig a lány mellett állt, kérés nélkül is. Aranyos volt az is, ahogyan viszonyult a lány születendő gyermekéhez, nagyon értékelendő volt a hozzáállása.

Ennek ellenére sem mondhatom, hogy szimpatikussá vált. Nem csak a hazugságokkal volt gondom, hanem egyszerűen a személyisége nem jött be, és az én olvasatomban Darbyval sem működött a kémia.
Kicsit úgy éreztem, mintha megragadtak volna mellékszereplők szintjén. Sokszor Zeke és a többiek sorsa sokkal jobban érdekelt, mint a főszereplő párosé, ami sajnos elég sokatmondó. Sajnálom, mert sokkal jobbra számítottam Jamie eddigi könyvei alapján. Trex munkájával sem igazán tudtam mit kezdeni, annyira be volt harangozva az a szupertitkos cucc, hogy csak na, aztán végül, a történet szempontjából semmi, de semmi jelentősége nem volt. Amennyiben esetleg a későbbi részekben kap ez még szerepet, úgy visszavonom eme kijelentésem, de jelenlegi állapot alapján teljesen felesleges volt. Azon kívül, hogy ezáltal megismerhettük Trex "csapatát", nem sok mindent tett hozzá, ehhez képest viszont túlságosan is ki volt hangsúlyozva.

Egészében, ha a történetet nézem, végig azon gondolkodtam, hogy honnan is ismerős ez a cselekmény. Aztán rájöttem, hogy az egyik kedvenc romantikus filmem plotja nagy vonalakban, mégpedig a Safe Haven-é, ami egyébként egy Nicholas Sparks regény adaptációja, de a könyvet nem olvastam. A film viszont elég könyvhű a vélemények alapján, így elkönyvelhetjük, hogy a két történet nagyban egyezik.
Abban a történetben is az erőszakos pasi elől menekül a leányzó, személyazonosságot változat, és egy kisvárosban köt ki, ahol megismerkedik egy pasival, akivel nem is akar kapcsolatot, de az mégis meggyőzi róla, és a végén meg jön az izgi rész.
Ami annál a sztorinál működött, itt valahogy nem jött ki jól, legalábbis számomra nem jött be.

Jamie new adult regényei közül nálam ez lett az eddigi leggyengébb. Remélem a következő részben már jobban lesznek a főszereplők, és az már talán az összhatáson is sokat dob majd. Persze, ettől függetlenül lehet, hogy valakinek Trex az álompasi, amivel nincs is semmi gond, de számomra ez most nem volt az igazi.

Azt viszont még mindenképpen meg kell jegyeznem így a végén, hogy a regény borítója valami eszméletlenül szép!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo

Becca Fitzpatrick: Crescendo ( Hush, hush 2.)

Nora tudhatta volna, hogy élete nagyon távol áll a tökéletestől. Annak ellenére, hogy járni kezdett a védőangyalával,  Patch-csel (aki címével ellentétben minden, csak nem angyali),  és túlélt egy ellene irányuló merényletet, a dolgok nem állnak túl jól. Patch kezd eltávolodni tőle, de Nora képtelen rájönni, hogy csupán az ő érdekében teszi vagy azért mert érdeklődik a lány ősellensége, Marcie Millar iránt. Arról nem is beszélve, hogy Norát, apjáról bevillanó képek is kísértik, ezért mindenáron ki akarja deríteni, mi történt vele azon az éjszakán, mikor elment Portland-be és soha nem tért haza. Nora minél mélyebbre ás apja halálának ügyében, annál több kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy vajon az ő Nephilim vérvonalának mennyi köze van az ügyhöz, és  miért van ő nagyobb veszélyben, mint más átlag lányok. Mivel Patch nem ad választ a kérdéseire, sőt úgy tűnik még útjában is áll, ezért Norának saját magának kell válaszokat keresnie. Tudván, hogy van egy őrangyala, újra és újr

2023-as zárás

  Az idei év számokban:                                          Olvasott könyvek száma: 94 (ebből angolul: 69) Újraolvasások száma: 5 Be nem fejezett könyvek száma: 1 Legolvasottabb műfaj: romantikus (és egyéb alműfajai)