Ugrás a fő tartalomra

Múlt & Jövő - Összegzés (40)

Nagyon vegyes, fárasztó és legfőképpen sűrű hónap áll mögöttem, ami meg is látszik az olvasott könyveim mennyiségén. Ráadásul valahogy amiket olvastam sem voltak kimondottan emlékezetesek, egyet kivéve. Nem tudom, ez minek tudható be.

A kiemelkedő regény az Illuminae trilógia befejező része volt. Nem okozott csalódást, volt egy - két sokkoló  momentum benne, meg egy - két számomra furcsaság is, de összességében szuper lezárás. Nagyon fognak hiányozni a szereplők! Arról is egyértelműen meggyőzött, hogy érdemes odafigyelni a két szerzőre, főleg a közös munkáikra.

Becca Fitzpatricktól rég olvastam, de nem bántam meg, hogy újabb könyve került a kezembe. A Dangerous Lies ugyan nem tetszett annyira, mint a Black Ice, de így sem volt rossz. Maga a történet nem volt annyira erős, de a helyszín hangulata sokat emelt az összhatáson. 

Ezután elkezdtem az Enjoying the Chase-t, de nem sokat haladtam vele, mert lusta voltam a kindle-t is kézbe fogni, úgyhogy a hangoskönyvek mellett tettem le a voksom, így kezdtem bele S.C. Stephens Untamed regényébe, ami eddig hatalmas csalódás.

Forrás: giphy.com
A hónap elején igyekszem a két megkezdett regényemet befejezni. Ezek után valami éles váltás szeretnék, már ami a műfajt illeti, mert úgy érzem eljött az ideje. Valahogy most másra vágyom. És gyanítom ez a valami más nem más lesz, mint  Anthony Ryan Az ébredő tűz című regénye, amit a héten sikerült beszereznem. Már egy ideje vágytam valami jó kis sárkányos sztorira, de nem olyan kis romantikus jellegűre, ez pedig nem tűnik annak. Remélem lesz olyan jó, mint amilyennek képzelem.


Szeretnék még egy várólista csökkentős könyvet is olvasni, de nem biztos, hogy belefér majd. Ha mégis jól jövök ki, már ami az időt illeti, nem tudom melyik lesz az, fogalmam sincs, mihez lesz hangulatom, majd eldől az adott pillanatban. Valószínűleg egy régi megjelenés lesz, hogy azt is kipipálhassam. Ja, és lesz még egy újdonság is, de még azt sem tudom, hogy mi.

Igen, valóban nem mondhatom, hogy előre megterveztem ezt a hónapot, de néha nem is érzem szükségét. Most ilyen hangulatban vagyok.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tome Topple 16. kör - 1. hét

Ez alkalommal talán harmadszorra vagy negyedszerre veszek részt ezen a readathonon, és még mindig, minden egyes alkalommal nagy élmény. Ráadásul a féltégla méretű könyveim is fogynak. Mondjuk, aggódnom nem kell, mert mindig találok újakat, mire elérkezik a következő kör. Erre a két hétre három könyvet terveztem be: Murakamitól A kurblimadár krónikáját, K.A Knighttól a Den of Viperst és Borsa Browntól A végzet című regényt. Murakamival kezdek, a többit meglátjuk.

Jamie McGuire: Walking Disaster (Veszedelmes sorscsapás) (Beautiful #2)

A Gyönyörű Sorscsapás Travis szemszögéből elmesélve. Mennyi az a túl sok szerelem? Travis két dolgot tanult meg az anyjától, mielőtt meghalt: Szeress keményen, küzdj még keményebben. A Walking Disasterben Travis élete tele van gyors kapcsolatokkal, titkos fogadásokkal és erőszakkal. Épp amikor úgy érzi, hogy legyőzhetetlen, Abby Abernahy térdre kényszeríti. Minden történetnek két oldala van. A Gyönyörű sorscsapásban meghallgathattuk Abby verzióját  Most viszont eljött az idő, hogy Travis szemén keresztül lássuk a történteket. (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Aki olvasta a Beautiful Disasterről írt bejegyzésemet itt a blogon, az tudhatja, hogy a hibái ellenére szerettem a könyvet, így nem volt kérdés, hogy a második rész is kap egy esélyt, ami tulajdonképpen nem egy klasszikus értelemben vett folytatás.

C.J.Daugherty: Legacy (Night School #2)

A tavalyi évben Allie túlélt három letartóztatást, két szakítást és egy családi összeomlást. Egyetlen fénysugár a Cimmeria Akadémián való új élete volt. Ez az egyetlen, ahol úgy érzi, hogy ide tartozik. És az sem fáj, hogy a sötét szemű Carter West is belépett az életébe. De a nyugalomtól még messze van, a Cimmeria magányos falai veszélyesebbek, mint amilyennek Allie képzelte őket. A diákok és  tantestület egyaránt veszélyben vannak, és Allie családja - titokzatos nagyanyjától kezdve egészen a szökött bátyjáig - a vihar közepébe kerültek. Allie - nek választania kell, hogy megvédi a családját vagy megbízik barátaiban. Azonban a titkok még a legerősebb kapcsolatokat is szétszakítják.  (A fülszöveg saját fordítás, nem a hivatalos verzió!) Annak ellenére, hogy az első résznél fantasy helyett kaptam egy sima kis - a moly szerint - thrillert (bár nem tudom, hogy ez könyvekre, meg kimondottan erre a regényre mennyire helytálló, de tény, hogy jobbat én sem találtam rá), nagyo